Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

34 Τούρκους στρατιώτες σκότωσαν οι Κούρδοι αντάρτες του PKK

Αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) εξαπέλυσαν επίθεση στο κεντρικό στρατόπεδο του τουρκικού στρατού στην επαρχία Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον τουρκικό στρατό.

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν με όλμους το στρατόπεδο στην πόλη Τσελέ. Τουλάχιστον 34 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την επίθεση.

Η επίθεση ήταν απάντηση στις επιχειρήσεις που διεξάγει ο τουρκικός στρατός σε κουρδικά χωριά και κωμοπόλεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, στην επαρχία Χακάρι.

«Εάν δεν υπάρξει πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία, η ένοπλη σύγκρουση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί», δήλωσε ο Κούρδος δικηγόρος και αγωνιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ομράν Μανσούρ μιλώντας στο ARA News.

«Η Τουρκία εκμηδένισε όλες τις πιθανότητες για διάλογο με τους Κούρδους, ειδικότερα μετά τη σύλληψη των Κούρδων βουλευτών και στελεχών του κόμματος HDP», είπε ο ίδιος.

Ο Μανσούρ πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις του PKK επικεντρώνονται σε στόχους του τουρκικού στρατού και σε στρατόπεδα.

«Ωστόσο, θα υποστηρίξουμε τον διάλογο και τις ειρηνευτικές συνομιλίες για να σταματήσουν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κουρδική επικράτεια στη νοτιοανατολική Τουρκία», πρόσθεσε.

«Αλλά η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει να χρησιμοποιεί βία ενάντια στα κουρδικά χωριά και πόλεις, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω ένταση της βίας σε όλη τη χώρα», κατέληξε ο Μανσούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου