Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

21Δυναμική απάντηση στις αιματηρές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων σε πολλές πόλεις της ανατολικής Τουρκίας με δεκάδες θύματα, θα δώσει το ΡΚΚ σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Sözçü.
Η κουρδική οργή θα εκδηλωθεί όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από το αρχηγείο του ΡΚΚ, με επιθέσεις και σαμποτάζ κατά πρώτο λόγο στις περιοχές Ντιαρμπακίρ, Şirnak, Hakkari και Mardin, αλλά και σε προέκταση σε όλη την Τουρκία και σαν πρώτο δείγμα ήταν οι ένοπλες συγκρούσεις κατά την διάρκεια όλης της νύχτας σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρεται το αρχηγείο του ΡΚΚ ανέθεσε την διεξαγωγή των επιχειρήσεων εκδίκησης όπως ονομάστήκαν χαρακτηριστικά, στους οπλαρχηγούς του ΡΚΚ, Bahoz Erdal και Fehman Hüseyin οι οποίοι ανέλαβαν να συγκροτήσουν στρατό εκδίκησης με την χαρακτηριστική ονομασία, «Kürdistam Özgürlük Şahinleri», δηλαδή, «Γεράκια Ελευθερίας του Κουρδιστάν».

Οι εν λόγω δυο Κούρδοι οπλαρχηγοί έχουν διακριθεί στις συγκρούσεις με τους Τζιχαντιστές στην Συρία και έχουν μεγάλη πείρα από ανορθόδοξο πόλεμο καθώς και από διενέργεια σαμποτάζ γι’ αυτό και έχει ήδη σημάνει συναγερμός στις τάξεις του τουρκικού στρατού για την αντιμετώπιση τους.

Σημειωτέον είναι όπως υπογραμμίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι οι Κούρδοι διαθέτουν οπλικά συστήματα που τους παραδόθηκαν από τους Ρώσους στην Συρία και τα οποία εγγυώνται την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων τους μέσα στο τουρκικό έδαφος. Ενδιαφέρων είναι επίσης και η πληροφορία από την Γενική Ασφάλεια της Τουρκίας ότι ένας ανιψιός του Οτσαλάν με το ψευδώνυμο Koçero, που έχει ήδη ηγηθεί επιθέσεων κατά των Τζιχαντιστών στην Συρία, θα είναι επίσης ένας από τους διευθυντές των κουρδικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου