Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Βρώμικα παιχνίδια του ελληνικού κράτους και των ναζιστικών πολιτοφυλακών με τη Μειονότητα της Θράκης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η μειονότητα της Θράκης βρέθηκε στο επίκεντρο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Από τη μια μεριά καταγράφονται οι κινήσεις του καθεστώτος Ερντογάν που επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τη μειονότητα στο πλαίσιο του Νεοοθωμανικού του δόγματος, ενώ από την άλλη μεριά το ελληνικό κράτος επιτίθεται. Μάλιστα, ενώ για χρόνια η κυβερνητική αριστερά υπεράσπιζε το δικαίωμα εθνικού αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας και απαιτούσε το σεβασμό των δικαιωμάτων της, τώρα, ως διαχειριστής της επίσημης κρατικής πολιτικής όχι μόνο προχωρά σε κίνηση τομή, ορίζοντας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την μειονότητα ως ελληνική, αλλά συνεργάζεται και με τις ναζιστικές ένοπλες πολιτοφυλακές στο πλαίσιο της τρομοκράτησης της.
Αυτή η επίθεση στη μειονότητα επιχειρείται από ένα ενιαίο εθνικό αστικό τόξο που συμπεριλαμβάνει όχι μόνο του επίσημους κρατικούς θεσμούς και τους Ναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά επίσης μια διακομματική συμμαχία των αστικών κομμάτων καθώς υιοθετήθηκε από τον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά η πρόταση σύστασης της, που ήταν πάγιο αίτημα του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, εκπροσώπου της Καραμανλικής Δεξιάς. Βλέπουμε λοιπόν, ότι η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Καραμανλή εκτός από «να Μείνουμε ΕΥΡΩΠΗ», να ανατραπεί το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και να ψηφιστούν τα Μνημόνια,  θέτει ως στόχο και την καταστολή της μειονότητας!  
Διαβάζουμε λοιπόν τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλου, πολιτικό αποτέλεσμα εξάλλου αυτής της σύγκλισης και τοποτηρητή της στο ανώτερο θεσμικό θώκο:
 «Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της ενσωμάτωσης, στις 14 Μαΐου 1920, της Δυτικής Θράκης στον εθνικό μας κορμό. Η επέτειος αυτή μου επιβάλει το εθνικό χρέος να επισημάνω τούτο: Εδώ, στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θράκης, όπου έχουν ταχθεί να συνυπάρχουν αρμόνικά και δημιουργικά Έλληνες πολίτες με διαφορετικές θρησκείες, η Ελληνική Δημοκρατία αποδεικνύει ανελλιπώς ότι δίνει, εμπράκτως και άκρως επιτυχώς, εξετάσεις μιας Χώρας που εμπνέεται, ως προς την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό της, ταυτοχρόνως, από την εθνική της κληρονομιά αλλά και από την θέση της ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλους της Διεθνούς Κοινότητας το οποίο σέβεται, στο ακέραιο, το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Την ίδια στάση απαιτούμε, αυτονοήτως, να τηρούν όλοι οι φίλοι Γείτονές μας, κυρίως δε η Τουρκία»
Ενώ το ελληνικό κράτος καταδικάζεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ για αυτό ακριβώς το λόγο!
Τον ακολουθεί ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς, οι δηλώσεις του οποίου παρουσιάστηκαν αλλοιωμένες από τα καθεστωτικά μέσα, σύμφωνα με την εκδοχή της ανάρτησης του σαιτ http://tourkikanea.gr:
«Μια ακόμη δήλωση ήρθε να προστεθεί στις δηλώσεις των κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων σχετικά με την ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε πως η μειονότητα δεν είναι τουρκική. Αλλά η δήλωση Κοτζιά είχε την μορφή βόμβας, καθώς για πρώτη φορά λέγεται επίσημα από έναν διπλωμάτη. Μάλιστα ο Κοτζιάς δεν αρκέστηκε στο να πει πως η μειονότητα στην δυτική Θράκη δεν είναι τουρκική, αλλά είπε πως ¨είναι ελληνική¨. Ο Κοτζιάς παίρνοντας τον λόγο κατά την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην βουλευτή και υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη ¨Δυτική Θράκη: Το επόμενο βήμα¨, προέβης σε εντυπωσιακές δηλώσεις σχετικά με την μειονότητα δυτικής Θράκης. Ο Κοτζιάς είπε με διαφορετικό τρόπο ότι η μειονότητα στην δυτική Θράκη δεν είναι τουρκική : Ισχυρίστηκε πως η μειονότητα ¨είναι ελληνική μειονότητα¨.
Ο χαρακτηρισμός της μειονότητας ως ελληνικής από τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά, αποτελεί μια πρώτη στην ιστορία και προκαλεί εντύπωση καθώς συνιστά μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την μειονοτική πολιτική. Οι δηλώσεις αυτές θεωρήθηκαν ως προοίμια της νέας πολιτικής που θα ακολουθήσει η Ελλάδα σε σχέση με την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης. Άλλωστε ο υπουργός στην ομιλία του ανέφερε πως στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέα μέτρα σχετικά με την Δυτική Θράκη. http://tourkikanea.gr/2016/05/kocias/
Στην εκδήλωση, όπου προσφώνησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μελέτιος- Αθανάσιος Δημόπουλος και συντόνισε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, εκτός από τους κκ. Κοτζιά και Στυλιανίδη, μίλησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλάμανης και ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος, καθηγητής της ΠΑΝΤΕΙΟΥ και μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ 21!
Τέλος, οφείλουμε να καταγράψουμε την παρέμβαση του ηγέτη των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου ότι «Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη»! Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε χαρακτηριστικά: Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ξεκάθαρη, δεν υφίσταται τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Η Συνθήκη της Λωζάννης η οποία έχει υπογραφεί και από την Τουρκία, αναγνωρίζει θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη και δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα ανατροπής μίας διεθνούς συμβάσεως, όπως είναι η Συνθήκη της Λωζάννης, που δεν μπορεί να ανατραπεί από την οποιαδήποτε απόφαση κάποιου γραφειοκράτη οποιουδήποτε υπουργείου Οικονομικών ή άλλο. 
Το πολιτικό σκέλος της επίθεσης της κυρίαρχης αστικής πολιτικής συμπληρώθηκε και από το στρατιωτικό! Διαβάζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα του επικίνδυνου εθνικιστικού «Ιερού Λόχου»:

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η άσκηση «Ελληνόψυχος Πομάκος 2016» των Εφέδρων Καταδρομέων του συλλόγου  «Ιερός Λόχος 2012 Έφεδροι και Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων» στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, το διάστημα 23 και 24 Απριλίου.
Το σενάριο της άσκησης είχε ως εξής: ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΠΟΜΑΚΟΣ 2016
Κατάσταση: Τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της  Θράκης, έχουν αναπτυχθεί με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων ξένοι πράκτορες οι οποίοι είναι εθνικότητας (ΗΠ), (ΗΒ), (ΣΑ), (Ι), (Α), (Β), (ΣΚ) και (Τ). Την μεγαλύτερη κινητικότητα εχουν οι (Τ) πράκτορες, οι οποίοι υπό την κάλυψη του (Τ) προξενείου στην Θράκη και την βοήθεια μουσουλμάνων βουλευτών των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου, έχουν αναμιχθεί με τον γηγενή πληθυσμό και ενεργούν προς:
1) Άσκηση επιρροής στην περιοχή με σκοπό την (Τ)-ποίηση του γηγενή πληθυσμού και ιδιαίτερα των Ελλήνων μουσουλμάνων χρησιμοποιώντας οικονομικά και κοινωνικά ελατήρια καθώς και άλλα θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
2) Εκφοβισμό και περιθωριοποίηση των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών με σκοπό την εκδίωξή τους από την περιοχή.
3) Ενεργοποίηση κρυπτών με πυρ/κά και όπλα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θράκης.
4) Εισβολή μουσουλμανικών τρομοκρατικών στοιχείων και στρατιωτικών δυνάμεων της (Τ) χώρας υπό των μανδύα της λαθρομεταναστευτικής κρίσης, με αποστολή την ανάληψη επιθετικών ενεργειών/δολιοφθορών, οπότε αυτό διαταχθεί, στα μετόπισθεν των φιλίων δυνάμεων (Ε.Σ./ Εθνοφυλακής).
Μετά την ανακοίνωση από την παρούσα κυβέρνηση της προκήρυξης εκλογών, ξεκίνησε προσπάθεια αποσταθεροποίησης και δημιουργία θυλάκων με πρωταγωνιστές τα προαναφερθέντα μουσουλμανικά στοιχεία καθώς και στρατιωτικά στοιχεία της (Τ) χώρας, όπου με τον μανδύα της λαθρομεταναστευτικής κρίσης αποτελούν ασύμμετρη απειλή.
Οι ενέργειες αυτές λαμβάνουν χώρα σε περιοχές της Δυτικής Θράκης καθώς και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπως Λέσβος, Χίος/Οινούσσες, Σάμος, Ικαρία, Ρόδος Καστελόριζο. Ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τις πολεμικές αεροπορίες γειτονικών χωρών καθώς και των Εθνικών Χωρικών Υδάτων από ακταιωρούς γείτονας χώρας.
Μετά από εξακριβωμένες πληροφορίες φίλιων πρακτόρων, έχει δημιουργηθεί αριθμός γιαφκών με οπλισμό καθώς και αριθμός κρυπτών με εφόδια -πυ/ρκά. Στις γιάφκες βρίσκεται αδιευκρίνιστος αριθμός κυρίως (Τ) πρακτόρων.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η ομάδα (ΚΔ) Εθνοφυλακής, να προσεγγίσει το (Χ) χωριό στην ορεινή Ξάνθη, να αναγνωρίσει την περιοχή και μετά από αιφνιδιαστική επιθετική ενέργεια να συλλάβει τους πράκτορες που επανδρώνουν τις ενεργητικές γιάφκες και να τους παραδώσει στην ομάδα μεταγωγής. Να εκκαθαρίσει τους στόχους, να κυριεύσει τυχόν οπλισμό -εφόδια – υλικά, να τα παραδώσει στην ομάδα μεταφορών, να ασφαλίσει, να σημάνει και να αποστειρώσει τον χώρο. Μετά το πέρας της αποστολής να μεταβεί κατά περίπτωση στο RV1, RV2, RV3, RV4, για την εκκένωση της ομάδος από την περιοχή και την επάνοδο στο HQ».
Ο προσεκτικός αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι ουσιαστικά περιγράφονται όλα τα δόγματα άμυνας/ασφάλειας για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, ενοποιώντας εξωτερική και εσωτερική απειλή, επιχειρώντας να συνδέσουν τη «μουσουλμανική τρομοκρατία-μετανάστευση και τον εσωτερικό εχθρό μειονότητα Θράκης» με τους στόχους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που αποτελεί τμήμα της συνολικής επίθεσης εναντίον των εργαζομένων. Όχι μόνο καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας και «εθνικών κινδύνων», για να απαιτήσουν «εθνική» ενότητα δηλαδή την υποταγή μας στα μνημόνια «ώστε να έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη και να σταματήσουμε να απειλούμαστε», αλλά επίσης διχάζουν με τον ρατσισμό και τον εθνικισμό τον εργαζόμενο λαό μας για να τον χειραγωγήσουν, να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου –είτε εναντίον των μεταναστών που έχουν κλείσει στα άθλια Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, είτε εναντίον των μειονοτικών πληθυσμών- και να μας χρησιμοποιήσουν ως Αναλώσιμους του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Πρέπει τώρα λοιπόν να αγωνιστούμε ενωμένοι οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-μετανάστες-πρόσφυγες εναντίον της βάρβαρης ταξικής τους πολιτικής και των κυβερνήσεων, να πούμε όχι στην «εθνική ενότητα» και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς δύο αδίστακτων αστικών τάξεων.
Και να απαιτήσουμε την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων της μειονότητας και των προσφύγων-μεταναστών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου