Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Έτσι δολοφονήθηκαν οι τρεις Πεζοναύτες στο Βόλο; Καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων από το 505 Τάγμα Πεζοναυτών

Βόλος: Τρεις νεκροί από έκρηξη σωλήνα όλμουΟι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων ανατρέπουν εντελώς την τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Στρατού, που προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο και να μην αναλάβουν τις σοβαρότατες ευθύνες που τους αναλογούν, πλάσαραν τη θεωρία «της αστοχίας υλικού», κάνοντας λόγο για κατασκευαστικό λάθος.
Οι Πεζοναύτες όμως συνάδελφοι των δολοφονημένων Γ.Ορφανίδη ΕΠΟΠ Λοχία 33 ετώνΑν.Μεζάλα ΕΠΟΠ Λοχία 34 ετών και Φώτη Ανδρικόπουλο Δεκανέα 19 ετών,αναφέρονται σε άσχημη συντήρηση των όπλων.
Μάλιστα, λίγο πριν αρχίσει η άσκηση οι στρατιώτες είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους αξιωματικούς ότι τα όπλα είναι «πολύ βρώμικα, γεμάτα πυρίτιδα».
Οι ενστάσεις τους δεν ελήφθησαν υπόψη.....
Η άσκηση έγινε κανονικά για χάρη του Αξιόμαχου, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα!
Ένα ακόμη στοιχείο, ενδεικτικό της ποιότητας των ανθρώπων και της διοίκησης που ασκούν σε όλα τα επίπεδα –διοίκηση του 505 Τάγματος Πεζοναυτών, ΓΕΣ, Υπουργείο Άμυνας- είναι το ψέμα που διέρρευσαν ότι δήθεν ο 19χρονος Ανδρικόπουλος, που σε 15 μέρες απολύονταν, δεν επιθυμούσε να πάρει την άδεια που του παρείχαν για να λάβει μέρος στην άσκηση.
Όμως η πραγματικότητα ήταν απολύτως αντίθετη.
Ο 19χρονος Πεζοναύτης ξανά και ξανά ζήτησε άδεια, αλλά του την Αρνήθηκαν.
Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος, έφεδρος ή στέλεχος, που να μην ανακουφίστηκε στο άκουσμα της είδησης σχετικά με την αλλαγή διοίκησης στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών, όπως είχε προγραμματιστεί. Ο συγκεκριμένος διοικητής, που για εντελώς ακαθόριστους λόγους είχε ασκήσει και στο παρελθόν διοίκηση στο Τάγμα, ήταν ιδιαίτερα ακραίος στο θέμα της χορήγησης αδειών, προκαλώντας πολλά δικαιολογημένα παράπονα.
Ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει την απανθρωπιά τους είναι το γεγονός ότι έβαλαν δόκιμους –δηλαδή στρατευμένους- να καθαρίσουν το πεδίο βολής, μαζεύοντας τα μέλη των συναδέλφων.
Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς την άθλια ψυχολογική κατάσταση τους μετά την εκτέλεση της διαταγής αυτής.  
Εμείς θεωρούμε ότι ακόμη και αυτή την ώρα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Και να παραιτηθεί!
Είναι προκλητική και αχαρακτήριστη η συμπεριφορά του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου που για μια ακόμη φορά κινείται λες και αποκλειστικός του γνώμονας είναι η πολιτική θωράκιση του πολιτικού προϊσταμένου ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που τον διατηρεί στην ηγεσία του στρατεύματος.
Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να επισκεφτούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι συνάδελφοι των τριών δολοφονημένων Πεζοναυτών, διαλυμένοι ψυχολογικά, εξαιτίας των απίστευτα οδυνηρών στιγμών που έζησαν στο πεδίο βολής. Όταν είδαν να κομματιάζονται οι συνάδελφοι τους μπροστά στα μάτια τους. Που ουσιαστικά εκτελέστηκαν από τον ελληνικό στρατό.
Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών συναδέλφων. 
Με τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και φασισμό Τιμάμε τη Μνήμη τους.
Τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα. Φτάνει πια ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ.
Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com 

13 σχόλια:

  1. RIP στον φανταρο!! δυστυχως ουτε ο πρωτος ειναι ουτε ο τελευταιος...
    o καθε εποπακος θα επρεπε να ειχε την απολυτη ευθυνη των πραξεων του
    στρατο εισαι, φορας παραλλαγες, κρατας οπλα.
    "καποια στιγμη θα αναγκαστεις να χυσεις και αιμα για την πατριδα" σου μαθαν να λες στους φανταρους ετσι δεν ειναι ΕΠΟΠΑΚΟ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Rwthste Kai emas re pou hmastan Sta 25 metra...kai toys vlepame ekeinh thn wra....kai otin apo 1 lepto malakizomastan oloi mazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ ανώνυμε των 5:07 σίγουρα δεν είσαι Έλληνας. Τι είσαι μπρε;; Πε μας να γελάσει και μας το χειλάκι μας γιατί πικραθήκαμε με το συμβάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιεργο χιουμορ εχεις... παρολαυτα σου εχω την λυση. παρε ποπ κορν, βαλε την κωλαρα σου κατω, και ανοιξε το google earth. πολυ αστειο site!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. mesa ston strato eidika ftaneis to megisto epipedo! amorfwtoi dimosioi upalliloi kaloplirwmenoi ellinarades na bgazoun to axti tous se 20xronous!
      TOP epipedo!

      Διαγραφή
  5. Τη επίπεδο!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχ. Να χαίρεσαι την ορθογραφία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kai twra eseis thelete na legeste sovaro site k epitrepete ston kathe anomalo na kanei tetoia sxolia se varos 3 palikariwn pou xathikan . . . . eiste gia to ELEOS gia na mh pw tipota allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελευθερια λογου

      Διαγραφή
    2. kathe mera xanonte xiliades zwes pou einai pio konta sto spiti sou! se pianei katathlipsi apo auto?

      RIP gia ton 19xrono!

      alla otan sto epaggelma sou kratas oplo k eisai etoimos na simadepseis anthrwpo tote na perimeneis na se simadepsei k autos
      STRATO eisai gamw to kerato mou! gia ton polemo se proorizoun! analosimos!
      OPLO gamw to kerato mou! den einai pirouni!
      tzogareis!

      oi fantaroi mporoun na bgoun k aoploi an den theloun na briskonte dipla tous!

      Διαγραφή
  7. ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 1985 ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑ..........ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ.....ΓΙ'ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ........!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή