Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΏΝ, ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ

Η πολιτική απόφαση του αστικού κόσμου της Ε.Ε. να παρέμβει πολιτικά σε παγκόσμιο επίπεδο και να αποκτήσει εκείνα τα στρατιωτικά μέσα που θα του επιτρέψουν να υποστηρίξει τα τεράστια οικονομικά του συμφέροντα σε πλανητικό επίπεδο, καθημερινά αποκτά «σάρκα και ουσία». Η Ε.Ε. έχει πλήρη συνείδηση της στρατιωτικής αδυναμίας-κάτι που αποδείχτηκε στην κρίση της Λιβύης,  Συρίας αλλά και της Ουκρανίας- και για αυτό προχωρά με αποφασιστικά βήματα να καλύψει το κενό.  Αυτό εξάλλου σηματοδότησε και η πρόσφατη Σύνοδος των ΥΕΘΑ της Ε.Ε., καθώς επιδιώκουν να καταλήξουν και θέσουν σε εφαρμογή την Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας-Ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτών των πολύ επικίνδυνων για τον κόσμο της εργασίας πολιτικών εξελίξεων, που σηματοδοτούν ταυτόχρονα μια σημαντική ένταση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Και ενώ αποδεικνύεται ότι ο «εθνικός» αστικός στρατός δεν αποτελεί υπερασπιστή της «Εθνικής Άμυνας και Ανεξαρτησίας», ούτε πολύ περισσότερο «στυλοβάτη της Δημοκρατίας». Αλλά την σιδερένια φτέρνα των κοινωνικών κινημάτων που απαιτεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, τον στρατιωτικό  βραχίονα που θα υπερασπιστεί τις πολιτικές-οικονομικές βλέψεις της άρχουσας τάξης και τον συμμέτοχο-συνένοχο σε κάθε ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

 Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ το «Σεμινάριο Θαλάσσιας Επιτήρησης και Ασφάλειας», στο Νατοϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), στη Σούδα, με τη συνδιοργάνωση του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο  «προσανατολίζεται στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική Θαλάσσιας Επιτήρησης και Θαλάσσιας Ασφάλειας. Έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση των ευρωπαϊκών συμφερόντων στο θαλάσσιο περιβάλλον, στις νέες απειλές και προκλήσεις, στην δέουσα αντιμετώπιση αυτών και την ανάπτυξη δυνατοτήτων».

Ο ρόλος του ΚΕΝΑΠ, που λειτουργεί στην Σούδα από το 2005,  είναι κομβικός στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς καθώς αποτελεί το Νατοϊκό κέντρο που έχει ως αποστολή του την εκπαίδευση στελεχών για έλεγχο θαλασσών με νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών». Στο ΚΕΝΑΠ έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε τέτοια ζητήματα 840 στελέχη (από ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία κ.α.), ενώ παρέχεται εκπαίδευση και στη συλλογή βιομετρικών στοιχείων, στη διάνοιξη διαμερισμάτων, ζητήματα στα οποία οι ένοπλες δυνάμεις έχουν μείνει πίσω σε σύγκριση με την ΕΛ.ΑΣ., όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά! Πρόσφατα μάλιστα έγινε το πρώτο ΝΑΤΟικό κέντρο που έλαβε την υψηλότερη μορφή πιστοποίησης! Ενδεικτικό της σημασίας του είναι το γεγονός ότι το επισκέφτηκε ο ίδιος ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσει, ενώ ανώτατοι Νατοϊκοί διοικητές το έχουν χαρακτηρίσει ως «το διαμάντι του ΝΑΤΟ»!

ΣΤΟ ΚΕΝΑΠ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ «ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ»

Αξίζει να παρακολουθήσουμε, μέσα από τα δημοσιεύματα, την έντονη δραστηριότητα του. Στις εγκαταστάσεις του, το Φεβρουάριο, διεξήχθη άλλο ένα «Σχολείο Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής για την Καταπολέμηση της Πειρατείας». Συμμετείχαν συνολικά 25 εκπαιδευόμενοι από επτά χώρες (Αίγυπτος, Αυστρία, Ελλάδα, Γερμανία, Γεωργία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία), παρέχοντας, όπως ανακοινώθηκε, «την απαιτούμενη θεωρητική εκπαίδευση σε θέματα πειρατείας (ιστορία, τρέχουσες επιχειρήσεις, νομικά θέματα κ.ά.) συνδυαζόμενο και με την πρακτική εκπαίδευση που απαιτείται». Στις 4 - 14 Μάρτη συνδιοργάνωσε με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ, για «βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα») εκπαίδευση 22 στελεχών από 15 χώρες για προσωπικό που στελεχώνει αγήματα νηοψίας.

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο εκπαίδευσης και προετοιμασίας στο πεδίο της «θαλάσσιας ασφάλειας», έχει ξεκινήσει ήδη από τις 13/3 και ολοκληρώνεται αύριο στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης και στον όρμο της Σούδας, η ναυτική πολυεθνική άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 14», με τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού, της Ακτοφυλακής, της ΕΛ.ΑΣ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σενάρια της άσκησης: Η αντιμετώπιση της πειρατείας, η ναυτική αποτροπή και η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών...

Τέλος, μεγάλη αγωνία υπάρχει για το πότε και πώς θα μπορούν να εκπαιδευτούν-πιστοποιηθούν από το ΚΕΝΑΠ εταιρείες σεκιούριτι που θα πωλούν τις υπηρεσίες τους σε εφοπλιστές για τα καράβια τους...

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ;

Ανιχνεύοντας απάντηση σε αυτό το καθοριστικό ερώτημα είμαστε υποχρεωμένοι να στραφούμε στην ημερίδα που διοργάνωσε στην Αθήνα η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ με θέμα «Οι Ειδικές Επιχειρήσεις στο Σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον».

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «από ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς εν ενεργεία και αποστρατεία, καθώς και από ακαδημαϊκούς, αναπτύχθηκαν ενότητες, όπως το στρατηγικό περιβάλλον στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι τα 3/4 των εξακριβωμένων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται στη «γειτονιά» μας (Εύξεινος Πόντος, Καύκασος, Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική, Εγγύς και Μέση Ανατολή), η οποία σε συνδυασμό με το διευρυνόμενο δίκτυο αγωγών εξελίσσεται σε διεθνές ενεργειακό σταυροδρόμι. Υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι η Υποσαχάρια Αφρική (Σαχέλ, με χώρες όπως Τσαντ, Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) έχει εξαιρετικό ενεργειακό ενδιαφέρον για την ΕΕ, καθώς και ότι η ενεργειακή ασφάλεια είναι κύριο στοιχείο στο μεσογειακό περιβάλλον, αφού το 65% του καυσίμου που εισάγεται στην ΕΕ έρχεται μέσω Μεσογείου. Μια αιφνίδια διακοπή καυσίμου ή μια άνοδος των τιμών θα επιφέρει προβλήματα στην οικονομία. Σε αυτά τα πλαίσια, αναφέρθηκε, χρειάζεται εξασφάλιση των ενεργειακών δικτύων και με στρατιωτική ισχύ, εξ ου και το ΝΑΤΟ και η ΕΕ προβλέπουν επεμβάσεις και για την ενεργειακή ασφάλεια».

Η εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» αναφέρεται σε «Αποκαλυπτικές τοποθετήσεις: Για τις διεθνείς επεμβάσεις στο μέλλον και το ρόλο των ναυτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, ειπώθηκε ότι η «παγκόσμια ευημερία και ασφάλεια» εξαρτώνται από την «ελεύθερη» και «νόμιμη χρήση» των θαλασσών. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η ΝΑΤΟική επιχείρηση «ACTΙVE ENDEAVOUR» (περιπολίες ΝΑΤΟικών πλοίων στη Μεσόγειο, τα οποία επιβλέπουν στενά, λιμάνια, ελέγχουν ή συνοδεύουν πλοία) για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας». Όπως αποκαλύφθηκε στην ημερίδα, «λίαν συντόμως η ελληνική πλευρά θα ξαναστείλει στη δύναμη περιπολίας ελληνική φρεγάτα».

Ομιλητές ανέφεραν ότι, πέρα από την πειρατεία, υπάρχουν πλέον και τρομοκρατικές επιθέσεις κατά πλοίων που σταθμεύουν σε λιμάνια και πρόσθεσαν ότι επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια, εκβολές αγωγών ή στενά, όπως το Σουέζ, ο Βόσπορος, το Γιβραλτάρ, θα είχαν σοβαρές διεθνείς συνέπειες. Εξέδρες εξόρυξης φυσικού αερίου στη θάλασσα, αναφέρθηκε, ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχους επιθέσεων με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία: Αύξηση της τιμής του καυσίμου, αυξήσεις ναύλων λόγω επιλογής μακρύτερων δρομολογίων μεταφοράς, αυξήσεις ασφαλίστρων. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, σχετικά με τον εντοπισμό κοιτασμάτων, εντείνουν τους ανταγωνισμούς και τις ανησυχίες των μονοπωλίων. Με βάση τα παραπάνω, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο ρόλο των Ειδικών Επιχειρήσεων (με τη δράση ειδικών δυνάμεων) για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», όπως έχει επισημανθεί και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ειδικά για την Ελλάδα υπογραμμίστηκε, ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για την υπεράσπιση των κοιτασμάτων στην Κύπρο, με μικρές και ευέλικτες μονάδες, ο σχηματισμός και η δράση των οποίων αναφέρθηκε ότι είναι και προτεραιότητα του ΝΑΤΟ στην τρέχουσα δεκαετία. Σημειώθηκε, επίσης, ότι μια προσέγγιση με το Ισραήλ θα ήταν χρήσιμη στο «να αντιμετωπιστούν κοινές απειλές» (με αναφορές στην Τουρκία και σε οργανώσεις όπως η Χεζμπολλάχ).

Προστασία αγωγών στο εξωτερικό: Στην εισήγηση για τις χερσαίες ειδικές επιχειρήσεις, εν ενεργεία στρατιωτικός σημείωσε ότι, κατά περίπτωση, μπορεί να υπάρχει και συνεργασία με ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό, ΕΥΠ. Διεθνείς απειλές ορίζονται, ανάμεσα στ' άλλα, η «τρομοκρατία» και η «λαθρομετανάστευση», όπως και ό,τι απειλεί ΑΟΖ και κοιτάσματα. Ανάμεσα στις ειδικές επιχειρήσεις που εκτελούνται από ειδικές δυνάμεις συγκαταλέγονται η κατάληψη και ανακατάληψη πλατφορμών καυσίμου, η προστασία ενεργειακών αγωγών στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό «εφόσον ζητηθεί», η συνδρομή στα σώματα ασφαλείας για «ομάδες ασφαλείας», κατά τα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων...

Για τις ναυτικές ειδικές επιχειρήσεις, άλλος εν ενεργεία αξιωματικός είπε ότι το ΝΑΤΟ επικεντρώνει στην προστασία πλατφορμών καυσίμου και το ελληνικό ΠΝ φροντίζει να λάβει ανάλογη εξειδίκευση. Ο εντοπισμός υδρογονανθράκων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο εντείνει τις απαιτήσεις για προετοιμασία και εκπαίδευση σε τέτοιες ειδικές επιχειρήσεις.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Είναι κατανοητό ότι η βαρύτητα του ελληνικού εφοπλιστικού κόσμου όσον αφορά τις εξελίξεις που περιγράφτηκαν είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Σε συνδυασμό με τις προτεραιότητες της ελληνικής  τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και την «νέα Μεγάλη Ιδέα» του αστικού κόσμου σχετικά με την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, κατανοούμε αφενός το στρατηγικό στοίχημα που παίζεται για τους Έλληνες αστούς εντός ενός άκρος ανταγωνιστικού ιμπεριαλιστικού πλέγματος, αφετέρου  την σχέση αυτών των βλέψεων με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την ανάγκη του ευρωπαϊκού καπιταλισμού να απαντήσει στην ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία του Πούτιν.

Έτσι λοιπόν συνθέτεται το πάζλ της ελληνικής αστικής πολιτικής που έρχεται να απαντήσει και στο επίπεδο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, του ρόλου και της αποστολής τους. Η πρόσφατη συζήτηση για το μοίρασμα του πλεονάσματος έχει δευτερεύων στοιχείο την ψηφοθηρία και πρωτεύον την ενσωμάτωση του μόνιμου προσωπικού στους νέους σχεδιασμούς που αποσκοπούν στη  διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού αστικού κόσμου και των πολυεθνικών, τον απρόσκοπτο ενεργειακό ανεφοδιασμό, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, τον τουρισμό κ.ά., αλλά και την ανάληψη κατασταλτικού ρόλου απέναντι στα κοινωνικά κινήματα.  Έτσι λοιπόν διαβάζουμε τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΘΑ για την ανασυγκρότηση των Ειδικών Δυνάμεων  και την ένταση των ασκήσεων με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, στρατιωτική εκπαίδευση που αγκαλιάζει όμως το σύνολο των τριών κλάδων (Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας) των Ενόπλων Δυνάμεων. «Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα», για αυτό ο ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλος μετατρέπεται σε αγγελιοφόρο του ΔΝΤ στην Ουκρανία, αλλά και αυτός που αποφασίζει την αποστολή στρατιωτικών ως παρατηρητών στην Ανατολική Ουκρανία. Δίπλα του ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος ενισχύει την στρατιωτική συνεργασία με την Σερβία, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά των στρατιωτικών της δυνάμεων για ιμπεριαλιστικές αποστολές, στέλνει στο πλαίσιο συμφωνίας τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στη Βουλγαρία να υπερασπίσουν αν χρειαστεί τον εναέριο χώρο της από ρωσική επιβουλή, προμηθεύεται μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ και προσλαμβάνει 1000 νέους Μισθοφόρους ΟΒΑ.  Παράλληλα, η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναβαθμίζει την στρατιωτική της παρουσία είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είτε του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ σε Μάλι-Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-Σομαλία. 

Οι βασικοί στόχοι του ελληνικού αστικού κόσμου αλληλοδιαπλέκονται: τα Βαλκάνια ως Ζωτικός Χώρος του ελληνικού κεφαλαίου με την επιδίωξη ανάδειξης του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού του ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Παρανομαστής τους η ακραία εκμετάλλευση του κόσμου της  εργασίας που αντιμετωπίζει πρωτόγνωρη κρατική καταστολή, ουσιαστικά ολοκληρωτική αφαίρεση κάθε δικαιώματος του.

Χαρακτηριστικά των επιδιώξεων της ελληνικής κυβέρνησης από τη συμμετοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης είναι τα όσα είπε ο υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, απευθυνόμενος στα μέσα Φλεβάρη στο πλήρωμα της φρεγάτας «Ψαρά» λίγο πριν αποπλεύσει από τη Σαλαμίνα για να συμμετάσχει στη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ «Αταλάντα», για «καταπολέμηση της πειρατείας» στην Ερυθρά Θάλασσα: «Ο σκοπός είναι συγκεκριμένος, και έχει να κάνει, καταρχήν, με τη συμμετοχή μας σε μία ευρωπαϊκή αποστολή. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι αυτήν την περίοδο η πατρίδα μας προεδρεύει της ΕΕ και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε εκεί. Εχει όμως να κάνει και με την ανθρωπιστική βοήθεια αλλά - ας μην το ξεχνάμε αυτό - και με την προστασία των εθνικών οικονομικών μας συμφερόντων στο όνομα της πολύ σημαντικής για την ελληνική οικονομία, και τη χώρα μας, παγκόσμιας ναυτιλιακής μας κοινότητας».

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια σε αυτήν την αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν έφεδροι-ναύτες, αλλά και την βίαιη καταστολή των φαντάρων που Αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στη Λάρισα!

Κατά πληροφορίες, ανάλογη μεγάλη ναυτική ΝΑΤΟική επιχείρηση «ενάντια στην πειρατεία», σχεδιάζεται να απλωθεί και στις ακτές της Δυτικής Αφρικής σε ένα γενικότερο πλαίσιο εξονυχιστικού ελέγχου μεταφερόμενων προϊόντων, υλικών και ανθρώπων και «εξάλειψης απειλών».           Μάλιστα, στην ημερίδα ειπώθηκε, επίσης, ότι η θαλάσσια ασφάλεια στο μέλλον θα περιλαμβάνει τη συλλογή βιομετρικών στοιχείων, την ασφάλεια ενεργειακών πόρων και την προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων, όπως οι εξέδρες άντλησης ορυκτών.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Κατανοούμε ότι οι εργαζόμενοι αποτέλεσαν και θα αποτελέσουν την καύσιμη ύλη για τα SUCCES STORY του ελληνικού αστικού κόσμου, εντός και εκτός συνόρων. Απολύσεις, πενιχροί μισθοί, περικοπές, άθλιες συντάξεις, ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού είναι τα αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν για την νέα «εθνική» αστική ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματιών και των τοκογλύφων, Ελλήνων και ξένων. Η νεολαία όχι μόνο θα αποτελέσει κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, αλλά μαζί με το σύνολο του κόσμου της εργασίας πρέπει να καταβάλλει νέες θυσίες για να αγοραστούν όπλα, να προσληφθούν μισθοφόροι, να σταλούν στρατεύματα στο εξωτερικό.

Λέμε επομένως ΟΧΙ στην «εθνική ενότητα», στην υποταγή των εργαζομένων στα σχέδια αύξησης των κερδών τους. Πρέπει τώρα να ανασυγκροτήσουμε το εργατικό κίνημα στη βάση ενός σύγχρονου εργατικού-διεθνιστικού-αντικαπιταλιστικού περιεχομένου. Για την Ανατροπή της ταξικής πολιτικής και της ακροδεξιάς κυβέρνησης, της κρατικής καταστολής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.  Για τη διάλυση του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου