Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ακροδεξιές σειρήνες και στην Ελβετία
Οι Ελβετοί ακροδεξιοί «σχεδιάζουν» δεύτερο δημοψήφισμα για τη μείωση τω μεταναστών
Ο πρόεδρος του SVP, του ακροδεξιού κόμματος της Ελβετίας, ανακοίνωσε πως ενδέχεται να ζητήσει νέο δημοψήφισμα για τον περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της ΕΕ στη χώρα αν δεν μειωθούν τα επίπεδα των μεταναστών στη χώρα.
Ο Albert Rösti, του οποίου το κόμμα είναι μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε πως το κόμμα του θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η νομοθεσία η οποία δίνει προτεραιότητα στους Ελβετούς για την εύρεση εργασίας δεν αποδώσει τα προσδοκώμενα.

Σε αντάλλαγμα για τη δωρεάν πρόσβαση της Ελβετίας στις Ευρωπαϊκές αγορές, οι πολίτες της ΕΕ έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη χώρα. Όμως, με το δημοψήφισμα του 2014, οι Ελβετοί επέλεξαν να μειώσουν τις ροές, εξ ου και η νομοθεσία που δίνει προτεραιότητα στους Ελβετούς πολίτες για την εύρεση εργασίας.


Σύμφωνα με το Reuters, η εν λόγω νομοθεσία θα τεθεί προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα.
Η Μαρίν Λεπέν θέλει να σταματήσει τη δωρεάν εκπαίδευση για τους μετανάστες
Η ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς, η Μαρίν Λεπέν, θέλει να «βάλει τέλος» στη δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών στη Γαλλία.

Σε ομιλία της στο Παρίσι ανέφερε πως «δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ξένους. Αλλά τους λέω αυτό. Αν θέλετε να έρθετε στη χώρα μας, μην περιμένετε δωρεάν περίθαλψη και δωρεάν εκπαίδευση για τα παιδιά σας. Τέλος τα παιχνίδια».

Οι έως τώρα δημοσκοπήσεις θέλουν τη Λεπέν να περνάει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας αλλά εκεί να χάνει τόσο από τον Φιγιόν όσο και από τον Μακρόν.

Μετά το τέλος της ομιλίας της ξεκαθάρισε πως τα σχόλια της αφορούν μόνο στους παράνομους μετανάστες και όχι στο σύνολο αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου