Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Φαντάρος γιατρός στην Ερείκουσα

Αυτή είναι η πολιτική των Μνημονιακών κυβερνήσεων. Αυτοί που έταξαν να σχίσουν τα Μνημόνια, Τσίπρας και Καμμένος, ψηφίζουν νέα και σχίζουν τους φαντάρους ώστε με τη Δωρεάν Εργασία μας να καλύψουν τα κενά που προκαλούν με τις αντεργατικές επιλογές τους, πουλώντας τελικά κοινωνική ευαισθησία.
Με τον ιδρώτα λοιπόν των φαντάρων ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ηγέτης των ακροδεξιών ΑΝΕΛ κάνει δημόσιες σχέσεις και ψηφοθηρία!

Περιφρονώντας συστηματικά τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών. Ασπιρίνη στην μόνιμη ασθένεια της έλλειψης γιατρών αποτελεί η τοποθέτηση οπλίτη γιατρού στην Ερείκουσα, μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.
Να τι σημαίνουν οι αντιλαϊκές πολιτικές τους:

Το Σύστημα Υγείας των Πολάκη-Τσίπρα-Καμμένου καλεί φαντάρους γιατρούς να καλύψουν τα τεράστια κενά!

    Ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Καρασμάνη σχετικά με το ΑΓΡΟΤΙΚΟ των φαντάρων-γιατρών, ουσιαστικά επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τους πραγματικούς λόγους της ψήφισης του νέου νόμου για τη θητεία. Όπου η ένταση της Στρατιωτικοποίησης της Πολιτικής ζωής συγχρονίζεται με την χρήση του Στρατού για να καλύψουν πάμφθηνα ή δωρεάν θέσεις εργασίας.
Το Υπουργείο Άμυνας προπαγανδίζει τον κοινωνικό ρόλο του Στρατού και μετατρέπει σε ΕΚΑΒ πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα προκείμενου να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες υγείας των κατοίκων της παραμεθορίου αφού η μνημονιακή πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ελαχιστοποίησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ οι φαντάροι καλούνται να καλύψουν με το «ΑΓΡΟΤΙΚΟ» τους θέσεις που για οικονομικούς λόγους αδυνατούν οι καλυφθούν από πολίτες γιατρούς! Σε νησιά-Έβρο που για 1,5-2 χρόνια παραμένουν χωρίς γιατρούς-φαρμακοποιούς! Εκεί, αντί για προσλήψεις ιατρών, στέλνουν τους φαντάρους-γιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν.Αφαιρώντας δηλαδή προσωπικό από τις στρατιωτικές μονάδες στις οποίες σημειώνονται ακόμη και θάνατοι στρατευμένων από την αδιαφορία και τις τραγικές ελλείψεις του Υγειονομικού! 


Να τι απάντησε ο ΑΝΥΕΘΑ:  Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.4361/2016 «Ρύθμιση Θεμάτων Οπλιτών, Μέριμνας Προσωπικού και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 10), οπλίτες πτυχιούχοι

ιατρικής μπορούν να υπηρετούν σε κενές θέσεις ΠΕΔΥ-Κέντρων Υγείας και Γενικών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας άγονων, απομακρυσμένων και προβληματικών περιοχών, εφόσον δεν μπορούν να καλυφθούν από το Υπουργείο Υγείας. Η τοποθέτηση γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας, εφόσον οι επιχειρησιακές και οι υπηρεσιακές ανάγκες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το επιτρέπουν. Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι των ιατρικών σχολών που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για έναρξη της ειδικότητας, υποχρεούνται να εκπληρώσουν την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου, μέχρι τη χρονική στιγμή της έναρξης της ειδικότητας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του ν. 4316/2014. Μολαταύτα, σε όσες περιπτώσεις δεν καθίσταται εφικτή από το Υπουργείο Υγείας η κάλυψη θέσεων, καθόσον δεν επιθυμεί κανένας ιατρός να εκπληρώσει την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου σε άγονη, απομακρυσμένη και προβληματική περιοχή, όπως αυτές έχουν προκαθοριστεί με την υπ’ αρίθμ. Α2α/Γ.Π οικ. 42875/09-06-2015 Απόφαση Υπουργού Υγείας (Β’ 1078), υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των θέσεων αυτών με οπλίτες ιατρούς.
Η διαδικασία προβλέπει τη γνωστοποίηση στους ενδιαφερόμενους οπλίτες της ύπαρξης των κενών θέσεων. Κατόπιν αυτοί, με ατομική τους αναφορά, θα εκδηλώνουν την επιθυμία κάλυψης τους. Σε κάθε περίπτωση, η κάλυψη των θέσεων αυτών θα γίνεται με γνώμονα τη μοριοδότηση των οπλιτών, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει ο ν. 4361/2016. Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης στις υπηρεσίες και στους φορείς της παραπάνω παραγράφου, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, συμπεριλαμβανομένης και της προεκπαίδευσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας, ο πτυχιούχος ιατρικής παραμένει, εφόσον το επιθυμεί, στο αγροτικό ιατρείο ή το περιφερειακό ιατρείο Κέντρου Υγείας που υπηρέτησε ως οπλίτης έως τη συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου υπηρεσίας υπαίθρου, με απόφαση του Υπουργού Υγείας σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του Ν.4361/2016 «Ρύθμιση Θεμάτων Οπλιτών, Μέριμνας Προσωπικού και άλλες διατάξεις».
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΑΓΡΟΤΙΚΟ»
Τον Ιανουάριο ψήφισαν νόμο για τη θητεία που προβλέπει ότι οι έφεδροι γιατροί που «περισσεύαμε» από τις μονάδες, θα κάνουμε το Αγροτικό μας στα νησιά. Αποτέλεσμα, να μείνουν μονάδες χωρίς γιατρό, οι νησιώτες και πολύ γρήγορα οι τουρίστες να περιμένουν από ανειδίκευτους γιατρούς την κάλυψη των τεράστιων αναγκών με μικρό κόστος! Πρόκειται για νόμο που τα πνευματικά του δικαιώματα ανήκουν στο στέλεχος της ΛΑΕ Κ.Ήσυχο –υπεύθυνο προηγουμένως της εξωτερικής πολιτικής και  άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το αντεργατικό αυτό έκτρωμα στήριξε όλο το συντηρητικό Ιατρικό κατεστημένο, οι παρατάξεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας, αφού επιχειρεί να εξασφαλίσει μια μάζα φθηνής εργασίας στο πλαίσιο ενός Δημόσιου συστήματος Υγείας και ενός Κράτους Πρόνοιας που εξαφανίζουν, προχωρώντας ταυτόχρονα την εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση των αγαθών της υγείας-ασφάλισης.
 Απέναντι από το διαλυμένο Δημόσιο Νοσοκομείο στέκει το ιδιωτικό Ιατρικό Διαγνωστήριο-Θεραπευτήριο. Στόχοι τεράστιας σημασίας για τα ιδιωτικά συμφέροντα που προωθούν τώρα με αφορμή τα μνημόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το Αγροτικό έγινε Υποχρεωτικό από τον τότε Υπ. Υγείας Γεωργιάδη εν μέσω Μνημονίων καθώς στην Παραμεθόριο δεν πήγαιναν οι γιατροί ακριβώς γιατί δεν τα έβγαζαν πέρα οικονομικά. Όμως ο αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει σταματημό. Ενώ χιλιάδες γιατροί μεταναστεύουν στο εξωτερικό αφού δεν βρίσκουν δουλειά στη διαλυμένη δημόσια υγεία και στο γκρεμισμένο κράτος πρόνοιας, δημοσιοποιείται ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της εισαγωγής ιατρών από το εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους εργαζομένων στην Κρήτη το Σάββατο 5/3 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Π. Γιαννουλάτος δεκάδες θέσεις που προκηρύχτηκαν για επικουρικούς ιατρούς σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έμειναν χωρίς υποψηφίους και γι’ αυτό στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε εισαγωγή ιατρών από το εξωτερικό. Ο αντίλογος που υπήρξε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ήταν ότι δεν προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις ιατρών, ενώ οι επικουρικές θέσεις όπως είναι το σημερινό σύστημα προσλήψεων ισοδυναμούν με ομηρία και γι’ αυτό δεν υπάρχουν υποψήφιοι. 
Αν λοιπόν η κυβέρνηση θέλει να καλύψει τα κενά, ας προκηρύξει μόνιμες θέσεις ιατρών! ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΑΦΦΥΛΗ-ΔΡΙΤΣΑ-ΗΣΥΧΟΥ!
Αυτοί ήταν που στην προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «ΑΜΥΝΑ», δεσμεύτηκαν ότι θα σταματήσουν την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Ο πρώην Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ Ταφφύλης ήταν που δεσμεύονταν ότι οι φαντάροι θα περιορίζονται αυστηρά στα στρατιωτικά τους καθήκοντα! Τώρα αναίσχυντα μιλούν για κοινωνικό ρόλο του Στρατού… Δεν είναι όμως μόνο το «ΑΓΡΟΤΙΚΟ».Είναι η τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών και η μετατροπή μας σε Ανθρωποφύλακες των απελπισμένων που έδιωξαν από τα σπίτια τους οι βάρβαρες επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε., πάντα με την συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. 
Οι νέες όμως εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου σχετικά με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που καπηλεύεται ο Στρατός –με εκτιμώμενη αξία τα 34 δις ευρώ για αυτή την τεράστια ακίνητη περιουσία- αποκαλύπτουν ότι θα βασιστεί και πάλι στη δωρεάν εργασία των φαντάρων που σχεδιάζεται να επανδρώσουν το νέο χακί ΤΑΥΠΕΔ: αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών, δικηγόρους, οικονομολόγους κλπ. Αν επομένως ο νόμος για τη θητεία εισάγει την πιο οργανωμένη και εκτεταμένη εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων και διαμέσου του εθελοντισμού και της μοριοδότησης την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων για να εξασφαλίσουν μόρια για την συμμετοχή τους από καλύτερη αφετηρία σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, διασπώντας την εργατική τάξη και εντείνοντας τους καθημερινούς εμφυλίους για μια θέση εργασίας περιορισμένου χρόνου. 
Το χακί ΤΑΥΠΕΔ έρχεται να ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τα φιλέτα γης και εκατοντάδες νησιά στο βωμό της κερδοφορίας της τουριστικής βιομηχανίας, χρησιμοποιώντας τη ΜΟΜΑ ως μηχανισμό για να καμφθούν όλες οι αντιστάσεις.  Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες και βάρβαρες αντεργατικές επιλογές. Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης. Απάντηση μας ένα νέο εργατικό κίνημα του συνόλου των εργαζομένων που ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-γλώσσα-θρησκεία θα σταθεί απέναντι σε κυβέρνηση-Ε.Ε. παλεύοντας για τα κοινά μας δικαιώματα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου