Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις επιθέσεις της χρυσής αυγής ενάντια στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

Οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο στρατό, στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής.

Αρχές Αυγούστου ο βουλευτής της ΧΑ Παναγιώταρος κατέθεσε στη βουλή ερώτηση προς το υπ. Εθνικής Άμυνας, θέτοντας ζήτημα απαγόρευσης της δράσης του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ». Αφορμή αποτέλεσε η ακύρωση της κατά παράβαση του κανονισμού συμμετοχής άοπλων φαντάρων σε άσκηση με πραγματικά πυρά, μετά από καταγγελίες του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΧΑ και ευρύτερα η ακροδεξιά επιτίθενται στο Δίκτυο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ». Η ΧΑ με συχνές δημόσιες αναφορές της, όπως για παράδειγμα στην τοποθέτησή της ενάντια στις υποτυπώδεις συνδικαλιστικές ελευθερίες στο στρατό, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, πιέζει στην κατεύθυνση ποινικοποίησης και καταστολής του Δικτύου. Ήδη από το 2010, ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Βορίδης, με ερώτησή του στο ΥΠΕΘΑ απαιτούσε την απαγόρευση της δράσης του.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», διεκδικεί και παλεύει για πλήρη πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους ένστολους, γιατί οι φαντάροι είναι Πολίτες με στολή. Έχει συνδράμει στην οργάνωση της πάλης των στρατευμένων για τα δικαιώματα τους, ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, την εμπλοκή του στρατού στην καταστολή του «εσωτερικού εχθρού». Έχει αποτελέσει φωνή και στήριγμα σε κάθε συλλογικό και ατομικό αγώνα μέσα στο στρατό.

Δε μας εκπλήσσει ότι φασίστες και φασιστοειδή επιδιώκουν να το στομώσουν. Γιατί το Δίκτυο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» αντιστρατεύεται τους βασικούς πυλώνες της ιδεολογίας, της προπαγάνδας και των τρόπων δράσης τους. Τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, την πολεμοκαπηλεία. Την απαγόρευση του κοινωνικού και πολιτικού ελέγχου για να διατηρείται και να ενισχύεται ο χαρακτήρας του στρατού, σα βασικός κατασταλτικός μηχανισμός του αστικού κράτους απέναντι στην εργατική τάξη και τους αγώνες της. Την επιβολή τυφλής πειθαρχίας στους φαντάρους και τον αποκλεισμό τους από τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της κοινωνίας, για να μετατραπούν σε ανήμπορα και πειθήνια όργανα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίθεση που δέχεται το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα που δίνεται μέσα και έξω από το στρατό για τα δικαιώματα των στρατευμένων, ενάντια στον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό και τον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου