Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τα ονόματα της μίζας! Απολογείται σήμερα ο Δ. Παπαχρήστος – Στο νοσοκομείο κατέληξε ο Π. Ευσταθίου

Τα ονόματα της μίζας! Απολογείται σήμερα ο Δ. Παπαχρήστος – Στο νοσοκομείο κατέληξε ο Π. Ευσταθίου
- Άλλαξε τον δικηγόρο που είχε πει ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές ο Δ. Παπαχρήστος - Μίζα 750.000 ευρώ είπε ότι του είχε δώσει ο Κάντας - Επεισοδιακή η απολογία Ευσταθίου που “έδωσε” 10 ονόματα
Σειρά για να δώσει τις δικές του απαντήσεις στη δικαιοσύνη παίρνει σήμερα ο Δ. Παπαχρήστος. Ο επιχειρηματίας είχε κατονομαστεί από τον Α. Κάντα ως ο άνθρωπος που του είχε δώσει μίζα 750.000 ευρώ για την αγορά αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Γερμανία.

ΟΑντώνης Κάντας ανέφερε ότι στα μέσα του 2000 ο κ. Παπαχρήστος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann του έδωσε μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000.


Άλλαξε συνήγορο και γραμμή ο Δ. Παπαχρήστος;
Για το πρόγραμμα των γερμανικών πυροβόλων που υπεγράφη το 2001 και κόστισε στο Δημόσιο 190,1 εκατ. ευρώ ο κ. Κάντας πήρε μίζα 750.000 ευρώ.

Ο 78χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια και ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο Δ. Παπαχρήστος θα συνεργαστεί με τις αρχές, λέγοντας μάλιστα ότι θα συνεργαστεί όσο είναι δυνατό, καθώς πάσχει από αμνησία.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο κ. Παπαχρήστος αντικατέστησε τον συνήγορό του, κάτι που πολλοί ερμηνεύουν ως αλλαγή υπερασπιστικής γραμμής.

Επεισοδιακή ήταν ωστόσο η απολογία του Π. Ευσταθίου, του 83χρονου επιχειρηματία τον οποίο επίσης κατονόμασε ο Α. Κάντας ως έναν από τους ανθρώπους που μοίραζαν μίζες για τα οπλικά συστήματα.
Η μεταφορά του Π. Ευσταθίου στο νοσοκομείο - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η μεταφορά του Π. Ευσταθίου στο νοσοκομείο - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο κ. Ευσταθίου έδωσε 10 ονόματα ανθρώπων που υποστήριξε ότι είχαν χρηματιστεί, ωστόσο μετά το τέλος της μαραθώνιας απολογίας του ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε με καρδιολογικά προβλήματα στο Ερυθρό Σταυρό.

Ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas είπε πως μοίρασε 3 εκατομμύρια σε μίζες για δύο προγράμματα. Τα όσα είπε έκαναν τον ανακριτή να ζητήσει την προφυλάκισή του, ωστόσο με την γνώμη του ανακριτή διαφώνησε ο εισαγγελέας. Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει σήμερα εάν πρόκειται να προφυλακιστεί ή όχι.

Ποια πρόσωπα εμπλέκει ο Π. Ευσταθίου

Όσον αφορά στην κατάθεσή του, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης μιζών για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού. Πρόκειται για τον εκλιπόντα αρχηγό ΓΕΝ, Γιώργος Θεοδωρουλάκης και τον δεύτερο αρχηγό ΓΕΣ, Κώστα Παναγιωτάκη.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που "μοίρασαν τα χρήματα".

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου - έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ο 83χρονος έχει δηλώσει, διά της υπεράσπισής του, πρόθεση να εισφέρει στοιχεία στην ανάκριση, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής να "μιλά" για όσα έχει αποκαλύψει ο συγκατηγορούμενός του, πρώην διευθυντής εξοπλισμών, Α. Κάντας που βρίσκεται ήδη στη φυλακή, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια του ανακριτή Γ. Μαλλή.

Ο ανακριτής μάλιστα, ζήτησε από τον κατηγορούμενο "τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή έως τη βάση της ιεραρχίας, διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της". Από την πλευρά του, ο κ. Ευσταθίου δεν έδωσε πολιτικά ονόματα, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Παράλληλα, ο 83χρονος αντίθετα ουσιαστικά καταγγέλλει τον Α. Κάντα ως "εκβιαστή" υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ο κατηγορούμενος, σε καταθέσεις του οποίου στο Λονδίνο έχουν ήδη εντοπιστεί 18 εκατ. ευρώ, έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του "μαύρου χρήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου