Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν υπηρετούμε στην στρατονομία, αρνούμαστε ακόμη και αν παρά την άρνηση μας, επιλεγούμε!

Η στρατονομία λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι ρόλο βαράει και ποιοι είναι αυτοί που τελικά επιλέγουν να καταταγούν. Η άρνηση μας λοιπόν στο να υπηρετήσουμε σ αυτό το σώμα έχει να κάνει κυρίως με 2 πράγματα: Πρώτον δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα λειτουργήσουμε σαν μπάτσοι-ρουφιάνοι απέναντι στους συναδέλφους μας φαντάρους, που θα τους κυνηγάμε και θα τους τιμωρούμε για αγυάλιστες αρβύλες, αξυρισιά, απρεπή εμφάνιση κλπ ειδικά την στιγμή που στις μονάδες τους ξεθεώνονται από υπηρεσία σε αγγαρεία και τούμπλαλιν.
Δεν είμαστε εμείς που θέλουμε να ξεχωρίσουμε από τους συναδέλφους μας και να «πουλάμε» μαγκιά και εξουσία, να είμαστε οργανικό κομμάτι του στρατού που επιβάλλει την ‘’τάξη και την πειθαρχία’’. Και όλα αυτά με τι αντάλλαγμα? Να περνάς εσύ καλύτερα από τους άλλους, να έχεις περισσότερες εξόδους και καλύτερη μεταχείριση… 

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό το να υπηρετείς σε σώμα που αποτελεί ‘’εκδημοκρατισμένη’’ συνεχεία της ΕΣΑ είναι ξεφτίλα! Όλοι γνωρίζουμε το έργο της ΕΣΑ. Συλλήψεις, φυλακίσεις-εξορίες και βασανισμοί πολιτών και στρατιωτικών και γενικά όποιων αντιμάχονταν το καθεστώς ή και απλά δεν το στήριζαν. Άλλωστε το δόγμα της ΕΣΑ ήταν "Φίλος ή σακάτης βγαίνει όποιος έρχεται εδώ μέσα".

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο παραπάνω σώμα κυρίως βολεύονται τα βύσματα! Όπως και σήμερα έτσι και τότε το προσωπικό της ΕΣΑ είχε προνόμια, που δεν είχαν οι του υπολοίπου στρατεύματος. Δεν ανατίθεται σ’ αυτούς υπηρεσίες άσχετες προς την αποστολή της, μη χρησιμοποιούμενοι ως γραφείς, αγγελιαφόροι, φρουροί στρατηγείου και σκοποί διοικητηρίων. 

Η επιλογή σου σε αυτό το σώμα γίνεται κυρίως εθελοντικά. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις (και όχι σπάνια) όπου σε επιλέγουν παρά την άρνηση σου. Μην ψαρώνεις! Δεν μπορούν να σε υποχρεώσουν να παραμείνεις στο σώμα. Αυτό φανερώνει και η πρόσφατη εμπειρία ενός συναδέλφου από την Γ ΕΣΣΟ 2016 όπου αρνήθηκε την παραμονή του στο σώμα. Έχοντας πλήρη συνείδηση των παραπάνω και το δίκτυο ελεύθερων φαντάρων στο πλευρό του, παρουσιάστηκε στον λοχαγό του και στη συνεχεία στο διοικητή τονίζοντας ότι αρνήθηκε εξ αρχής την επιλογή του ως στρατονόμος, πως δεν είναι υποχρεωτική η παραμονή του και δίνοντας τους να καταλάβουν πως είναι αντίθετος ιδεολογικά με το σώμα. Παρά την προσπάθεια να τον πείσουν πως η στρατονομία δεν είναι αστυνομία, πως θα περνά καλύτερα από άλλους φαντάρους, εν τέλει δικαιώθηκε και πήρε κανονικά μετάθεση για άλλη μονάδα. 

Όπως στην εργασία και στην κοινωνία έτσι και στο στρατό είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται και όχι με αυτούς που καταστέλλουν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

2 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά. Εσείς πριν από λίγο καιρό δεν είχατε βγάλει άρθρο υποστήριξης στους στρατονομους ενός νησιού; ;; Τελικά αγαπάτε στρατονομια ή όχι; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ υπερασπίζει τα δικαιώματα των στρατευμένων και φυσικά παράλληλα έχει συγκεκριμένη άποψη.

      Διαγραφή