Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Εκπληκτικό πανό των φίλων της Νάπολι: «Πρόεδροι, προπονητές, παίκτες χαρίστε το 1% των αμοιβών σας σε σεισμοπαθείς και άστεγους»

Εκπληκτικό πανό των φίλων της Νάπολι: «Πρόεδροι, προπονητές, παίκτες χαρίστε το 1% των αμοιβών σας σε σεισμοπαθείς και άστεγους»Η Ιταλία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τους τελευταίους μήνες από φυσικά φαινόμενα που στοίχισαν την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.
Σεισμοί, χιονοστιβάδα... Η Ιταλία μετρά τις πληγές της και τους νεκρούς της και οι οπαδοί της Νάπολι έδωσαν ένα μήνυμα προς όλη την αθλητική κοινωνία. Ενα μήνυμα συμπαράστασης στα δύσκολα προς την δοκιμαζόμενη κοινωνία. Διότι και ο αθλητισμός, και το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας και ως τέτοιο φέρεται και λειτουργεί.
Οι φίλοι της Νάπολι έδειξαν το βράδυ της Τρίτης, στο πλαίσιο του παιχνιδιού με την Σαμπντόρια για το Coppa Italia, πως όχι μόνο αντιλαμβάνονται το μέγεθος της τραγωδίας αλλά έχουν διάθεση να δοθεί και κάποια λύση ενώ ξέρουν να τιμούν όσους αγωνίζονται σκληρά για τους συνανθρώπους τους.
Το ένα πανό που σήκωσαν ανέφερε: «Ποδοσφαιριστές, πρόεδροι, διευθυντές και προπονητές: δωρίστε το καθαρό 1% στους σεισμοπαθείς και στους αστέγους... και θα έχετε κατακτήσει το πρωτάθλημα».

Το δεύτερο είχε την δική του σημασία «Μία ημέρα χωρίς κίνδυνο είναι μία ημέρα που δεν έχω ζήσει... Εθνική υπερηφάνεια... οι πυροσβέστες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου