Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκία: Μεσαίωνας …χωριστά γυναίκες, στα μέσα μεταφοράς!

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ...
ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΥΠΟ...
Ναι, μη σας κάνει εντύπωση, είναι αλήθεια! Πρόκειται για χώρα που θεωρείται σύμμαχος της Δύσης του Διαφωτισμού και μάλιστα υπάρχουν πολλοί που τη θεωρούν προπύργιο… Είναι η Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν, του οποίου η νέα φαεινή ιδέα είναι η λειτουργία τραμ ΜΟΝΟ για γυναίκες!

Ήταν φυσιολογικό να ξεσηκώσει αντιδράσεις στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης. Η εισαγωγή του θα γίνει στην περιοχή της Μαλάτιας, ενώ ο σεξισμός ξεχειλίζει, αφού για να διακρίνεται θα έχει χρώμα… ΡΟΖ! 
Πρόσχημα, η σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται οι γυναίκες στη σύγχρονη Τουρκία! Σα να λέμε ότι στις ΗΠΑ μιας άλλης εποχής εισάγουν μέσα μεταφοράς μόνο για μαύρους, για να προστατευτούν… από τον ρατσισμό των λευκών! 
Κάπως αλλιώς τα έχει γράψει η Ιστορία όμως.
Έτσι, τον 21ο αιώνα, στην Τουρκία η ιδέα της απομόνωσης της γυναίκας από τα «κυρίαρχα αρσενικά», βαφτίζεται προστασία από τη σεξουαλική παρενόχληση, αυτό είπε ο Αχμέτ Τσακίρ, δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος για να δείξει πόσο προοδευτικό είναι το μέτρο, είπε ότι τα νέα τραμ θα είναι πολύ άνετα, φιλικά στο περιβάλλον και ασφαλή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου