Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Συγκέντρωση στελεχών παλαιστινιακών κομμάτων στη Γάζα προς υποστήριξη της λιβανέζικης Χεζμπολά

Ηγετικά στελέχη που εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα παλαιστινιακά κόμματα και αντιστασιακές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας, συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο χτύπημα της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολά εναντίον του ισραηλινού στρατού, νωρίτερα την ίδια μέρα, καλώντας σε «κοινό μέτωπο» με το λιβανέζικο κίνημα. Η εκδήλωση, που έφερε στον ίδιο χώρο εκπροσώπους της Χαμάς, της Φατάχ, της Ισλαμικής Τζιχάντ, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), και άλλων οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε για να γιορτάσει την επίθεση που άφησε τουλάχιστον δύο ισραηλινούς στρατιώτες νεκρούς στα κατεχόμενα αγροκτήματα Σεμπάα [στο νότιο Λίβανο].
Η επίθεση ήρθε ως απάντηση σε μια ισραηλινή επίθεση εναντίον δυνάμεων της Χεζμπολά εντός της Συρίας, πριν από κάποιες μέρες, που άφησε επτά μαχητές νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός Ιρανού στρατηγού.

Οι συμμετέχοντες στη γιορτή μοίρασαν γλυκά για να γιορτάσουν την επιχείρηση, και τα στελέχη καθενός από τα κόμματα που συγκεντρώθηκαν, εξέφρασαν τις ελπίδες τους για μια ενωτική προσπάθεια μαζί με τη Χεζμπολά εναντίον της ισραηλινής κατοχής.
«Το μέτωπο της αντίστασης από το Λίβανο στα [αγροκτήματα] Σεμπάα, στην Κουνέιτρα και στην Ιερουσαλήμ και στη Γάζα είναι ένα ενιαίο μέτωπο, και οποιαδήποτε ομάδα γίνει στόχος από την κατοχή, θα υπάρξει έκρηξη [ως απάντηση]», δήλωσε ο ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ, Χάλεντ Αλ Μπατς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Πρόσθεσε ότι η Χεζμπολά έχει στριμώξει το Ισραήλ σε δύο επιλογές μέσα από αυτήν την επίθεσή της στους στρατιώτες στα σύνορα, εξαναγκάζοντάς το να αποφασίσει εάν θα παραμείνει σιωπηλό ή αν θα απαντήσει και θα μπει σε ένα πόλεμο μεγάλης κλίμακας.
«Σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις», πρόσθεσε, «ο Νετανιάχου ρισκάρει το πολιτικό του μέλλον».
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζάχρι, είπε ότι η επιχείρηση ήταν μια «φυσιολογική απάντηση» στα «εγκλήματα της κατοχής», και ότι ήταν «άλλη μια νίκη για την αντίσταση».
Ο ηγέτης του PFLP Τζαμίλ Μεζχέρ είπε ότι η αντίσταση αποδείχτηκε ότι είναι η πιο επιτυχημένη επιλογή για την αντιμετώπιση του Ισραήλ και την επίτευξη της νίκης, και κάλεσε σε κοινό Παλαιστινιακό-Αραβικό μέτωπο για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε πιθανή ισραηλινή επίθεση.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Φατάχ, Φαγίζ Αμπού Άιτα, είπε πως η Χεζμπολά έχει το δικαίωμα να απαντήσει στους φόνους των έξι μελών της με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει ότι αρμόζει, και προειδοποίησε το Ισραήλ για τις επιπτώσεις από τις συνεχείς του επιθέσεις.
«Δε θα υπάρχει επίθεση χωρίς απάντηση» είπε το στέλεχος του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καλώντας σε ενότητα των αντιστασιακών κομμάτων για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πιθανή ισραηλινή επίθεση.
Πηγή: Maan
https://intifadagr.wordpress.com/2015/02/01/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%87%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου