Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πιπέρι στο στόμα του Πελεγρίνη έβαλε η πρεσβεία του Ισραήλ...

tsipras_netaniahuΠλέον η πρεσβεία του Ισραήλ επεμβαίνει παντού και απαγορεύει κάθε κριτική στην πολιτική του κράτους Τρομοκράτη.
Ότι και να λεχθεί θα πρέπει να τσεκάρεται, να προσκυνά τις απαιτήσεις της στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχίας της ελληνικής αστικής τάξης και του Ισραήλ.

Κάπως έτσι έγινε ρεζίλι ένας άνθρωπος σαν τον Πελεγρίνη, του οποίου μέχρι τώρα η πορεία δεν προδιέγραφε αυτή την αξιοκαταφρόνητη πορεία...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα "Οι αναφορές του υφυπουργού Παιδείας Θεδόση Πελεγρίνη για τους Εβραίους ενόχλησαν το Ισραήλ. Ο υφυπουργός Παιδείας μίλησε για τακτική οικειοποίησης του Ολοκαυτώματος, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση αισθημάτων συμπάθειας του πολιτισμένου κόσμου για όσα υπέστησαν.

Η πρεσβεία του Ισραήλ εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Απάντηση σε δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Πελεγρίνη

Απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε χτες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Έλληνας Υφυπουργός Παιδείας, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Η Πρέσβυς του Ισραήλ, κυρία Ιρίτ Μπέν –Άμπα, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον κ. Υφυπουργό την Δεύτερα 19 Σεπτεμβρίου αναφορικά με ομιλία που είχε κάνει ο κ. Πελεγρίνης στη βουλή μερικές ημέρες νωρίτερα για το θέμα της ιστορικής μνήμης.
Η Πρέσβυς ρώτησε για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ο Υφυπουργός οι οποίες ήταν αντισημιτικές. 
Ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε ότι εννοούσε το αντίθετο. 
 Η Πρέσβυς πρότεινε να εκδώσει ο Υφυπουργός μια διευκρινιστική δήλωση η οποία αργότερα εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣ) απέστειλε επίσης μία σκληρή επιστολή στον Υφυπουργό στην οποία απάντησε με διευκρινιστική δήλωση".
Αυτά αναφέρει η αρθρογραφία.
Η οποία αποδεικνύει ότι όσο πιο σκληρή γίνεται η μνημονιακή κυβέρνηση εναντίον των κοινωνικών κινημάτων, στέλνοντας ολοένα συχνότερα τα ΜΑΤ να χτυπήσουν -ενίοτε μαζί με τους ακροδεξιούς αγανακτισμένους, όπως χθες στο Ρέθυμνο επιτέθηκαν από κοινού στους αντιφασίστες αγωνιστές- τόσο πιο σεβαστές θα γίνονται οι απαιτήσεις σαν και αυτές όπως της πρεσβείας του Ισραήλ.
Από τη μια μεριά λοιπόν μια κυβέρνηση που επενδύει στην κρατική τρομοκρατία για να περάσουν τα ολέθρια μέτρα και η οποία εμπλέκεται σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς που χρειάζεται την συμμαχία του κράτους Τρομοκράτη.
Και από την άλλη μεριά το Ισραήλ που παρεμβαίνει είτε δημόσια, είτε παρασκηνιακά -εξαγοράζοντας συνειδήσεις, σαιτ, εκδοτικούς οίκους, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, αστούς πολιτικούς, καλλιτέχνες, ΜΜΕ- για να επιβάλλει την πολιτική του ατζέντα και την ωραιοποιήμενη εικόνα ενός κράτους κατακτητή, με το μοναδικό Απαρχαίντ στην Παλαιστίνη, που συνεκπαιδεύεται με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τις επόμενες εκστρατείες του.
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΤΗΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ 
 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ 
    Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. 
Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. 
Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΛΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

2 σχόλια:

  1. Τι ακριβώς ελέχθηκε δεν μας ενημερώνετε όμως. Κατ' αυτόν τον τρόπο τα συμπεράσματά σας εύκολα χαρακτηρίζονται ως αυθαίρετα και η στάση σας προκατειλημμένη. Άσε που δεν αφήνετε τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κείμενο δεν πρέπει να το διάβασες. Γιατί περιγράφει αναλυτικά και τι είπε ο Πελεγρίνης και τι παρέμβαση έκανε η πρεσβεία.

      Διαγραφή