Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Αντιμέτωποι με το στρατιωτικό εισαγγελέα και φυλάκιση εώς 5 χρόνια οι νεοσύλλεκτοι που έκαναν με το χέρι τον αλβανικό αετό

Η υπόθεση τους βρίσκεται ήδη στο στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων
Άσχημα τα πράγματα για τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες που έβγαλαν φωτογραφία σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, η υπόθεση τους έχει φτάσει στο στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων.
Οι νεοσύλλεκτοι δεν είχαν δώσει ακόμη το στρατιωτικό τους όρκο, άρα τυπικά δεν είναι στρατιώτες. Όπως αναφέρεται όμως, εμπίπτουν στο στρατιωτικό και όχι στον πολιτικό νόμο (όπως υποψιάζεστε, ο πρώτος έχει και βαρύτερες ποινές).
Εκτός απροόπτου, η κατηγορία που θα τους απαγγελθεί από το στρατιωτικό εισαγγελέα είναι η προσβολή στρατού, σε βαθμό πλημμελήματος. Η προβλεπόμενη ποινή γι’αυτό είναι φυλάκιση έως και 5 χρόνων.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πληροφορίες του γραφείου του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου δηλώνουν πως ο ίδιος ο ΥΠΕΘΑ ζήτησε την άμεση εξέταση της υπόθεσης και την τιμωρία των νεοσύλλεκτων με τις ποινές που προβλέπονται.

 http://luben.tv/stream/103027

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου