Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η Ρωσία συγκροτεί συντάγματα θερμοβαρικών όπλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποτέλεσμα εικόνας για TOS-1A SolntsepekΈνα νέο σύνταγμα βαρέων όπλων εξοπλισμένο με πολλαπλούς εκτοξευτές (ΠΕΠ) θερμοβαρικών ρουκετών TOS-1A Solntsepek (που πρόσφατα εξήχθη στο Ιράκ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους) και «φλογοβόλων πεζικού» (κατά τη ρωσική ορολογία) Shmel-M, που εδρεύει στο Nizhniy Novgorod, συγκρότησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται ότι το 2014 το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την ύπαρξη τριών άλλων νέων «θερμοβαρικών» σχηματισμών τα οποία εδρεύουν, στο Βόλγκογκραντ, την Ινγκουσετία και τη Σεβαστούπολη (η τελευταία συγκροτήθηκε μετά τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία).
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τέσσερα «θερμοβαρικά» συντάγματα αποτελούν συγκροτήματα του σώματος πυρηνικής, βιολογικής και χημικής άμυνας. Πλην των προαναφερθέντων οπλικών συστημάτων διαθέτουν κινητά εργαστήρια και εξειδικευμένα οχήματα για τον εντοπισμό των ΠΒΧ ουσιών και την απολύμανση υλικών και περιοχών.
«Στη ρωσική στρατιωτική αντίληψη, τα «φλογοβόλα» [θερμοβαρικά όπλα] δεν θεωρούνται οπλικά συστήματα που κατανέμονται στις συνήθεις μονάδες και για τυπικές χρήσεις, αλλά ώριμα οπλικά συστήματα που καλύπτουν συγκεκριμένες επιχειρησιακές δυνατότητες στη δομή δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στο μηναίο ενημερωτικό δελτίο «OE Watch» που εκδίδεται από το Γραφείο Στρατιωτικών Μελετών Εξωτερικού (FMSO: Foreign Military Studies Office) του Στρατού των ΗΠΑ.
Μάλιστα κατά το «OE Watch» η συγκρότηση «θερμοβαρικών» συγκροτημάτων αποτελεί ένδειξη ότι το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για αστικό πόλεμο στο μέλλον. «Καθώς η Ρωσία πειραματίζεται με νέες φόρμες και μεθόδους πολέμου, ή «υβριδικού πολέμου όπως χαρακτηρίζεται από τη Δύση, στην Ανατολική Ουκρανία, ο αστικός πόλεμος πιθανά θα συνεχίσει να αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για ανάπτυξη, όπως και οι ρωσικές μονάδες ΠΒΧ άμυνας εξοπλισμένες με θερμοβαρικά όπλα», σημειώνεται στο δελτίο.

http://www.defence-point.gr/news/?p=124648

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου