Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Κούρδοι: Εμείς καταρρίψαμε στο Ντιγιαρμπακίρ το τουρκικό F-16


Η Κεντρική Διοίκηση του κουρδικού Κέντρου Άμυνας των Λαών (Halk Savunma Merkez) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στις 12 Δεκεμβρίου κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 στην περιοχή του Αμέντ (κουρδική ονομασία του Ντιγιαρμπακίρ), όπως ανέφερε και ο τουρκικός Τύπος, δίχως, όμως, να δημοσιεύσει τα αίτια της συντριβής του.
Το κουρδικό δημοσίευμα σημειώνει ότι τις βραδινές ώρες της 12ης Δεκεμβρίου στις 19:30 κουρδικές δυνάμεις χτύπησαν αεροσκάφος αμερικανικής κατασκευής που ανήκει στην 8η Αεροπορική Διοίκηση στο Ντιγιαρμπακίρ.
«Η μονάδα μας του μάρτυρα Αζάντ Φαρκίν (Azad Farqîn) χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές κατέρριψε ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος F-16, το οποίο απογειώθηκε από την βάση της 8ης αεροπορικής διοίκησης στην Αμέντ με εντολή να βομβαρδίσει το Κουρδιστάν, γύρω στις 19:30 της 12ηςΔεκεμβρίου».
«Η μονάδα μας προέβη σε αυτήν τη δράση για να τιμήσει τον διοικητή Αζάντ Φαρκίν και όλους τους άλλους αντάρτες που έπεσαν ως μάρτυρες στην Αμέντ (Ντιγιαρμπακίρ). Η μονάδα μας επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση της μετά την επιτυχημένη δράση.
»Ως συνήθως, η (τουρκική) κυβέρνηση του AKP ασκώντας προπαγάνδα προσπάθησε με τα μέσα ενημέρωσης να αποκρύψει την αλήθεια λέγοντας ψέματα στο τουρκικό κοινό, καθώς ισχυρίσθηκε ότι τοF-16 έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης».
http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου