Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η Μέρκελ και οι ναζί φίλοι της – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο

Φωτογραφίες της Άνγκελα Μέρκελ από τις αρχές της 10ετίας του 1990 παρέα με νεοναζί στο Μαγδεμβούργο επανέρχονται στο φως της δημοσιότητας και απειλούν να αμαυρώσουν το θρίαμβό της στις γερμανικές εκλογές


Η Μέρκελ και οι ναζί φίλοι της – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο Οι φωτογραφίες έχουν «ανέβει» σε διάφορα αντιφασιστικά sites και blogs. 


Σύμφωνα με το angetafe.blogspot.com.es χρονολογούνται από την 1η Απριλίου 1993, όταν η Μέρκελ ως υπουργός γυναικείων υποθέσεων και νεολαίας επισκέφθηκε μια οργάνωση νεολαίων στο Μαγδεμβούργο. 
Φωτογραφία: Αρχείο Telegraph
Φωτογραφία: Αρχείο Telegraph

Όμως η συγκεκριμένη οργάνωση, είχε χαρακτηριστεί από αντιφασιστικές οργανώσεις, ως νεοναζιστική. Και ανάμεσα στα μέλη της λέγεται πως ήταν άτομα που εμπλέκονταν στη δολοφονία, το 1992, ενός 23χρονου, του Thorsten Lamprecht. 


Ο 23χρονος είχε δεχτεί επίθεση από 60 σκινχεντς και είχε δολοφονηθεί με ρόπαλο του μπέιζμπολ. Φωτογραφία: Αρχείο Telegraph
Φωτογραφία: Αρχείο Telegraph
Φωτογραφία: Αρχείο Telegraph
Φωτογραφία: Αρχείο Telegraph

Η Μέρκελ έγινε η πρώτη καγκελάριος της Γερμανίας που παραδέχτηκε πως η χώρα της έχει διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί, αλλά και η πρώτη Γερμανίδα ηγέτης που επισκέφθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου. 

Μετά βέβαια, πήγε και το έριξε στις μπύρες αλλά... ΠΗΓΗ NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου