Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου Απειλεί την Ειρήνη στην περιοχή και εμπλέκεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Η εθνικιστική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και προκαλεί «θερμά επεισόδια»
Καθημερινά αποκαλύπτεται το πραγματικό αστικό και επικίνδυνο για τον εργαζόμενο λαό μας περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έχοντας αναθεωρήσει τις όποιες υποσχέσεις περί «Μη Αναγνώριση του Χρέους», «Κατάργηση Μνημονίων» και των σχετικών Δανειακών Συμβάσεων, αναζητά την υπογραφή νέας συμφωνίας με τους Τοκογλύφους. Αποδεχόμενη την ικανοποίηση ληστρικών απαιτήσεων, στο πλαίσιο μιας νέας αστικής ανάπτυξης, με πιο μακρινό ορίζοντα αποπληρωμής, μοιράζοντας τα χρέη των αστών σε μελλοντικές γενιές.
Κομβικό σημείο όμως των διαπραγματεύσεων, που απαιτούν πληθώρα συμμαχιών με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, είναι το χαρτί της γεωπολιτικής θέσης της χώρας αλλά και οι Μεγαλοιδεατικοί σχεδιασμοί της ελληνικής άρχουσας τάξης, είναι ο καθορισμός ΑΟΖ, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής και η αναβάθμιση –πολιτική και οικονομική, πολεμική και κατασταλτική- της ελληνικής άρχουσας τάξης, στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Μια αποστροφή των δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βιέννη, μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν, αξίζει της προσοχής μας. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας την οποία όλοι, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί γνωρίζουν, με τους πρώτους να παριστάνουν ότι αγνοούν. Επί της ουσίας «η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένα απλό “οικονομικό μέγεθος” ή “βάρος”, αφού η γεωπολιτική της σημασία, ειδικά αυτή τη περίοδο είναι πολύ σημαντική». Είπε ο πρωθυπουργός: “Πιστεύω, λοιπόν, ότι όλοι έχουμε συμφέρον να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Ακριβώς διότι η κρίση παραμένει. Και το να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, αφενός μεν θα σημάνει την αρχή του τέλους της σε όλη την Ευρώπη, αφετέρου δε διότι η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή: στο βορρά η Ουκρανία, νοτιοανατολικά η Συρία, νοτιοδυτικά της Ελλάδας η Βόρεια Αφρική. Και είναι αναγκαίο για όλους μας η Ελλάδα να παραμείνει πόλος και πεδίο σταθερότητας στην εύθραυστη αυτή περιοχή. Έχουμε, λοιπόν, όλοι συμφέρον από μια βιώσιμη, κοινά αποδεκτή λύση. Γι’ αυτό και είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος”.
Αυτή την αστική πολιτική έρχεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου, που πατά στους σχεδιασμούς της προηγούμενης διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δίνοντας όμως έναν πολύ πιο επιθετικό και επικίνδυνο τόνο. Για αυτό η νέα πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρεί να εξαγοράσει τους στρατιωτικούς με την περιορισμένη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Για αυτό στέλνει τους φαντάρους να υπηρετούν όλη τη θητεία τους στα σύνορα ώστε οι μονάδες της παραμεθορίου να έχουν πολεμική επάνδρωση. Για αυτό δαπανούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε συντήρηση οπλικών συστημάτων, αποδέχονται μεταχειρισμένα αμερικανικά όπλα, ετοιμάζονται να αγοράσουν νέα και δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους στο ΝΑΤΟ. 
Αυτή όμως η εθνικιστική και επιθετική πολιτική ήδη αποκαλύπτει την επικινδυνότητα της καθώς προκαλεί το ένα πολεμικό επεισόδιο μετά το άλλο, με αλλεπάλληλα θερμά επεισόδια.
Το πρώτο θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στα Ίμια, το Σαββάτο 31/1/2015 και το προκάλεσε ο νέος ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πετώντας με ελικόπτερο πάνω από τις βραχονησίδες, αμφισβητώντας την συμφωνία που ακολούθησε την Κρίση του 1996 και προέβλεπε την απομάκρυνση «σημαιών-μέσων-ανθρώπων»! Στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων σημειώθηκε ναυμαχία μεταξύ σκαφών του Λιμενικού και της Τουρκικής Ακτοφυλακής, αλλά και αναμετρήσεις πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ από τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, οι γνωστοί εθνικιστικοί-μιλιταριστικοί κύκλοι είχαν προσπαθήσει να διαμορφώσουν κλίμα ανασφάλειας κάνοντας λόγο για σχεδιασμό πρόκλησης επεισοδίου από τουρκικής πλευράς ώστε ο Ερντογάν και οι στρατηγοί του να μετρήσουν τα αντανακλαστικά της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήταν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που τελικά προκάλεσε την ένταση στην περιοχή.
Το δεύτερο επεισόδιο προκλήθηκε από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. «Ελικόπτερο ηλεκτρονικού πολέμου και ανθυποβρυχιακών αποστολών ΑΒ-412 εισέβαλε στις 11.08 (12/2/2015) στην Ελλάδα και πέταξε πάνω από την Κω, ενώ σε αναχαίτισή του έσπευδαν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Το ελικόπτερο προσέγγισε σε πολύ μικρό ύψος για να μην γίνει αντιληπτό από τα ραντάρ και όταν έφτασε στην Κω πέταξε στα 300 μέτρα περίπου επάνω από τις ανατολικές περιοχές του νησιού, όπου και παρέμεινε περίπου πέντε λεπτά, καταγράφοντας τις οχυρώσεις των Τμημάτων Εθνοφρουράς που καλύπτουν την περιοχή».
Πρόκειται για μια προκλητική ενέργεια του τουρκικού αστικού κατεστημένου που έρχεται να απαντήσει στις ανακοινώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο.  Σε δηλώσεις που έκανε μετά από συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Χρ. Φωκαΐδη, ο Π. Καμμένος επισήμανε: «Αλλάζουν πολύ τα πράγματα σε σχέση με τη γεωπολιτική θέση της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, σε μία φλεγόμενη Μέση Ανατολή, σε μία φλεγόμενη Βόρεια Αφρική, αλλά και απέναντι σε νέα φαινόμενα ισλαμικού φονταμενταλισμού, τα οποία μετατρέπονται σε μία απειλή για τον ελεύθερο κόσμο». Στο φόντο της όξυνσης των ανταγωνισμών και γύρω από την «αξιοποίηση» των ενεργειακών πόρων, υπογράμμισε την «υποχρέωση αλλαγής των αμυντικών διατάξεων, διότι η Κύπρος και η Ελλάδα μετατρέπονται σε πετρελαιοπαραγωγές χώρες και σε χώρες που παράγουν φυσικό αέριο. Επεκτείνονται οι περιοχές ευθύνης παροχής ασφάλειας και άμυνας με τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που η Κύπρος ήδη έχει κάνει και πολύ σύντομα θα προχωρήσει η Ελληνική Δημοκρατία. Ουσιαστικά αυτό τροποποιεί τον μέχρι σήμερα αμυντικό σχεδιασμό. Έναν αμυντικό σχεδιασμό, ο οποίος θα πρέπει να λάβει υπόψη του τις φίλες και σύμμαχες χώρες οι οποίες ζητούν την αμυντική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή. Εννοώ ξεκάθαρα προς Ανατολάς, το Ισραήλ». Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας υπουργός, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο, δήλωσε ότι ΕλλάδαΚύπροςΙσραήλ και «πιθανώς» η Αίγυπτος θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου «θα περάσει σε μία καινούργια φάση» (π.χ. με την παρουσία «αξιωματικού συνδέσμου» από την Εθνική Φρουρά της Κύπρου στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ).
Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη και οι δηλώσεις Καμμένου -όπως και η πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στην Κύπρο- επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες αναβάθμισης του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή. Αξιοποιώντας την «στρατηγική συνεργασία» με δυνάμεις όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, επενδύοντας στο ζήτημα με τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου, οικοδομώντας συμμαχίες με μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και πολυεθνικές εταιρείες του τομέα ενέργειας.
Παίζοντας διευρυμένο ρόλο «στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», στο ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Ήσυχος, στην ραδιοφωνική συνέντευξη του στην εκπομπή «Εντός και εκτός Συνόρων» της ΕΡΤ OPΕN, με τη δημοσιογράφο Μαρία Λίλα:  
«η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να παίξει ακόμα και πρωταγωνιστικό ρόλο στη διευθέτηση προβλημάτων, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Για το πώς θα προχωρήσουμε στα αιτήματα των ΗΠΑ, θα έλεγα ότι δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι όλη η διεθνής κοινότητα, πάρα πολλές χώρες, που ενδιαφέρονται για την καταπολέμηση αυτής της πληγής, της σύγχρονης πληγής, της μεσαιωνικής αντίληψης που εκφράζουν οι τζιχαντιστές και όχι μόνο. Άρα η συνεργασία μας με όλες τις χώρες, σε Ανατολή και Δύση, απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και πρέπει να τον αξιολογήσουμε με αυτό τον τρόπο».
Βεβαίως ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ σφυρίζει αδιάφορα όταν ο πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν τονίζει σε συνέδριο για την Ασφάλεια στο Μόναχο ότι η αμερικάνικη εισβολή στο Ιράκ ήταν λάθος και συνεισέφερε στη δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου. «Ήμουν εναντίον της εισβολής και οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν. Η διάλυση του ιρακινού στρατού και της αστυνομίας δημιούργησε χιλιάδες... άστεγους μαχητές, οι οποίοι κατέφυγαν στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου». Ο Κόφι Ανάν εξήγησε ότι η αστάθεια που επικρατεί στο Ιράκ από την εποχή της αμερικάνικης εισβολής, έχει αποτελέσει μια κύρια αιτία για την διάδοση των ακραίων αντιλήψεων, ενώ για την ανάσχεση του εξτρεμισμού, πρότεινε τις μεταρρυθμίσεις που βοηθούν την καλύτερη λειτουργία της κοινωνίας, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας!
Ουτοπικές προσεγγίσεις θα μας πει ο Κ.Ήσυχος…
«H ΜΙΤ μας έδινε όπλα»! Η δήλωση αυτή ανήκει στον μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, Μεχμέτ Ασκάρ, ο οποίος δικάζεται από ποινικό τουρκικό δικαστήριο. Ο Ασκάρ συνελήφθη μαζί με άλλους 11, μέλη του ΙΚ, του Μετώπου αλ Νούσρα και του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Στη δίκη αποκάλυψε πως η ΜΙΤ έδινε όπλα και άλλου είδους εξοπλισμό στις τζιχαντιστικές ομάδες που μάχονται στην Συρία. Το 2011 είχε προγραμματιστεί η παράδοση φορτίου όπλων, η οποία όμως δεν έγινε, τελικά, λόγω επέμβασης του συριακού Στρατού, ο οποίος κατέλαβε το σημείο όπου θα γινόταν η παράδοση. Ένας εκ των συνενόχων του Ασκάρ, ο Χαϊζάμ Τουμπαλιτζέ, γνωστός ως Καϊσέμ Τοπάλκα, ο οποίος είναι αναμεμιγμένος και στην υπόθεση μεταφοράς οπλισμού από την Τουρκία στους τζιχαντιστές, το 2013, είχε πει στον Ασκάρ, πως η ΜΙΤ θα βοηθούσε στην μεταφορά του οπλισμού. Στην προκειμένη περίπτωση επρόκειτο, όπως είπε, για 100 τυφέκια «ΝΑΤΟϊκά». «Ο Τοπάλκα και οι χωροφύλακες έκαναν κάποια τηλεφωνήματα. Δεν μπόρεσα να ακούσω τι έλεγαν. Χωρίς έλεγχο στο όχημά μου, το οποίο ήταν φορτωμένο με όπλα, μας οδήγησαν στα σύνορα με στρατιωτική συνοδεία», κατέθεσε ο Ασκάρ. Η ΜΙΤ είχε επιχειρήσει και τον Ιανουάριο του 2014 να περάσει όπλα στους τζιχαντιστές. Τότε είχε επέμβει ο εισαγγελέας των Αδάνων με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του.
Λεπτομέρειες θα μας πει ο Κ.Ήσυχος…
Αυτό που έχει σημασία είναι η οργανική ένταξη του ελληνικού αστικού κόσμου στο πολεμικό άρμα και στην ιμπεριαλιστική συμμαχία που συγκροτούν οι ΗΠΑ, για να διεξάγουν τις νέες επεμβάσεις τους στο όνομα της καταπολέμησης του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού.  Ήδη “ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε στο Κογκρέσο το αίτημά του για έγκριση της χρήσης στρατιωτικής βίας στην εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, με την οποία θα τεθούν ως χρονικό όριο των επιχειρήσεων αυτών τα τρία χρόνια και θα απαγορευτεί η χρήση αμερικανικών στρατευμάτων σε «διαρκείς επιθετικές χερσαίες μάχες». Το Πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι σύμφωνα με το κείμενο αυτό, ο πρόεδρος Ομπάμα επιθυμεί να ανακληθεί η απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ο πόλεμος στο Ιράκ το 2002. Η πρότασή του όμως δεν ανακαλεί την Έγκριση περί Χρήσης Στρατιωτικής Δύναμης (AUMF) που είχε περάσει από το Κογκρέσο λίγο καιρό μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και αφορούσε την εκστρατεία εναντίον της Αλ Κάιντα και των παρακλαδιών της. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να εργάζεται από κοινού με το Κογκρέσο για «τη βελτίωση και εν τέλει την ακύρωση» της AUMF του 2001. Σημείωσε ότι η θεσμοθέτηση ενός μέτρου που θα αφορά συγκεκριμένα την εκστρατεία εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσε να αποτελέσει το πρότυπο για την αναπροσαρμογή του μέτρου του 2001. Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και αναμένεται ότι θα προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών αντιπροσώπων. Οι Δημοκρατικοί γενικά εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι σε έναν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή ενώ πολλοί Ρεπουμπλικανοί αντιθέτως ζητούν να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα εναντίον των τζιχαντιστών. Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστεί το Κογκρέσο με την κυβέρνηση ώστε να εγκριθεί το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα ισχυροποιηθεί ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία. «Ο κόσμος πρέπει να ακούσει ότι οι ΗΠΑ μιλούν με μια φωνή» στον αγώνα εναντίον του ΙΚ, τόνισε”.
Αυτό έχει σημασία για τον ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» πλαίσιο για την ανάπτυξη νέων επικίνδυνων για τους λαούς σχεδιασμών. Την επιθετική αυτή προσέγγιση έχει αναδείξει η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές της δηλώσεις, με την ομιλία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου: «Από την αρχή ξεκαθαρίζουμε ποιο είναι το πρώτο θέμα. Το πρώτο θέμα είναι η εθνική ασφάλεια, η κατάσταση στη Θράκη, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Επιμένουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, γιατί εκεί έχουμε τα ενεργειακά μας συμφέροντα, εκεί έχουμε την προτεραιότητα της οριοθέτησης ΑΟΖ, αλλά και από εκεί μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού και να έχουμε την πλήρη θεώρηση του κυπριακού προβλήματος». Μάλιστα, για να δηλώσει με σαφήνεια τον ακραίο πολιτικό προσανατολισμό του αναφέρθηκε σε έναν επίσης γνωστό για τις πολεμοκάπηλες, μισαλλόδοξες και επικίνδυνες θέσεις του, τον συνεργάτη του Παπαθεμελή, Μιχάλη Χαραλαμπίδη και στο «εθνικό» του τόξο «Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος»! Τέλος, ο Π.Καμμένος τόνισε την κοινότητα απόψεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας «με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κώστα Ήσυχο, τον Υφυπουργό κ. Νίκο Τόσκα έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που επωμιζόμαστε».
Η πάλαι ποτέ αριστερή και φιλειρηνική προσέγγιση των ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι παρελθόν. Τώρα η κυβερνητική πολιτική κινείται στους άξονες της σκέψης του τουρκοφάγου Μιχάλη Χαραλαμπίδη! Αντιμετωπίζοντας τη Θράκη ως τόπο που ελλοχεύει «ο εχθρός». Με το ακροδεξιό και εθνικιστικό δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού χώρου. Των «δύο Ελληνικών κρατών», που υποστηρίζει και η ναζιστική Χρυσή Αυγή…  
Αυτός όμως ο στρατηγικός σχεδιασμός για να επιτευχθεί χρειάζεται την αφομοίωση του κόσμου της εργασίας σε ένα καινούργιο αστικό-«εθνικό» όραμα, διεθνείς συμμαχίες, Ένοπλες Δυνάμεις οργανωμένες-εκπαιδευμένες-εξοπλισμένες για δράση, ως πολεμική-κατασταλτική δύναμη, εντός κι εκτός συνόρων. Χρειάζεται όπλα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ «ΕΘΝΙΚΩΝ» - ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!
Κατά τη γνώμη μας, αυτό που πρέπει να πούμε ως εργατική τάξη και νεολαία, σ’ όλους τους διαχειριστές της εξουσίας, είναι:
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ
ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
Για το
Ø  Μπλοκάρισμα και παύση όλων των πολεμικών εξοπλισμών.
Ø  Μετατροπή των ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΕΑΣ και των ναυπηγείων σε μονάδες παραγωγής για τις κοινωνικές ανάγκες. Καμία απόλυση, προσλήψεις προσωπικού με όλα τα αναγκαία εργασιακά δικαιώματα για αξιοπρεπή ζωή.
Ø  Κανένας νέος μισθοφόρος στις Ένοπλες και Κατασταλτικές Δυνάμεις .
Ø  Άμεση ικανοποίηση όλων των κοινωνικών αναγκών των φαντάρων και βελτίωση των όρων της θητείας τους. Άμεση μείωση της θητείας.
Ø  Απόσυρση όλων των συμφωνιών με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Η εναλλακτική πρόταση εξουσίας και διαχείρισης της αστικής πολιτικής που εκπροσωπούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δείχνει αποφασισμένη να ακολουθήσει το δρόμο της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Της επιλογής ακόμη και του επικίνδυνου δρόμου των πολεμικών τυχοδιωκτισμών για να εξυπηρετήσει τα αστικά συμφέροντα.
Σε κάθε περίπτωση το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να σταθούν απέναντι σε αυτές τις αστικές πολιτικές. Να απαιτήσουμε την έξοδο από το ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των βάσεων και την επιστροφή των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.  Η ειρήνη στο Αιγαίο εξαρτάται αποκλειστικά από την κοινή πάλη των λαών. Από τον κοινό εργατικό διεθνιστικό αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της ακραίας κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, στα τυχοδιωκτικά σχέδια τους. Ενάντια σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.
Περιφρονώντας τα καλέσματα «εθνικής ενότητας και συμφιλίωσης» κάθε διαχειριστή της αστικής πολιτικής. Παλεύοντας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις της δικής μας αστικής τάξης, που για να φτάσει να το διεκδικήσει, προηγουμένως, έχει δουλοποιήσει την εργατική της τάξη, την έχει υποτάξει και έχει απαλλοτριώσει την ταξική της συνείδηση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου