Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΟΠΚΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥΣ

Απανθρωπιά…
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Ε.Ε.  βαδίζουν ολοταχώς σε μονοπάτια βαρβαρότητας που μόνο με το οδυνηρό για την ανθρωπότητα ναζιστικό παρελθόν μπορεί να συγκριθούν.
Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και οι αστοί πολιτικοί ηγέτες τους όχι μόνο αρνούνται να αναμετρηθούν με τις συνέπειες των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών τους επεμβάσεων, αλλά συστηματικά δαιμονοποιούν τους πρόσφυγες, ταυτίζοντας τους με την εγκληματικότητα προκειμένου να εγκολπωθούν την ακροδεξιά μετατόπιση των δυτικών κοινωνιών και να απαιτήσουν «εθνική ενότητα» καθώς το κοινωνικό χάσμα εντός τους βαθαίνει αλλά και οι ανταγωνισμοί οξύνονται.
Τα γεγονότα σε Ελλάδα και Βουλγαρία δεν αποτελούν εικόνες της βαλκανικής ιδιαιτερότητας αλλά αποτέλεσμα της απάνθρωπης ανάσχεσης των προσφύγων, συνέπεια του δόγματος Αποτροπής των μεταναστών να μετακινηθούν προς τις χώρες της Ε.Ε. προσδοκώντας την σωτηρία και ένα καλύτερο μέλλον, συνέχεια της εφαρμογής των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, έχοντας μετατρέψει τα νησιά του Αιγαίου σε σύγχρονες Μακρονήσους και αναμένοντας ένταση των εξεγέρσεων των προσφύγων που ποτέ δε μπορούσαν να φανταστούν ότι η σωτηρία από το αυταρχικό καθεστώς Άσαντ, τους φονταμενταλιστές Ισλαμιστές και το σύνολο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων οι οποίες επεμβαίνουν εναντίον τους θα σήμαινε φυλάκιση στα Κολαστήρια των Τσίπρα-Καμμένου. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε την αποστολή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στα νησιά. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο από τις αρχές Δεκεμβρίου στη Χίο θα μεταβεί μια τέτοια ομάδα ΟΠΚΕ που αποτελείται από 10-12 αστυνομικούς που θεωρούνται από τους πιο μάχιμους στην πάταξη της εγκληματικότητας. Στα νησιά θα συμπράξουν με τις τοπικές ομάδες με στόχο να υπάρχουν σε κάθε νησί τουλάχιστον δύο ομάδες που θα επιβλέπουν - μεταξύ άλλων και τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν hotspots. Παράλληλα αναφέρεται πως έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση άλλων 40 αστυνομικών για να ενταχθούν στη συγκεκριμένη Ομάδα.
Οι τελευταίες αυτές πολιτικές αποφάσεις, εμπλοκής των πλέον στρατιωτικοποιημένων αστυνομικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών αποτελούν προέκταση της συνολικής στρατιωτικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, έχοντας ως πεδίο δοκιμών και προσαρμογής της κοινωνίας μας τον Πόλεμο κατά των Μεταναστών και την εμπλοκή του Στρατού. Χωρίς φυσικά κανείς να αδιαφορεί για τη δράση των ΝΑΖΙ δολοφόνων που δρουν ανενόχλητοι ή των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων, όπως αυτή της Χίου που συστηματικά προετοιμάζονται στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, στοχοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.
Αντίστοιχα γεγονότα σημειώνονται όμως και σε μια ακόμη Βαλκανική χώρα που έχει αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο στη θωράκιση της Ευρώπης Φρούριο. Στη Βουλγαρία αφού έφτιαξαν Τείχος του Αίσχους, έστειλαν στρατό στα σύνορα, αλήτες φασίστες ανέλαβαν το κυνήγι μεταναστών και τους έκλεισαν σε Στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Μετά έστειλαν τον Στρατό να καταστείλει την εξέγερση των προσφύγων.
Δυνάμεις της 2ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας  με έδρα την Στάρα Ζαγόρα μπήκαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην πόλη Χάρμανλι της Βουλγαρίας μια μέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ κρατούμενων μεταναστών και της βουλγαρικής αστυνομίας.  Συγκεκριμένα 60 Βούλγαροι στρατιώτες με ειδικό εξοπλισμό μπήκαν στο κέντρο με σκοπό να βοηθήσουν την αστυνομία και την χωροφυλακή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλγαρική χωροφυλακή έχει αποκλείσει ασφυκτικά το κέντρο κράτησης γύρω από το οποίο γίνονται συνεχώς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κάποιων κατοίκων και εθνικιστικών κομμάτων που ζητούν το κλείσιμό του κάτι το οποίο υποσχέθηκε σε συνάντηση μαζί τους ο πρωθυπουργός.

Τουλάχιστον 24 Βούλγαροι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και 400 μετανάστες αιτούντες άσυλο συνελήφθησαν κατά τη σύγκρουση αστυνομίας- μεταναστών στο μεγαλύτερο στρατόπεδο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Χαρμανλί της Βουλγαρίας,  όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και κανόνια νερού. Στις συγκρούσεις συμμετείχαν περίπου 1500 μετανάστες. Η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης στο Χαρμανλί, Νίνα Νικόλοβα, δήλωσε ότι οι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν γιατί τέθηκε σε καραντίνα το στρατόπεδο εξαιτίας επιδημίας ψώρας.
Για ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα,
με αντικαπιταλιστικά-αντιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά,
για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ
Αν θέλουμε λύση του «προσφυγικού», αν θέλουμε όλους όρους διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και των κοινών ανγκών μας με τους μετανάστες και τους αποκλεισμένους, θα πρέπει να μπλοκάρουμε την ΔΙΚΗ μας κρατική πολεμική μηχανή. Όσο δε συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να απολογηθούμε ως συνυπεύθυνοι/ες για τα εγκλήματα που διεξάγει το ελληνικό κράτος πάνω στην ήττα μας και στην εκμετάλλευσή μας. Τα εγκλήματα που συμβαίνουν πάνω στην πλάτη μας και κάτω από τις μύτες μας.
Η αντιιμπεριαλιστική πάλη πρέπει να συνδεθεί με την αμφισβήτηση των επιλογών του ελληνικού κεφαλαίου και του κράτους, την αμφισβήτηση του αξιόμαχου του στρατού, την αμφισβήτηση των μηχανισμών καταστολής και ελέγχου, την αμφισβήτηση των γεωπολιτικών επιλογών του και των στρατηγικών συμμαχιών του.
·      Να ανοίξουν δημόσια κτίρια για τη στέγαση  των προσφύγων και των αστέγων, ντόπιων και ξένων.
·      Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς χώροι, με όλες τις αναγκαίες παροχές, για την αξιοπρεπή διαβίωσή και μετακίνησή τους, είτε θέλουν να μείνουν είτε να φύγουν. Να υπάρξει μέριμνα για την επανένωση και την ένταξη των οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία. Να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για το πρόβλημα, να παρθούν χρήματα από το κεφάλαιο.
·      Να μην εμπλακεί τοπικό και κεντρικό κράτος, αστυνομικές, δημοτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες στη διαχείριση των χώρων, της μετακίνησης, των δημόσιων αγαθών και της καταγραφής, ελέγχου, ταυτοποίησης των προσφύγων-μεταναστών.
·      Να λάβουμε μαχητικές πρωτοβουλίες και να κλείσουμε κάθε μορφή Στρατοπέδων Συγκέντρωσης και Κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων (hot-spots). Να πέσει κάθε φράχτης, καμία αστυνόμευση των συνόρων. Είναι ζήτημα της ίδιας της οργάνωσης και της αυτοδιεύθυνσης μεταναστών και ντόπιων.
·      Δεν παρέχουμε υπηρεσίες ούτε σε κρατικές ούτε σε ιδιωτικές (ΜΚΟ) δομές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα hot-spot.
·      Κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνο Ι & ΙΙ, Frontex, Ευρωστρατού, του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Να σταματήσουν οι διώξεις, οι έλεγχοι και η καταστολή από το Λιμενικό.
·      Να σταματήσουν οι αποστολές εκτός συνόρων και η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων, σε Μεσόγειο, Μ. Ανατολή, Αφρική, στενά του Άντεν. Να διακοπεί η στρατηγική συνεργασία με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο.
·      Να σταματήσουν οι κοινές ΝΑΤΟϊκές, ευρωπαϊκές και διεθνείς ασκήσεις. Να ενισχύουμε τους αγώνες μπλοκαρίσματός τους και τις Αρνήσεις συμμετοχής των φαντάρων. Ιδιαίτερα κρίσιμη κρίνεται η Δράση στον Στρατό. Πρέπει να ενισχυθεί το Κίνημα των Φαντάρων μέσα στον Στρατό
·      Να πάρει μαζική μορφή μέσα στο εργατικό κίνημα το κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό ενάντια στα δόγματα άμυνας και ασφάλειας. Ο χαρακτήρας του αντιπολεμικού κινήματος είναι ευρύτερος του αντιιμπεριαλιστικού, είναι ζήτημα κοινών πολυεθνικών κοινοτήτων αγώνα ενάντια στον πόλεμο, το ρατσισμό και το φασισμό.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ. 6932 955437  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου