Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία με 9000 νεκρούς το 2016 (Βίντεο)

Καθημερινά επιβεβαιώνεται απόλυτα η εκτίμηση που είχε διατυπώσει σε κείμενο του μπλοκ μας ο σύντροφος Σεϊτ Αλντογάν ότι στην Τουρκία: 
Ανάμεσα στα άλλα ο σ. τόνιζε:  Σήμερα σχεδόν δεν υπάρχουν αντιπολιτευτικά ΜΜΕ, κλείστηκαν δεκάδες κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Οι νόμιμοι εκλεγμένοι δήμαρχοι βρίσκονται στις φυλακές ενώ συνεχώς η αστυνομία και ο στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις σε όλη την Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Ακόμα και το Σύνταγμα της Τουρκίας που ήταν έργο των πραξικοπηματιών του 1980 δεν εφαρμόζεται. Η τουρκική Βουλή είναι τελείως συμβολική εφόσον όλες οι αποφάσεις βγαίνουν με διατάγματα που βασίζονται στο νόμο ειδικής έκτακτης ανάγκης. Αυτή η κατάσταση δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν υλοποιεί ένα νέο πολίτευμα που ονομάζεται απ’ τον ίδιο «προεδρικό». Το προεδρικό σύστημα που ανακοινώνει το τουρκικό καθεστώς δεν είναι ένα αστικοδημοκρατικό καθεστώς αλλά ξαναχτίσιμο του φασιστικού καθεστώτος.

Και όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε από τηλεοπτικό ρεπορτάζ  τα τελευταία θύματα του εμφυλίου πολέμου από την πρόσφατη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη ανέρχονται σε 44 νεκρούς και 153 τραυματίες. Και φυσικά το γεγονός ότι μόνο μέσα στο 2016 υπήρξαν τουλάχιστον 9000 νεκροί στην γειτονική χώρα από συγκρούσεις των αντιμαχόμενων ομάδων, μόνο η εμφύλια διαμάχη μπορεί να το αιτιολογήσει. 


http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου