Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ο Σόϊμπλε επιμένει στην “οικονομική ευθανασία” και θέλει εξοπλισμούς και κοινή άμυνα!


Ο κ.Σόϊμπλε ένα πράγμα δεν ανέχεται.Να του λένε ότι οι θεωρίες του περί “σωτηρίας της ΕΕ” από την κρίση είναι λάθος!Δεν φταίει η συνταγή που έχει προτείνει και έξι ολόκληρα χρόνια τώρα δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.Πρωτόγνωρο παγκοσμίως γεγονός κρίσης που διαρκεί τόσα χρόνια.Φταίνε όλοι οι άλλοι που δεν την εφαρμόζουν ακριβώς! Το γεγονός ότι αν κάτι τετοιο συνέβαινε θα ισοδυναμούσε με “οικονομική ευθανασία” δεν φαίνεται να έχει περάσει καν από το μυαλό του.
Ο Σόϊμπλε έχει νεύρα.Τα οποία προκλήθηκαν από ένα Γερμανό.Οι δηλώσεις Γκάμπριελ στην Αθήναν δεν του άρεσαν καθόλου:
«Το πρόβλημα δεν είναι οι συνταγές, αλλά το ότι δεν εφαρμόζεται και αυτό μέχρι πρόσφατα το λέγαμε όλοι – και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν δεν τηρούνται οι κανόνες, δεν φταίνε οι κανόνες, αλλά το γεγονός ότι δεν τηρούνται. Δεν έχουμε έλλειμα από χρέη, ούτε στην Ελλάδα ούτε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του,στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, και τόνισε ότι το έλλειμα αφορά την οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις διοικητικές δυνατότητες και αυτό πρέπει αναλόγως να διευθετηθεί. «Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με το να πληρώνουν άλλοι, διότι, αυτό που είπε ο κ. Γκάμπριελ στους ανθρώπους στην Αθήνα, ότι οι Γερμανοί ευθύνονται για τα ελληνικά προβλήματα, αυτό πραγματικά δεν μπορεί να το εννοούσε στα σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της υψηλής ανεργίας στους νέους, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί δεν έρχονται στην Γερμανία οι νέοι που αναζητούν στη νότια Ευρώπη θέσεις εκπαίδευσης. «Στην Γερμανία οι επιχειρήσεις ψάχνουν επειγόντως για μαθητευόμενους και αγγλικά μπορεί σήμερα να μάθει ο καθένας. Έχουμε μεγάλες ευρωπαϊκές ανακοινώσεις, αλλά δεν καταφέρνουμε να δείξουν μεγαλύτερη κινητικότητα και ευελιξία κάποιες δεκάδες χιλιάδες νέοι από ευρωπαϊκές χώρες με υψηλή ανεργία . Ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο και οι φοιτητές σπουδάζουν παντού στην Ευρώπη. Γιατί λοιπόν δεν μπορούμε να το καταφέρουμε και για τους μαθητευόμενους;», διερωτήθηκε.

Ο Σόϊμπλε επανέφερε την πρόταση για κοινή άμυνας της Ευρώπης.Θέμα που φαίνεται ότι “καίει” την Γερμανία και το δείχνει το τελευταίο διάστημα.Μίλησε και για κοινό πρόγραμμα εξοπλισμών.Τι ρόλο να δίνει άραγε στην αμυντική βιομηχανία του νότου που μας αφορά;Μάλλον κανένα.Έδωσε πρωταγωγνιστικό ρόλο στη Γερμανία και στη Γαλλία. Στη συνέντευξή του ο Σόϊμπλε τάχθηκε υπέρ μιας ισχυρής και ικανής να αμυνθεί Ευρώπης και χαρακτήρισε «επειγόντως απαραίτητη» μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και εξοπλισμών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ισλαμιστική τρομοκρατική απειλή. «Εδώ πρέπει μεμονωμένες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, όταν είναι απαραίτητο, να προηγούνται», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου