Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

1η Μαίου 1960: H κατάρριψη του αμερικανικού U2 από τους Σοβιετικούς-ο βρώμικος ρόλος των Καραμανλή και Αβέρωφ

Τα ελληνικά αεροδρόμια σταθμοί κατασκοπίας της CIA κατά της ΕΣΣΔ
ImageΣτις 5 Μαΐου 1960, ο Χρουστσόφ, ηγέτης της ΕΣΣΔ, μιλώντας στη Σύνοδο του Ανωτάτου Σοβιέτ αποκάλυψε ότι ένα αμερικανικό αεροπλάνο μπήκε στον εναέριο χώρο της Σοβιετικής Ένωσης και καταρρίφθηκε. Αποκάλυψε ότι ο σοβιετικός πύραυλος εδάφους-αέρος έπληξε το U2 ενώ πετούσε στα 22000 πόδια στη λίμνη Αράλη, κοντά στο Πακιστάν.
Στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος της ΝΑΣΑ με το πιο αθώο ύφος στον κόσμο εξήγησε ότι το αεροπλάνο που καταρρίφθηκε ήταν ένα επιστημονικό μετεωρολογικό U2 που ξεκίνησε από την αμερικανική βάση στα Άδανα, για να πετάξει πάνω από τη λίμνη Βαν. Διαβεβαίωσε ότι δεν παραβίασε τα σύνορα της χώρας και μάλιστα, απαίτησε πληροφορίες για την τύχη του πιλότου Φράνσις Πάουερ.
Από πού όμως αντλούσε ο Αμερικανός εκπρόσωπος αυτή την έπαρση;
Μα από το γεγονός ότι είτε το εκτινασόμενο κάθισμά του πιλότου –γεγονός για το οποίο δεν ήταν πληροφορημένος ο Πάουερ-  που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά για να μην μπορεί να το ενεργοποιήσει, είτε ότι ο ίδιος, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών  έπρεπε να πιει δηλητηριώδες χάπι, θα εξασφάλιζαν την καταστροφή του πολύτιμου αεροσκάφους, κλείνοντας παράλληλα για πάντα το στόμα του Φράνσις.
Όμως ο πιλότος προτίμησε να μην χάσει την ζωή του, σώθηκε, συνελήφθη και ομολόγησε ότι έκανε κατασκοπία! Συνέπεια αυτών ήταν η αλλαγή της αμερικανικής στάσης. Το Στειτ Ντιπάρτμεντ αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι το αεροσκάφος έκανε κατασκοπία προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες γιατί υπήρχε ο φόβος αιφνιδιαστικής επίθεσης με όπλα μαζικής καταστροφής και ο Πρόεδρος Αιζενχάουερ δηλώνει ότι παρόμοιες πτήσεις δε θα επαναληφθούν.
Πως συνδέεται όμως η Ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον άνθρωπο των Αμερικανών Κ.Καραμανλή και ΥΠΕΞ τον Αβέρωφ με όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις;
Μα και τα ελληνικά αεροδρόμια έπαιζαν ρόλο στις κατασκοπευτικές αυτές πτήσεις. Το ΒΗΜΑ στις 11-5-1960 έγραψε:
«Δεν είναι παραδεκτόν δια καμιά κυβέρνηση και δια κανέναν ελεύθερο άνθρωπο, το να αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ (ή οιοσδήποτε τρίτος) από του εθνικού εδάφους μιας χώρας, πρωτοβουλίας θεωρούμενας από τον αντίπαλον ως πολεμικάς, χωρίς ούτε να ενημερώνωνται αι εθνικαί κυβερνήσεις, ούτε να ζητήται η προηγούμενη των άδεια. Την άποψιν αυτήν δεν αμφιβάλλομεν ότι την υιοθετεί πλήρως η ελληνική κυβέρνησις, η οποία και δεν θα δυσκολευθεί να ειδοποιήσει επισήμως τον επί κεφαλής του ΝΑΤΟ στρατηγό Νόρσταντ καθώς και το Αμερικανικόν Πεντάγωνο ότι τα επί ελληνικού εδάφους συμμαχικά αεροδρόμια δεν νοείται εφεξής να χρησιμοποιούνται δι΄ενέργειας θεωρούμενας ως πολεμικάς  από τον αντίπαλον και δυνάμενας να επισύρουν πυρηνικά αντίποινα εις βάρος της χώρας μας»!
Ενώ ο εκπρόσωπος του Στειτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαιώνει ότι τα U2 σταθμεύουν μόνο στην Ιαπωνία και χρησιμοποιούνται μόνο για μετεωρολογικές παρατηρήσεις, ο σταθμός της Μόσχας  μετέδωσε ότι πριν το U2 επιχειρήσει την κατασκοπευτική του πτήση, είχε κάνει δοκιμές στον ελληνικό χώρο. Ο εκφωνητής έθεσε το εξής ερώτημα:
«Αν ο Πάουερ απογειώθηκε, όπως λέει η ΝΑΣΑ, από τα Άδανα τίποτε δεν αποκλείει να απογειωθεί κάποιο άλλο από αμερικανική βάση του Ελληνικού. Αν η Ελλάδα επιτρέψει παρόμοιες κατασκοπευτικές επιχειρήσεις, η Σοβιετική Ένωση θα αναγκαστεί να προβεί σε άμεσα πυρηνικά αντίποινα».
Ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή;
Διαβεβαίωσε πως «ούτε υπήρχαν ούτε υπάρχουν αεροσκάφη τύπου U2  εν Ελλάδι» και ότι η χρησιμοποίηση του αεροδρομίου στο Ελληνικό  προϋπόθετε την έγκριση της»!!!   
Φυσικά, ο Καραμανλής ούτε καν έθεσε ζήτημα επιβολής περιοριστικών όρων στην λειτουργία των βάσεων και δεν επιχείρησε να διαπραγματευτεί την αναθεώρηση της αποικιοκρατικής συνθήκης του 1953. Αντίθετα, στις 6 Ιουνίου έδωσε το «οκέι» στην εγκατάσταση πυραυλικού κέντρου εκπαίδευσης στην Κρήτη, παρά τον κίνδυνο που περιέκλειε μια τέτοια ενέργεια σε περίοδο διεθνούς έντασης.
Την πλέον κατάλληλη απάντηση όμως έλαβαν οι Καραμανλής-Αβέρωφ, από τον Αιγύπτιο ηγέτη Νάσερ και μάλιστα σε μια εποχή που το ελληνικό κράτος επιχειρούσε άνοιγμα στον Αραβικό κόσμο.
«οι μικρές χώρες, μετά την αποτυχία της διάσκεψης κορυφής –στις 17 Μαΐου στο Παρίσι- πρέπει να ακολουθήσουν ανεξάρτητη πολιτική, για να πάψουν να είναι όργανα των μεγάλων δυνάμεων…. Οι ξένες βάσει είναι απειλή για την ειρήνη».
Τι σημασία όμως έχουν όλα αυτά σήμερα..
Σήμερα έχουμε κυβέρνηση πρώτη φορά δήθεν Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιά των ΑΝΕΛ, που χειροκροτούν την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, παρακαλούν τους Αμερικάνους να φτιάξουν και άλλη βάση χαρίζοντας τους ένα ακόμη νησί την ώρα που στήνεται σκηνικό Ιμίων για μια βραχονησίδα…
Ενώ υλοποιείται ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Λιβύη με χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις, προκαλώντας νέα μαζικά εγκλήματα κατά των προσφύγων στη Μεσόγειο…
Και η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την χώρα σε ένα απέραντο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Μεταναστών-Προσφύγων…   
Κατά τη γνώμη μας το αίτημα για το κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, της εξόδου από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.  
Κυρίως όμως το «ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ» των Φαντάρων είναι πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Στοιχεία για την ανακοίνωση μας δανειστήκαμε από το βιβλίο του Κώστα Μάρδα «Η Ελλάδα στα δίκτυα των Βάσεων. ΑΠΟΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΡΟΥΜΑΝ ΣΤΟΝ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» 

1 σχόλιο:

  1. 1η Μαίου 1976: Ο Αλέκος Παναγούλης/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Σκοτώνεται σε ... Tροχαίο !


    KAΘAPH H ΔOΛOΦONIA TOY AΠO THN CIA KAI TA NTOΠIA KAΘAPMATA TOYΣ !

    AKPIBΩΣ OΠΩΣ KAI ME TON ΣTPATHΓO Σ. ΣAPAΦH - TPOXAIO !

    ΑπάντησηΔιαγραφή