Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ο σύγχρονος καπιταλισμός έχει ως σχέδιο το να προκαλέσει το χάος

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 
στην Εκδήλωση στη Λαμία για το προσφυγικό ως προς την τελευταία συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και ως προς τον αντίκτυπο που αυτή θα έχει στους πρόσφυγες (άσυλο, επανένωση οικογενειών κτλ) και για την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.
Η συζήτηση σήμερα για το Προσφυγικό ζήτημα ουσιαστικά ανοίγει όλη την ατζέντα του σύγχρονου καπιταλιστικού κόσμου, της επιβολής της Νέας Τάξης Πραγμάτων του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, δένοντας αξεδιάλυτα το παρόν και μέλλον του κόσμου της εργασίας, είτε στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια είτε στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.


Στόχος της σημερινής μας παρέμβασης είναι να αναδείξουμε την αναγκαιότητα ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού αντικυβερνητικού-αντιμπεριαλιστικού-αντικαπιταλιστικού κινήματος.



Σε περιβάλλον οξυνόμενης καπιταλιστικής κρίσης τα αστικά επιτελεία σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο επιχειρούν να καθορίσουν τους όρους ξεπεράσματος της, να επιβάλλουν τους νέους όρους καπιταλιστικής κερδοφορίας, διαμορφώνοντας νέους όρους στον ταξικό πόλεμο που διεξάγουν παγκόσμια εναντίον των δυνάμεων της εργασίας. 

Άρα έχουμε μπροστά μας ένα νέο καπιταλισμό, που απαιτεί και διαμορφώνει ένα νέο κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης για να επιβάλλει τους σύγχρονους όρους εκμετάλλευσης-καταπίεσης της εργατικής τάξης. 

Που απαιτεί και συγκροτεί με διαφορετικό τρόπο τις πολεμικές και κατασταλτικές του δυνάμεις για να εφαρμόσουν τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που στρέφονται κυρίως εναντίον μη κρατικών εχθρών και αντιπάλων, τις λεγόμενες ασύμμετρες απειλές, τον εσωτερικό εχθρό!

Επιχειρώντας να συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος Ισλαμοφοβίας και Κοινωνικής Ανασφάλειας, απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής.

Συσχετίζοντας τα προσφυγικά κύματα με την μουσουλμανική τρομοκρατία και τις κοινωνικές ανισότητες στις οποίες ελλοχεύει ο κίνδυνος κοινωνικής εξέγερσης.

Ο πρώην ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Ζιαζιάς, πιάνει το νήμα των ακραίων τοποθετήσεων Ιεραρχών, παραγόντων της Ακροδεξιάς και Στρατηγών με πολιτικές φιλοδοξίες όπως οι επίτιμοι ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος και Μανωλάς που έχουν τοποθετηθεί πριν από αυτόν, των δημοσιοκάφρων του ΣΚΑΙ που απαιτούν να κατέβει ο Στρατός στο Δρόμο για την Ασφάλεια μας και λέει: 

«Γενικά άπαντες πρέπει να αντιληφθούν ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού δεν είναι μόνο στρατιωτικός, αλλά πολιτικός, διπλωματικός, οικονομικός (κυρώσεις) και παράλληλα ειδικών, ψυχολογικών και άλλων, επιχειρήσεων. Η παγκοσμιοποίηση και οι νέες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, παράγουν και αναπαραγάγουν μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, που συνετέλεσαν και αυτές στην διαμόρφωση της ακραίας σημερινής μορφής τρομοκρατίας».

Πρόκειται για στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές, με τεράστιο ιστορικό βάθος.

Άρα ο αστικός κόσμος έχει σχέδιο και η αντίληψη ότι «προκαλεί το χάος που δεν μπορεί να διαχειριστεί» είναι λάθος.

Ο σύγχρονος καπιταλισμός έχει ως σχέδιο το να προκαλέσει το χάος και στόχος του είναι η όσο το δυνατόν πιο κερδοφόρα, οικονομικά-πολιτικά, εκμετάλλευση του. 

Στο διεθνές καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό πλέγμα υπάρχουν αντιθέσεις, ανταγωνισμοί, ταχύτητες, αλλά κυρίως ήδη διατυπωμένοι στρατηγικού χαρακτήρα σχεδιασμοί και κοινός εχθρός-ο κόσμος της εργασίας. Όπου φυσικά προσμετράτε το ειδικό βάρος της κάθε ιμπεριαλιστικής δύναμης. 

Αναλυτές επομένως αναφέρονται στην Νέα Αμερικανική Στρατηγική του Ομπάμα και του Σάντερς, όπου μετά τα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης και την χρεωκοπία του μοντέλου των Βρυξελών –δηλαδή της απεξάρτησης των ΗΠΑ από τη χρήση μέσων και πολιτικών σκληρής ισχύος.

Επιλέγεται, απέναντι στις «υβριδικές απειλές», το «Βρετανικό Μοντέλο» παγκόσμιας κυριαρχίας, με την υβριδική ασφάλεια, μέσα από τη χρήση μέσων και πολιτικών έξυπνης ισχύος.

Η νέα αμερικανική στρατηγική για την πενταετία 2016-2020 έχει στοχεύσεις και αντιπάλους. Θέτει ως στόχο τη διατήρηση της αμερικανικής ισχύος μέσα από ένα οικονομικότερο και πιο ευέλικτο μοντέλο παγκόσμιου ελέγχου, καθώς και την ανάπτυξη της οικονομίας της μέσα από την ενεργειακή και τεχνολογική τους επικράτηση στις παγκόσμιες αγορές. Κομβικό σημείο η υπηρέτηση του στόχου οι ΗΠΑ να γίνουν η μεγαλύτερη χώρα παραγωγός σχιστολιθικού αερίου παγκοσμίως!

Τι περιλαμβάνει αυτή η στρατηγική; Την παράκαμψη της προβληματικής Μεσογείου, την ανάδειξη του Αφρικανικού διαδρόμου, τη διαμόρφωση νέων ισορροπιών στην Ασία, την εισαγωγή ενός νέου προστατευτισμού των αμερικανικών συμφερόντων μέσα από τις συμφωνίες TRANS PACIFIC PARTNERSHIP (TPP) και TTIP! Η Ελεύθερη αγορά αποτελεί εργαλείο προστασίας των αμερικανικών οικονομικών-πολιτικών συμφερόντων και εντάσσεται στο πλαίσιο της έξυπνης ισχύος!
Αλλάζει επομένως ο ρόλος των ΗΠΑ σε μια τεράστια ζώνη από την Βόρεια Αφρική έως το Αφγανιστάν και τον Περσικό Κόλπο, που μετατρέπονται σε Ζώνη Χάους, πολεμικών αναμετρήσεων, συνεχών εναλλαγών εχθρών και φίλων, μοιράσματος και ξαναμοιράσματος, άρα και προσφυγικών ροών.

Το σύστημα της Μεσόγειου επισημαίνει στις 14 Δεκεμβρίου 2015, ο Γερμανός υπουργός για θέματα Ευρώπης Michael Roth κινδυνεύει να μετατραπεί σε γεωπολιτική μαύρη τρύπα, σε θάλασσα επικίνδυνη για το παγκόσμιο εμπόριο και την ανθρώπινη ζωή, κάτι που έχει να συμβεί από το Μεσαίωνα.

Η αμερικανική στρατηγική είναι γεωπολιτική επανάσταση καθώς προβλέπει αποχώρηση από το τοξικό Μεσογειακό περιβάλλον, σπάει το χώρο της Μ.Ανατολής σε τρία τμήματα [ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΛΕΒΑΝΤΕ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ-ΑΡΑΒΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ], με την Ε.Ε. να παίζει ρόλο στην Αφρική και την Ρωσία στο Λεβάντε, οξύνοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ Τουρκίας-Σ.Αραβίας-Ιράν-Ισραήλ! Με σημαντικές παραμέτρους το isis, τους Κούρδους (και τα ανταγωνιστικά τους συμφέροντα).

Από την άλλη μεριά, η κατάσταση χάους διατρέχει συμμαχίες και συνεργασίες, διεισδύει στην Ευρώπη με τα χαρακτηριστικά του κοινωνικού πολέμου, του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, της όξυνσης των ανταγωνισμών, όπου καταγράφεται η Γερμανική υπεροχή, αλλά και οι βλέψεις Γαλλίας-Βρετανίας-Ιταλίας.

Όμως και πάλι πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο ότι ο αστικός κόσμος έχει σχέδιο τόσο για την επιβολή της κυριαρχίας του στις καπιταλιστικές μητροπόλεις όσο και στην καταλήστευση της ιμπεριαλιστικής περιφέρειας. 

Ο οικονομικός πόλεμος των τελευταίων ετών ενοποίησε ακόμη περισσότερο την Ε.Ε. που εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο κατά των μεταναστών και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας επιταχύνει την ενοποίηση των τομέων Άμυνας-Ασφάλειας. Τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ ετοιμάζει ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, η Στρατοχωροφυλακή και η FRONTEX, μαζί με ευρωπαίους μπάτσους και φρεγάτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο Αιγαίο, διεθνοποιώντας την καταστολή, ο Ευρωστόλος στα χωρικά ύδατα της Λιβύης. Εξάλλου ο ρωσικός κίνδυνος και οι ασύμμετρες απειλές επανέφεραν το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, έτρεξαν την στρατιωτικοποίηση των κρατών μελών της Ευρώπης [εξοπλισμοί, δόγματα άμυνας-ασφάλειας, ψήφιση νόμων για δράση στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό των χωρών, επιστροφή της υποχρεωτικής στράτευσης, ακόμη και γυναικών, μισθοφορικοί στρατοί κλπ]. 

Ενώ ο ευρωπαικός τύπος αποκαλύπτει τη δράση των αμερικανικών και ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη και ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν απαντά διατάζοντας τη διεξαγωγή "έρευνας για διαρροή" στρατιωτικού απορρήτου.

Μερικούς από τους λόγους της επέμβασης του 2011 αποκαλύπτει το globalresearch.ca στην ανάρτηση του «Emails της Χίλαρι Κλίντον. Επιβεβαιώνουν την «πραγματική ατζέντα» πίσω από τον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για τη Λιβύη: "Ανατροπή Καντάφι και καταλήστευση του τεράστιου πλούτου της Λιβύης"». Οι αποκαλύψεις που αφορούν το σκάνδαλο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον επιβεβαιώνουν ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της Συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι. Η δημοκρατία και η προστασία του λαού της Λιβύης ποτέ δεν ήταν.

Διαβάζουμε: «Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι δυτικές δυνάμεις θέλουν την Αφρική υπό τον έλεγχό τους, εκτός από την όρεξή τους για τους φυσικούς της πόρους. Καταρχήν, Ουάσιγκτον και Παρίσι θέλουν να παραμείνουν κυρίαρχη δύναμη πολιτικά και οικονομικά, να κρατήσουν την Αφρική υπό τον έλεγχό τους. Αυτό σημαίνει διατήρηση της κυρίαρχης θέσης των νομισμάτων τους, που αντιστρατεύονταν η ιδέα του καθεστώτος Καντάφι ο οποίος ζητούσε με το χρυσό δηνάριο να αντικαταστήσει τα δολάρια ΗΠΑ και το ευρώ. Η Αφρική πρέπει να παραμείνει δεσμευμένη αγορά κάτω από τη Δύση, επειδή είναι οι επιχειρήσεις τους και οι ειδικές ομάδες συμφερόντων που θα πρέπει να επωφεληθούν. 

Τα email της υποψήφιας για την αμερικανική προεδρία Χίλαρι Κλίντον αποδεικνύουν ότι οι Ομπάμα και Σαρκοζί ήθελαν να ελέγξουν τη Λιβύη, άρα και τα αποθέματα πετρελαίου, χρυσού και αργύρου, βάζοντας πολιτικές μαριονέτες στη θέση του Καντάφι, όταν θα είχε απομακρυνθεί από την εξουσία. 

Σύμφωνα με τις ευαίσθητες πληροφορίες που πλέον είναι διαθέσιμες, η κυβέρνηση του Καντάφι κατείχε 143 τόνους χρυσού και ένα παρόμοιο ποσό σε ασήμι. Κατά τα τέλη Μαρτίου του 2011 τα αποθέματα αυτά μεταφέρθηκαν στην Σέμπχα (νοτιοδυτικά προς την κατεύθυνση των συνόρων της Λιβύης σύνορα με το Τσαντ και τον Νίγηρα) και λαμβάνονται από τα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης στην Τρίπολη. Αυτό το χρυσό συσσώρευσαν πριν από την τρέχουσα εξέγερση και προορίζονταν να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός παν-αφρικανικού νομίσματος με βάση το Λιβυκό Δηνάριο. Αυτό το πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί για να παρέχει στις Γαλλόφωνες αφρικανικές χώρες μια εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με γνώστες του αντικειμένου, η ποσότητα αυτή του χρυσού και του αργύρου αποτιμάται σε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια $. Γάλλοι αξιωματικοί των πληροφοριών αποκάλυψαν το σχέδιο, εκτιμώντας ότι αυτός ήταν ένας από τους παράγοντες που επηρέασαν την απόφαση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί να διαπράξουν τη γαλλική ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Λιβύης. 

Επίσης αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον περιγράφουν τους ευρύτερους σχεδιασμούς του Σαρκοζί. Αποκαλύπτουν δηλαδή:

Ø Την επιθυμία του γαλλικού κεφαλαίου να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης.

Ø Να αυξήσει τη γαλλική επιρροή στη Βόρεια Αφρική 

Ø Βελτίωση της πολιτικής κατάστασης στη Γαλλία.

Ø Να προσφέρει στη Γαλλία την στρατιωτική ευκαιρία να επαναβεβαιώσει τη θέση της στον κόσμο.

Ø Να απαντήσει στην ανησυχία των συμβούλων του ότι το καθεστώς Καντάφι σκοπεύει να αντικαταστήσει την Γαλλία ως την κυρίαρχη δύναμη στην Αφρική των γαλλόφωνων κρατών.

Παράλληλα, θυμίζουμε ότι τώρα που η Γαλλία ζει συγκλονιστικούς κοινωνικούς αγώνες, η κυβέρνηση της και ο Ολάντ εκμεταλλεύονται τα δραματικά γεγονότα σε Παρίσι και Βρυξέλες προκειμένου να περιστείλουν λαϊκές ελευθερίες στο όνομα της Ασφάλειας, να αυξήσουν τις δαπάνες για τον πόλεμο και την καταστολή, να επεκτείνουν την ιμπεριαλιστική τους δράση. Αλλά και να εντείνει τη δράση του ως πλασιέ όπλων Γάλλος Πρόεδρος.

Και φυσικά είναι το κράτος τρομοκράτης Ισραήλ που πρωταγωνιστεί στη βιομηχανοποίηση του πολέμου και της καταστολής, μετατρέποντας την κατοχή και την καταπίεση του λαού της Παλαιστίνης σε βιομηχανικό εξαγώγιμο προϊόν, είτε στη Φαλούτζα, είτε στην Νοτιοανατολική Τουρκία, στο Φέργιουσον και στην στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμφωνία με το ελληνικό αστικό κατεστημένο. 

Από αυτή την σκοπιά επομένως εξετάζουμε και τον ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης. Όπου η κτηνωδία των Μνημονίων ακολουθεί και αλληλοδιαπλέκεται με την αντιμεταναστευτική πολιτική και τον πόλεμο κατά των μεταναστών. 

Γιατί μπροστά μας ξεδιπλώνεται ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός.

Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αιφνιδιάστηκε. Η αστική πολιτική του ταξικού πολέμου και της συμμετοχής των επεμβάσεων, της ενοποίησης εσωτερικής-εξωτερικής απειλής, είχε και έχει συνέχεια.

Το παρόν και μέλλον των φαντάρων-προσφύγων-μεταναστών αλληλοδιαπλέκεται στην εκμετάλλευση και στην καταπίεση.

Τη μέρα που η κυβέρνηση και η αστική της δικαιοσύνη τιμωρούσε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με 2 χρόνια φυλάκιση γιατί αποκάλυψε τα καψόνια στον Στρατό. 

Ο Κ.Ήσυχος συναντιόταν στο Πεντάγωνο με τον ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα, για να συζητήσουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με αιχμή την πολεμική βιομηχανία, ενώ ο ΥΕΘΑ Καμμένος ψήφιζε δύο τροπολογίες στη βουλή για τα αντιασταθμιστικά οφέλη και την συνεργασία με την Κορεά.
Αν επομένως η κοινωνική οικονομία είναι ο 3Ος Πυλώνας του Οικονομικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στο χώρο του πολέμου υπάρχουν τρεις θεσμικές ρυθμίσεις που φέρουν την υπογραφή του Κ.Ήσυχου.

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ο στρατός φτιάχνει, λειτουργεί, συντονίζει hotspots-στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σχεδόν 70 χρόνια μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φτιάχνει τις Μακρονήσους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, υλοποιώντας την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ με βασικό στοιχείο την Αποτροπή και Απέλαση. Εκεί οι πρόσφυγες θα ελπίζουν την διαλογή τους ως φτηνό εργατικό δυναμικό είτε για την Ευρώπη είτε για τις ελληνικές ΕΟΖ.

Ο πατερναλιστικός ρόλος του Στρατού πάει χέρι χέρι με τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας καθώς από την αρχή η κυβέρνηση έδωσε τα χαρακτηριστικά «εθνικής κρίσης» και πολεμικής αναμέτρησης! Ξανά οι «εθνικοί κίνδυνοι» καμουφλάρουν την ταξική εκμετάλλευση-καταπίεση. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν σε χιλιάδες πρόσφυγες, που προκάλεσαν οι πόλεμοι τους, το δικαίωμα σε περίθαλψη, φροντίδα, ίσα δικαιώματα σε διαβίωση και μετακίνηση, αλλά τους αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα ως «εθνική απειλή» και «επικίνδυνα απόβλητα». Και ετοιμάζονται να εκκαθαρίσουν το λιμάνι του Πειραιά και την Ειδομένη, μετά τα νησιά. Ήρθε βλέπεις η ω΄ρα της τουριστικής βιομηχανίας… 

Έτσι στρώνουν το δρόμο στους φασίστες!

Δεν υπάρχει καλός και κακός Στρατός. Ο αστικός στρατός είναι ένας , όργανο ταξικής κυριαρχίας.

Ουσιαστικά, συνεχίζουν και βαθαίνουν την εχθρική για τους μετανάστες αστική πολιτική που εφαρμόζουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα από το 2010. Όταν και πάλι σε κυβερνητικό συμβούλιο επικαιροποιήθηκε η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, η εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας, η χρήση του στρατού στο εσωτερικό της χώρας. 

Τότε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος παραχώρησε 5 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στη δίωξη μεταναστών, στα οποία η πρώτη κίνηση ήταν να φορτωθούν πλαστικά φέρετρα! Ακολούθησε η απόφαση επιστροφής των ναυτών στα πολεμικά πλοία, οι οποίοι είχαν κατέβει από αυτά επί Υπουργίας Παπαντωνίου, πριν 11 χρόνια! 

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στο πρόσφατο Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας των κρατών - μελών της ΕΕ προτείνοντας «η Ελλάδα να παρέχει πληροφορίες από θερμικές κάμερες και ραντάρ των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού για το πότε ξεκινούν βάρκες με πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια». 

Έχει προλάβει το ΥΠΕΘΑ να διεξάγει την Πανελλαδική Άσκηση «Παρμενίωνας 2015» με βασικό σενάριο τον πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας, να διατάξει την 16η Μεραρχία σε επιφυλακή για να σταματήσει τους πρόσφυγες που έρχονταν από Αδριανούπολη αν δε το κατάφερνε η συνεργασία ΕΥΠ-ΜΙΤ-Στρατοχωροφυλακής. 

Κυρίως όμως είναι η ανάδειξη του νέου κατασταλτικού ρόλου του Στρατού που προβάλλεται ως δεδομένο και κρίνεται από την καθεστωτική προπαγάνδα η ικανότητα-δυνατότητα επιτέλεση του, η αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού»! Το έχει κάνει ήδη ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης όταν υπεραμύνονταν της στρατιωτικής άσκησης «ανακατάληψης εργοστασίου από ταραχοποιά στοιχεία…». 

Η αντιμετώπισή Προσφύγων-Μεταναστών αποτελεί ταυτόχρονα προπομπό για το γενικευμένο καθεστώς εργασιακής βαρβαρότητας και διάλυσης κάθε δικαιώματος. Την ίδια ώρα γύρω τους -και πάνω τους- στήνεται ένας χορός δισεκατομμυρίων. Η δαιμονοποίηση των μεταναστών ως ισλαμοφοβία δικαιολογεί στους ευρωπαϊκούς λαούς την κρατική τρομοκρατία, αιτιολογεί τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, την περιστολή δικαιωμάτων, ετοιμάζει την επόμενη μέρα. Δεν είναι επιστροφή στο φασιστικό παρελθόν, αλλά το απάνθρωπο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού ενάντια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.

Ταυτόχρονα όμως τρέχει η υλοποίηση της βαθύτερης αντεργατικής ατζέντας της κυβέρνησης. Με τη δικαιολογία ότι αφού έχει καταρρεύσει το Κράτος Πρόνοιας μόνο ο Στρατός μπορεί να ανταπεξέλθει, ουσιαστικά οικοδομείται το σύγχρονο αστικό κράτος των ΜΚΟ και της στρατιωτικοποίησης, της επιβολής των νέων εργασιακών σχέσεων. 

Πίσω από την πλάτη των μόλις 50000 προσφύγων κρύβονται αντεργατικοί σχεδιασμοί για τα 10000000 του γηγενούς πληθυσμού. 

Πρόκειται για έναν στρατό ταξικό όσον αφορά την αποστολή-ρόλο-οργάνωση, με διαμόρφωση αντίληψης Πραιτωριανού για το σύνολο του προσωπικού. Μεταξύ των στρατευμένων οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες με τη πρωτοφανή κατηγοριοποίηση αυτών ανάλογα τα επιστημονικά και επαγγελματικά εφόδια, με πληθώρα προβλέψεων εξαγοράς. Ταυτόχρονα έχουμε έξαρση του αυταρχισμού καθώς «εισάγεται η αρνητική μοριοδότηση για τον οπλίτη που υποπίπτει σε πειθαρχικά παραπτώματα».
Εμείς καλούμε τους Φαντάρους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και το Σύνταγμα και να αρνηθούν τις Μεταθέσεις-Αποσπάσεις-Υπηρεσίες στα HOT SPOT Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

Να μην προσφέρουν καμιά υπηρεσία σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Καλούμε σε κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής-Κατασταλτικής Μηχανής.

Να δοθούν τώρα χαρτιά στους πρόσφυγες-μετανάστες, Άσυλο και να τους αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα. Λέμε όχι στις μαζικές δολοφονίες σε Αιγαίο-Έβρο, ανοικτά σύνορα, ασφαλείς περάσματα.

Όχι στην Γκετοποίηση τους, στην βάρβαρη εκμετάλλευση των ΕΟΖ και στις ΜΚΟ που μυρίστηκαν χρήμα, επιβάλλουν τις πιο άσχημες εργασιακές σχέσεις και συμμετέχουν στην καθιέρωση του πιο άγριου Νεοφιλελευθερισμού. 

Το παρόν και μέλλον των εργαζόμενων, της νεολαίας και των προσφύγων είναι Κοινό.

Κοινοί πρέπει να είναι και οι Αγώνες τους. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου