Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΨΜ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΑΒΑΚΗ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΜΜΟΝΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΨΜ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ: Καλούμε σε Αγώνα Διαρκείας Φαντάρους και Γονείς μέχρι να φύγουν οι Ιδιώτες και οι αστοί πολιτικοί που τους στηρίζουν!
στρατός ΚΨΜ
Η απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Δαβάκη για τα ιδιωτικοποιημένα ΚΨΜ των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αφενός αποκαλύπτει το πολιτικό και επιστημονικό επίπεδο του πολιτικού της ΝΔ, αφετέρου φανερώνει την επιλογή του συστήματος εξουσίας και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να πατήσει στο νεανικό βραχνά της υποχρεωτικής στράτευσης για να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο την νεολαία. Οικονομικά και εργασιακά.

Στην απάντηση του ΥΦΕΘΑ προς τα κόμματα της αριστεράς ειπώθηκε ότι «η ανάθεση των ΚΨΜ σε ιδιώτες θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας»  και αποδεσμεύει οπλίτες ώστε να είναι απρόσκοπτη η ενασχόληση τους με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα!
Καταρχήν, είναι γνωστό ότι στα ΚΨΜ των ΚΕΝ δεν απασχολούνται εκπαιδευόμενοι νεοσύλλεκτοι φαντάροι, αλλά μετατιθέμενοι από τις πιο απομακρυσμένες μονάδες της παραμεθορίου, που βρίσκονται στο τέλος της θητείας ή συνάδελφοι με προβλήματα υγείας.
Το ενδιαφέρον του υπουργού Δαβάκη για την υπηρεσία και την επάνδρωση των μονάδων είναι υποκριτικό και προσχηματικό  αφού κάθε χρόνο, για ένα ολόκληρο εξάμηνο, 6000 φαντάροι, απασχολούνται ως Υπηρέτες των στρατιωτικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, μετατιθέμενοι-αποσπούμενοι από μάχιμες μονάδες!
Όμως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ διατηρούν κάποια προνόμια των στρατιωτικών για να υφαρπάξουν ψήφους, παραχωρώντας φθηνές διακοπές με τη δωρεάν εργασία των φαντάρων, αντί να διορίσουν πολιτικό προσωπικό!
Δύο μέτρα και δύο σταθμά, με το παράδειγμα να αποδεικνύει ότι στόχος πραγματικός του ΥΠΕΘΑ είναι η επιβολή της πολιτικής του outsourcing-ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κερδοφόρων τομέων των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία βρίσκει μια πρώτη εφαρμογή στην ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.   
Δεύτερον, ο ΥΦΕΘΑ τόνισε ότι διασφαλίζεται το συμφέρον του εξυπηρετούμενου προσωπικού και της Υπηρεσίας. Με αυτό τον τρόπο τετραγωνίζεται ο κύκλος αφού τα υπέρογμα κέρδη του Ιδιώτη παρουσιάζονται ως κοινωνικό αγαθό.
Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΨΜ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ. Αξίζει να κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό των κερδών που προσδοκά να απομυζήσει η εταιρεία αφοι Κομπατσιάροι. Η Σειρά Κατάταξης ΣΤ’ Νοεμβρίου αριθμούσε σχεδόν 2000 νεοσύλλεκτους. Στους παραπάνω συναδέλφους πρέπει να υπολογίσουμε τους φαντάρους που υπηρετούν εκεί και το μόνιμο προσωπικό. Το καθημερινό κόστος αγοράς προιόντων από ο ΚΨΜ –που για το νερό π.χ. είναι υποχρεωτική εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων στο ΚΕΝ Θήβας- υπολογίζεται σε 5-10 ευρώ με τον τετραπλασιασμό των τιμών εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης του ΚΨΜ που πλέον επιδιώκει το κέρδος. Αν συνυπολογίσουμε ότι οι συνάδελφοι θα παραμείνουν στο ΚΕΝ Θήβας ένα μήνα τότε ο κύκλος εργασίων του επιχειρηματία υπολογίζεται σε 300000-600000 ευρώ! Αν αφαιρέσουμε το εργατικό κόστος και τις προμήθειες, καταλήγουμε ότι ο επιχειρηματίας θα κερδίζει 500000 ευρώ!
Τρίτον, παρ΄ όλα αυτά ο Δαβάκης υποστηρίζει ότι «στους διαγωνισμούς αυτούς δε, υπάρχει ρητή πρόβλεψη ανώτατου ποσού πώλησης στα βασικά είδη, με σκοπό τη διασφάλιση της μη μετακύλισης του κόστους λειτουργίας των εν λόγω κυλικείων στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».
Αλήθεια, η παραπάνω πρόταση δεν αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διασφαλίζει αποκλειστικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα; Ποια είναι αυτά τα όρια που έθεσε το ΥΠΕΘΑ, όταν ήδη οι τιμές ξεπερνούν τις τιμές πώλησης μαγαζιών στα αστικά κέντρα; Είναι ή δεν είναι απόδειξη ενοχής και κίνηση εντυπωσιασμού η παρέμβαση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου για να μειωθούν κατά 20 λεπτά οι τιμές πώλησης;     
Τέταρτον, αντί ο ΥΦΕΘΑ να παρουσιάσει την σύμβαση και να φανερώσει τους όρους του διαγωνισμού, επιχείρησε με ευχολόγιο να συγκαλύψει μια ακραία πραγματικότητα δημιουργίας μονοπωλίου τροφοδοσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μιλάμε για την αποκλειστικότητα των εταιρειών αφοι Κομπατσιάρη που παίρνουν το ένα κυλικείο μετά το άλλο (Στρατιωτικά Νοσοκομεία κλπ), εκτινάσσοντας τις τιμές, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους, «γδέρνοντας» τους φαντάρους και του ΣΤΕΡΓΙΟΥ! Ήδη καταγγέλεται η επαγγελματική συνεργασία μελών οικογενειών ανώτερων αξιωματικών με τον ιδιώτη ΚΑΨιμιτζή. Είναι ενδεικτικό ότι ο Ταξίαρχος διοικητής της μονάδας καταγγέλλεται ότι επέτρεψε την είσοδο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στο ΚΕΝ Θήβας, για να πουλήσει τα προιόντα της λέγοντας ψέματα στους συναδέλφους.      
Πέμπτον, ουσιαστικά η κυβέρνηση όχι μόνο μεταφέρει στις πλάτες των στρατιωτών το κόστος της στρατιωτικής θητείας-περικόπτοντας το ρουχισμό, τα δωρεάν εισιτήρια κλπ- αλλά κρατά τους συναδέλφους στα ΚΕΝ για ένα ολόκληρο μήνα, χωρίς λόγο και ουσία, εκτός από την οικονομική εκμετάλλευση που υφίστανται. Μάλιστα, μετά από απαίτηση των ντόπιων επιχειρηματιών βγάζουν έξοδο τους συναδέλφους για να ξοδεύσουν το χαρτζιλίκι τους. Τέλος, οι διοικητές, αφού προσφέρουν άθλιες μερίδες φαγητού σε ποσότητα και ποιότητα, εγκαθιστούν το delivery εντός της μονάδας. Από τη μια μεριά απαγορεύουν την είσοδο φαγητού στις μονάδες-σουβλάκια, πίτσες κλπ- και από την άλλη μεριά δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιώτες ΚΑΨιμιτζήδες να τα μετατρέπουν σε σουβλατζίδικα, πουλώντας οι ίδιοι, αποκλειστικά τα συγκεκριμένα τρόφιμα!
Τα παραπάνω δεν προκαλούν σε όλους σοβαρές υπόνοιες διαπλοκής; Μήπως δεν άλλαξε τίποτε στο Πεντάγωνο από την εποχή Κάντα-Τσοχατζόπουλου; Ήδη διαδίδονται καταγγελίες για δωράκια διαμονές ανώτατων αξιωματικών σε 5άστερο ξενοδοχείο της Μεσσηνίας!
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ-ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ-ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Οι Αβραμόπουλος-Δαβάκης κάνουν ότι δεν ακούν τις διαμαρτυρίες μας, αλλά βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Ήδη, στην Σειρά Κατατάξης ΣΤ΄2013 σημειώθηκαν μεγάλες αντιδράσεις. Είναι ενδεικτικό ότι σε όλες τις Πυροβολαρχίες, σε όλες τις Μοίρες, οι νεοσύλλεκτοι βγήκαν μαζικά στην Αναφορά, Παραπονούμενοι, και ζήτησαν να φύγει ο Ιδιώτης που τους εκμεταλλεύεται οικονομικά. Οι γονείς παραπονούνταν καθημερινά τηλεφωνικά στον Ταξίαρχο Διοικητή και εξέφραζαν την αγανάκτηση τους, καθώς συνειδητοποιούσαν ότι από την λαική οικογένεια που βασανίζεται από την ανεργία, τη φτώχεια, τις απολύσεις, τους φόρους και τις βίαιες περικοπές κλέβουν εκατοντάδες ευρώ μηνιαίως για να κερδίσει ο Ιδιώτης.
Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε την αμφισβήτηση μας και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, μέσα και έξω από το ΚΕΝ Θήβας.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΨΜ
Αυτό είναι το SUCCES STORY των Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου στις Ένοπλες Δυνάνεις.
Μια πραγματική κλοπή των φαντάρων, του μόνιμου προσωπικού και των γονιών.
Εμείς τους καλούμε να αντιδράσουν αποφασιστικά και μαχητικά.
Απαιτούμε να φύγει τώρα ο ιδιώτης από το ΚΨΜ. Τα προιόντα στο ΚΨΜ να προσφέρονται σε τιμές κόστους και να παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους συναδέλφους με οικονομικά πρόβλήματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

 1. Ως γονιος εχω να σας πω ντροπη.υπηρετησα την πατρίδα μου και στο κψμ επινα καφε και ετρωγα οτι μου παρειχε το μενού της μερας. Το επιχειρημα οτι οταν πας στον στρατο γίνεσαι αντρας παει περιπατο ε;εάν κλιθουμε να πολεμησουμε θα εχουμε και freddo κοντα μας;επισης θα θελα να προτεινω στον διοικητη της θηβας να μας πει τι του ταξανε να προχωρησει σε μια τετοιου ειδους αποφαση.σιγουρα το κίνητρο θα ειναι πολυ μεγαλο για να μην ακουει τόσα παραπονα απο εναν ηδη καταπονημενο ελληνικο λαο. Εγω του ευχομαι να φτασει στα ανωτερα κλιμακια του ελλ στρατου και ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερειι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το επιβεβαιωνω και γω που περασα απο θηβα. Ο διοικητης μας απαγορευε να ψωνιζουμε απεξω στην εξοδο μας γιατι ελεγε οτι ειναι αμφιβολου ποιοτητας..Μας ελεγε να προτιμαμε τα κψμ. Μας κρατησανε πραγματα και φαγητα σπιτικα που εφτιαξαν οι μαναδες μας.Ολα αυτα
  γιατι; Το ενδιαφερον του ταξιαρχου για τα κψμ ήταν παραπανω απο
  έκδηλο. Μακαρι να εδειχνε τέτοιο
  ζηλο για το κρυο νερό στα ντους και τη θερμανση μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΝΤΑ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ.
  Σπουδασα σενα απτα καλύτερα πανεπιστημια της Ευρώπης δεν θα σας πω τι. Εμαθα να διακρινω τις τακτικες μεγαλων επιχειρησεων. Αν διαβασετε τις δηλωσεις και μέρη απτην καταθεση καντα θα καταλαβετε οτι ολοι αναλογως την θεση και το
  έργο που θα προσφερουν αμοιβονται
  αναλογως. Αλλο μπατζετ για τον
  επικεφαλη αλλο μπατζετ για τις
  επιτροπες αξιολογησης και παει
  λεγοντας. Το τελος γνωστο ο ενας καρφωνει τον αλλον και ολοι μαζι στην φυλακη να τρωνε αυτα που εκλεψαν. Στην ελλαδα τα λεφτα τα παιρνουν οι δυνατες καρεκλες και όχι τα δυνατα μυαλα. Σας ευχαριστω .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ακόμα θητεία;Το τραβάνε μέχρι αηδίας μπας και προλάβουν να φάνε ότι έχει απομείνει.Η θητεία είναι το τελευταίο μεγάλο οχυρό του δημοσίου όπου ακόμα πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν ψήφους,μίζες κλπ.
  Είδατε πέρισυ τι έγινε όταν η τρόικα ζήτησε την κατάργηση πως κάνανε.Πρωτοσέλιδα του τύπου "απειλούνε την εθνική μας κυριαρχία" κλπ.Για τις συντάξεις και τους μισθούς γίνονται μέσα σε ένα 24ωρο χωρίς αντίσταση,αλλά όταν υπάρχουν τέτοια συμφέροντα ξαφνικά έχουν φωνή και βγαίνουν μπροστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή