Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ: ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΟΥΣ "ΚAΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ"!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ εις βάρος των λαών.
Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού: Έχουν δοθεί στο στόλο «κανόνες εμπλοκής»"Όπως μας εξηγούσαν αξιωματικοί του ΠΝ εν ενεργεία και απόστρατοι, “ο τούρκος αρχηγός δεν είπε ψέμματα. Όλα τα πολεμικά πλοία μόλις αποπλεύσουν έχουν κανόνες εμπλοκής”! Αυτό που θέλουν να πουν είναι ότι δεν έχει τόση σημασία, η δήλωση του αρχηγού Μπουλέντ Μποστάνογλου όσο ο τρόπος που παρουσιάστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ. Για να ακολουθήσουν και τα ελληνικά". [από το onalert.gr]
Απόσπασμα άρθρου του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ που αμφισβητεί την προπαγάνδα των Σαμαρά-Ερντογάν.
Το παράδειγμα των τελευταίων ωρών με τους περίφημους «κανόνες εμπλοκής» που αποδέσμευσε το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού στην φοβερή και τρομερή τουρκική αρμάδα με τα… ναρκοθηρευτικά, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο αρχηγός του Ναυτικού τους, οναύαρχος Μποστάνογλου, σε συνδυασμό με το «σοκ» που επιδεικνύουν τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, αποκαλύπτει του λόγου το αληθές.
Για να «σκαλίσουμε» όμως λίγο και τη μνήμη μας και να βοηθηθούμε μπας και κατανοήσουμε πόσο «χαβαλέδες» είμαστε, με το συγκεκριμένο θέμα είχαμε ασχοληθεί όταν συζητούσαμε για την κρίση των Ιμίων, όταν ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Λυμπέρης, είχε ζητήσει αποδέσμευση των «κανόνων εμπλοκής» («rules of engagement» στη διεθνή ορολογία) και οι ευφυείς πολιτικοί μας, αναρωτιόντουσαν τι στο διάβολο είναι αυτό! Το θυμόμαστε;
Τι έγινε δηλαδή, ποιο είναι το παράξενο που τόσο μας μπέρδεψε; Ας το δούμε ψύχραιμα. Δύναμη του ΝΑΤΟ ασκείται στις αντιναρκικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Στη δύναμη αυτή συμμετέχει η Τουρκία με πλοία του Ναυτικού. Λογικό. Μέλος του ΝΑΤΟ είναι. Φρόντισαν βέβαια να περάσουν επικοινωνιακά τη δραστηριότητά τους ως «φιλοδυτική», για να αποκαλέσουν εμμέσως την αντίστοιχη ναυτική δραστηριότητα Ρώσων, Ισραηλινών και Κυπρίων Ελλήνων, ως… ακριβώς το αντίθετο (βλ. http://www.defence-point.gr/news/?p=115847).
Στην περιοχή έχει προκληθεί πρόβλημα ασφαλείας, το οποίο βέβαια προκάλεσαν οι ίδιοι οι διεθνείς ταραξίες Τούρκοι, με τη γνωστή τους συμπεριφορά. Από τη στιγμή που στην περιοχή υπάρχει υπερσυγκέντρωση πολεμικών πλοίων και το πρόβλημα υφίσταται, ετέθη θέμα «τι κάνουμε ρε παιδιά αν τύχει και αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα;». Θεωρητικό είναι – τονίζουμε – το ενδεχόμενο. Και για να παραστήσουν ότι είναι δημοκρατικό κράτος, οι στρατηγοί ζήτησαν «κανόνες εμπλοκής» από την πολιτική ηγεσία. Δηλαδή τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου (ο δεύτερος μπήκε… για ομορφιά).
Δηλαδή, «τι κάνουμε» αν προκύψει πρόβλημα και υπό ποίες προϋποθέσεις χρησιμοποιούμε στρατιωτική βία. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, κανόνες εμπλοκής σε μια ναυτική δύναμη που κινείται σε κάποια απόσταση από τα χωρικά της ύδατα, πάντα υπάρχουν. Έστω και τυπικά. Να προσθέσουμε καιλίγη δόση σκόπιμα καλλιεργούμενης παράνοιας στην Τουρκία για το θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο (ακόμα και συνήθως ψύχραιμες φωνές και γραφίδεςστη χώρα, συναγωνίζονται και μεταξύ τους και με άλλους «σεσημασμένους», στη μπουρδολογία τις τελευταίες μέρες) και το σκηνικό είναι έτοιμο.
Έστησαν κατά πάσα πιθανότητα την ερώτηση με κάποιον δημοσιογράφο και για μια άσκηση όπου στην Ελλάδα θα εξέδιδε απλώς ένα Δελτίο Τύπου το ελληνικό ΓΕΝ, στην Τουρκία ήταν παρών ο αρχηγός του Κλάδου για να απαντήσει! Και το θέμα δημιουργήθηκε από το πουθενά!
Για να μην τρελαθούμε εντελώς, από ποια δύναμη φοβούνται οι Τούρκοι επίθεση και ζήτησαν αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής; Από τη Ρωσία; Από το Ισραήλ; Από την Αίγυπτο; Από το κυπριακό… Ναυτικό; Ή μήπως από το ελληνικό που είναι προσεκτικό σε βαθμό παρεξηγήσεως; Τα ελληνικά πολεμικά πλοία, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, βρίσκονται στην περιοχή ενταγμένα σε διεθνείς δυνάμεις υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών.
Πέταξε λοιπόν τη μπαρούφα ο ναύαρχος, «τσιμπήσανε» ως συνήθως «τα πρόβατα» και οι Τούρκοι πλέον καγχάζουν ότι πέτυχαν τον στόχο τους, δηλαδή το να στείλουν σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας, ότι θα χρησιμοποιήσουν στρατιωτική βία για να προασπίσουν «τα συμφέροντά τους που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο», όπως φαιδρά γράφεται κατά κόρον τις τελευταίες μέρες στη γείτονα".
Αποδεικνύεται επομένως ότι η κρίση με την Τουρκία, ο φόβος θερμού επεισοδίου υπερπροβάλεται από την καθεστωτική προπαγάνδα για να ενισχύσει την απαίτηση "εθνικής συνεννόησης", υποταγής δηλαδή των εργαζόμενων και της νεολαίας στην ταξική τους πολιτική. Και μάλιστα σε μια εποχή έντασης των κοινωνικών αντιδράσεων, έντασης της κυβερνητικής επίθεσης -νέο ασφαλιστικό, κατάργηση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, νέου ξεπουλήματος κλπ-, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. 
Παράλληλα, το χάσμα της κοινωνίας με την κυβέρνηση βαθαίνει, με την τελευταία αν επιχειρεί με την προβολή των "εθνικών κινδύνων" να διαμορφώσει κλίμα ¨εθνικής ενότητας¨διεκδικώντας την παραμονή της στην εξουσία.

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΕΛΟΥΝ συναίνεση για τα "εθνικά θέματα"- ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ...

Όχι. Ο εχθρός μας βρίσκεται στο Μαξίμου, στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., είναι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, οι βιομήχανοι, οι καναλάρχες.
Είναι όλοι αυτοί που με τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας μας αντιμετωπίζουν ως ασύμμετρη απειλή, έχουν επιλέξει να στρέψουν ακόμη και τον Στρατό απέναντι στον εχθρό-αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ελληνικής Ολιγαρχίας.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. Αν περιμενουμε απο ψοφοδεη σαπακια οπως αυτα του Σπαρτακου να πολεμησουν για την Πατριδα αν παραστει αναγκη εχουμε ηδη παραδωθει. Ευτυχως ειναι πολλοι περισσοτεροι οι πραγματικοι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή