ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

173 ΜΕΑΠ-Λεπτή Ορεστιάδας - Μονάδα φρίκη!!

Στην 173 οι φαντάροι έχουν τον ρόλο "σκλάβων" αφού είναι αυτοί που μονίμως τρέχουν για όλα. Κωλυόμενες σκοπιές καθημερινά, σκοπιές που πρέπει να κάνουν στελέχη άλλα τις κάνουν συνεχώς οι φαντάροι, πέρα από την καθιερωμένη υπηρεσία τους. Συν τοις άλλοις η 173 είναι η μοναδική ίσως μονάδα που χώνει ακόμα και τους εξοδούχους για σκοπιές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας!!
Κάθε πρωί φυσικά υπάρχει το καθιερωμένο χώσιμο, γιατί όπως λέγεται στη μονάδα αυτή, οι φαντάροι απαγορεύεται να κάθονται τα πρωινά!!! Χώσιμο ακόμα και λίγα λεπτά πριν φύγουν με άδεια, με πολιτικά ρούχα, κι έτσι οι προαναχωρήσεις να πηγαίνουν περίπατο.

Χώσιμο το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα: σπρώξιμο Stayer, σήκωμα πολυβόλων όπλων, σήκωμα πυρομαχικών, συντήρηση πολυβόλων, με αποτέλεσμα αρκετοί φαντάροι να έχουν θέματα με τη μέση τους λόγω των τεράστιων βαρών (το πολυβόλο ζυγίζει περίπου 2 τόνους και το σηκώνουν 4-5 άτομα!).

Επίσης, σε ημέρες υπηρεσίας οι φαντάροι κοιμούνται 3-4 ώρες ενώ υπήρξαν και θέματα με περιπτώσεις κοπώσεως και υπνηλίας.

Παρ’ όλα αυτά καμιά τιμητική άδεια δε δίνεται (υπάρχουν φαντάροι που απολύθηκαν χωρίς να πάρουν ούτε μία ημέρα!).

Μαζί με όλα αυτά να προσθέσουμε το ανύπαρκτο ζεστό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πρόβλημα το οποίο αναφέρθηκε πολλές φορές αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα.

Το μόνιμα χαλασμένο πλυντήριο γιατί και τα καθαριστήρια της πόλης πρέπει να ενισχύονται.. οι "κακομαθημένοι" φαντάροι άλλωστε έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Όσο για τις άδειες.. η απόλυτη αυθαιρεσία! Στο πρώτο γκρουπ του Πάσχα οι φαντάροι εξαναγκάστηκαν να κολλήσουν 2 κανονικές ημέρες άδειας γιατί η δικαιολογία ήταν ότι έπεφτε Σαββατοκύριακο! Βέβαια όπως μας είπαν απαγορεύονται και οι μεγάλες άδειες απολύσεως (το πολύ 10 ημέρες) για να μην υπάρξει περαιτέρω εμπλοκή!

Όπως είναι λογικό υπάρχουν φρικτά παράπονα τα όποια αναφέρθηκαν και στους ειδικευμένους ψυχολόγους λόγω της πίεσης που δέχονται οι φαντάροι. Περιττό να πούμε ότι τα φυλάκια για τους φαντάρους αυτούς μοιάζουν όαση...

Τέλος, καμιά ελπίδα για μετάθεση ή απόσπαση αν δεν υπάρχει βύσμα, αφού η μονάδα θεωρείται αμετάθετη ακόμα κι αν συμπληρωθούν 5 μήνες παραμεθορίου.

Απ ότι πληροφορηθήκαμε αυτή η κατάσταση επικρατεί καιρό.. 

Αλήθεια, το ΓΕΣ τι λέει για όλα αυτά. Μήπως πρέπει άμεσα να παρέμβει;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com   

13 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει για αυτά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα επέμβει κάποιος για όλα αυτά ή θα συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρεπει να γραφουμε οσο πιο συχνα γινεται και εμεις οι απολυμενοι αλλα και οι φανταροι ειτε σαν σχόλια ειτε σαν παρεμβαση για να επέμβη καποιος καποια στιγμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλήρης αδιαφορία από όλους... ντροπή απλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βρηκα και δημοσιοποιω αυτουσιο http://nataleme.gr/katangelia-stratioti-apo-evro-mas-poulousan/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή η μονάδα έχει τεράστιο πρόβλημα με τα άτομα .. πρέπει να αναφερθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απ τις χειροτερες μοναδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kanenas de noiazete gia tous fantarous..poli kala kanoun k ta grafoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά τα λέει το παιδί! Έχω υπηρετήσει και γω σ αυτή τη μονάδα...
    Μερικές φορές γυρίζοντας απο άσκηση με καναδέζα, πραγματικά, με έχω πιάσει να σκέφτομαι: "Μακάρι να τρακάρουμε, να πάρουμε καμια αναρωτική!"

    ..Weed..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ftaine kai oi fantaroi lene kapioi

    ΑπάντησηΔιαγραφή