Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο "Μπούλης" ΥΕΘΑ Π.Καμμένος απαιτεί την εθελοντική στράτευση των φτωχών νέων στα 18

Στην συζήτηση που άνοιξε με τη γνωστή αντιδραστικότητα και τον αυταρχισμό της η ΝΔ, όταν δια στόματος του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε ζήτημα Στράτευσης στα 18, κατατέθηκε η συμφωνία τόσο της ακροδεξιάς, δηλαδή των ΑΝΕΛ και των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, όσο και των επικίνδυνων γραφικών της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που ανέβηκαν στο άρμα του εθνικισμού και του μιλιταρισμού.

απαιτώντας μεταξύ άλλων και πολεμικά αεροσκάφη αξίας πολλών δισεκατομμυρίων (δηλώσεις Λεβέντη, παρέμβαση του βουλευτή τους Ιωάννη Σαρίδη στο onalert.gr). Απαιτώντας ακόμη μεγαλύτερο πετσόκομμα μισθών-συντάξεων.
Ακολούθησαν νέες δηλώσεις σε μιλιταριστικά σαιτ όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρουσίασε την πρότασή του για εθελοντική στράτευση στα 18, ως μέτρο για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με "νέο αίμα". 
Ουσιαστικά αποκάλυψε και τους λόγους που τον ωθούν σε αυτή την χυδαία πολιτική επιλογή, δηλαδή την αδυναμία λόγω Μνημονίων να προσλάβει ΕΠ.ΟΠ., ενώ ο θεσμός των ΟΒΑ δεν αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία. Δηλαδή, ο Π.Καμμένος κρύβει ότι είναι ευρύτερος στόχος πολλών εθνικών στρατών, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνικός Στρατός να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων, με πιο προσφιλή λύση τη μείωση μισθών-επιδομάτων κλπ, ώστε σε συνδυασμό με την Υποχρεωτική Στράτευση που καλύπτει τα όποια κενά από τη μείωση των Μισθοφόρων Στρατιωτών, να βρεθούν χρήματα για νέους εξοπλισμούς.

Αναζητά λοιπόν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος "νέο αίμα" με την εθελοντική στράτευση στα 18…

Εδώ όμως ο Π.Καμμένος λέει τη μισή αλήθεια: δεν αναζητά γενικά νέο αίμα, αλλά αναζητά συγκεκριμένα νέο αίμα φτωχών νέων που πρέπει να Στρατευτούν στα 18.
Ουσιαστικά ο Π.Καμμένος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η πρόταση για γενικευμένη Στράτευση στα 18 είναι σκέτη ΒΛΑΚΕΙΑ. Είναι Απάτη. Την ίδια ώρα θα κατέρρεαν όλα. Πως αλήθεια θα λειτουργήσει το Μηχανικό, το Υγειονομικό, τα Γραφεία χωρίς μορφωμένους φαντάρους;
Υπάρχει όμως και ένας επιπρόσθετος λόγος που συνδέεται με τις ισχύουσες πολιτικές κατευθύνσεις που έχει δώσει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε στο Πεντάγωνο: πως θα λειτουργήσει η ΜΟΜΑ, πως θα προχωρήσουν τα σχέδια του για στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και ανάδειξη του Πατερναλιστικού ρόλου του Στρατού χωρίς μορφωμένους και επαγγελματικά καταρτισμένους στρατιώτες;
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το ακροδεξιό-εθνικιστικό του επιτελείο ψεύδεται και προχωρούν στην επιβολή του πραγματικού τους σχεδιασμού: στην επιβολή της Στράτευσης στα 18 στους φτωχούς νέους. Από εκεί σκοπεύει να στρατολογήσει τους Αναλώσιμους πιτσιρικάδες για τις Ειδικές Δυνάμεις, που ποτέ δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερα το μυαλό τους… Από εκεί θα στρατολογήσει τους οδηγούς για τα μηχανήματα της ΜΟΜΑ, τους οικοδόμους για να χτίζουν τα σπίτια των στρατιωτικών, τους Υπηρέτες για τις Λέσχες Αξιωματικών και τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις! 
Μάλιστα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος περιγράφει σε συνέντευξη του σε μιλιταριστικό σαιτ την παγίδα που στήνει στους φτωχούς νέους για να τους μαζέψει στον Στρατό στα 18 τους χρόνια και να τους εκβιάσει-«δελεάσει» να παραμείνουν και άλλους 3 μήνες ως ΟΒΑ: 
«αν ένα παιδί που είναι για 9 μήνες, αν του δίνατε τη δυνατότητα παραδείγματος χάρη να πάρει ένα πτυχίο επαγγελματικό για οδηγός πέμπτης κατηγορίας ή βαρέων μηχανημάτων, μήπως θα ήθελε να υπηρετήσει τρεις μήνες παραπάνω για να μπορεί να δοθεί; Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι μέσα σε 9 μήνες δεν προλαβαίνει να δοθεί κάτι τέτοιο. Ήδη κάνουμε σχέδια και συμφωνίες όπως η Μicrosoft της Αμερικής με νατοϊκό πρόγραμμα, να τους δίνουμε τη δυνατότητα να πάρουν ένα πτυχίο πληροφορικής». 
Αφού λοιπόν θα σε εκμεταλλευτούν εργασιακά και οικονομικά με πρωτοφανή τρόπο θα σου δώσουν και μια βεβαίωση. Και μάλιστα με Νατοϊκό πρόγραμμα. 
Αξίζει όμως να κάνουμε τρεις (3) παρατηρήσεις:
Καταρχήν, να θυμίσουμε ότι το κόλπο της εθελοντικής στράτευσης το δοκίμασε πρόσφατα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και με τις γυναίκες προωθώντας την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών, με δέλεαρ τα μόρια που θα τους έδινε για να διεκδικήσουν μια θέση ΟΒΑ στις επόμενες προκηρύξεις διαγωνισμών. Δηλαδή, να σε τρέχουν για 9 μήνες από σκοπιά σε αγγαρεία και σε όποια υπηρεσία απαιτηθεί για να συγκεντρώσεις μόρια μήπως και σε πάρουν ΟΒΑ, δηλαδή ένα πάμφθηνο Μισθοφόρο στρατιώτη με 6μην σύμβαση που θα παρακαλάς να αναεωθεί, το πολύ μέχρι τρία (3) χρόνια!
Το δεύτερο που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι δεν πρόκειται για καμιά πρωτότυπη ιδέα του Πάνου Καμμένου. Στην Σερβία άρχισε το Δεκέμβριο 2016 η κατάταξη 600 μόλις νέων, που έχοντας υποστεί πλύση εγκεφάλου από τον εθνικισμό και το φασισμό που βρίσκεται σε άνοδο, προσέτρεξαν για εθελοντική θητεία που διαρκεί έξι μήνες. Η εθελοντική στρατιωτική θητεία θα επανέλθει στο Μαυροβούνιο το 2019, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Μαυροβουνίου. Ο Μιχαήλο Βολκόφ από το υπουργείο Άμυνας του Μαυροβουνίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο διοργάνωσης του στρατού, προβλέπει την εθελοντική θητεία, ωστόσο πρέπει να υπάρξει κυβερνητική απόφαση, το νομικό πλαίσιο και οι οικονομικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή αυτού του μέτρου. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη στρατιωτική θητεία, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν επαγγελματίες στρατιώτες. Ουσιαστικά δηλαδή η κυβέρνηση παίζει ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της νεολαίας. Εκμεταλλευόμενη τις άθλιες συνθήκες ζωής και τα τρομερά κοινωνικά αδιέξοδα, αφενός έρχεται να στρατολογήσει μαζικά τους νέους -εθελοντικά πάντα- τάζοντας τους καριέρα στον Στρατό. Έτσι λοιπόν θα προχωρήσει μια ακόμη αντιδραστική Ενόπλων Δυνάμεων, δύο ταχυτήτων: μια δεξαμενή από δωρεάν εργαζόμενους και αναλώσιμους εθελοντές στρατιώτες, από όπου επιπλέον θα στρατολογούνται οι απαραίτητοι Μισθοφόροι για η συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και για το χειρισμό των εξελιγμένων οπλικών συστημάτων.
Τέλος, νομίζουμε ότι έχει εξαιρετική σημασία να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιτίθενται στην νεολαία και τους εργαζόμενους. Δεν σκέφτονται μόνο πως θα καλύψουν φθηνότερα τις όποιες ανάγκες των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών και των στρατοκρατών. Ουσιαστικά και ακριβώς γιατί ο Στρατός αποκτά νέο ρόλο, καλύπτοντας πιο φθηνά λόγω της δωρεάν εργασίας των φαντάρων τα τεράστια κενά του κράτους πρόνοιας που εξαφανίζουν, έρχονται να μετατρέψουν την στρατιωτική θητεία σε μηχανισμό εξασφάλισης ένστολων δούλων. Που θα εργάζονται δωρεάν, θα εξαφανίζουν θέσεις εργασίας, ενώ στην πλάτη μας θεσμοθετούν και μονομοποιούν την εργασία-ζωή με το κομμάτι, τους ΟΒΑ, για να κάνουν παντού καθεστώς τις 3μηνες-5μηνες-6μηνες συμβάσεις.
Ταυτόχρονα, δένουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και τα Πανεπιστήμια, μάλιστα ενιαία διαμέσου της πολεμικής έρευνας, στις βιομηχανίες του ολέθρου, ενώ παράλληλα προωθούν την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση όλων των κερδοφόρων τομέων του Στρατού, για να εντείνουν την οικονομική μας εκμετάλλευση και να εκτινάξουν τα επιχειρηματικά κέρδη.
Αυτές είναι οι συνέπειες της επιβολής του νεοφιλελεύθερου κανιβαλικού ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και την Αστυνομία.

Γιατί πολύ απλά ο εχθρός είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Είναι οι κυβερνήσεις, το στρατιωτικό κατεστημένο, η αστική τάξη που μας εκμεταλλεύεται και μας καταπιέζει.

Το δίλημμα επανέρχεται λοιπόν για όλους:

ή θα τους ανατρέψουμε ή θα είμαστε οι Μπράβοι τους εναντίον όσων αγωνίζονται, τα σκυλιά του πολέμου για την επιβολή των συμφερόντων τους εντός και εκτός συνόρων, στο Μαυροβούνιο και παντού.

Ούτε σκέψη για στράτευση στα 18!
Καμιά συμμετοχή στον επιθετικό πόλεμο των κυρίαρχων τάξεων απέναντι στους λαούς.
Καμιά συναίνεση στο αξιόμαχο και στην αποδοτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν να κάνουν μόνο με την εκμετάλλευση των στρατευμένων, την καταστολή του εσωτερικού εχθρού, την επιθετικότητα εναντίον άλλων λαών στο εξωτερικό και το πανηγύρι των κερδών της πολεμικής βιομηχανίας.
Άμεση διακοπή και μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών.
Πόλεμος στον πόλεμο των εκμεταλλευτών.
Επιτροπές φαντάρων και ελεύθερος συνδικαλισμός
Κίνημα εργατικό και αντιπολεμικό μέσα κι έξω απ’ το στρατό
Παλεύουμε για ένα αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα που θα στρέψει τα όπλα ενάντια στα καπιταλιστικά κράτη που δολοφονούν.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 215398

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου