Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

«Όχι» σε νέα μεταγωγή κρατουμένων από τις φυλακές του Γκουαντάναμο, λέει ο Τραμπ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα Τρίτη την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε νέας μεταγωγής κρατουμένων από την αμφιλεγόμενη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο προς άλλες χώρες, προειδοποιώντας ότι κρατούνται εκεί «επικίνδυνα» πρόσωπα.
«Δεν πρέπει πλέον να γίνουν άλλες αποφυλακίσεις στο Γκουαντάναμο», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο δισεκατομμυριούχος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Πρόκειται για ανθρώπους εξαιρετικά επικίνδυνους, δεν πρέπει να μπορέσουν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης», συμπλήρωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων ο οποίος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχε δηλώσει ότι προτίθεται να κρατήσει ανοικτή την φυλακή που βρίσκεται στην Κούβα και «να τη γεμίσει με κακούς ανθρώπους».
There should be no further releases from Gitmo. These are extremely dangerous people and should not be allowed back onto the battlefield.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, ο Λευκός Οίκος ενδέχεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μια νέα επιχείρηση μεταγωγής σχεδόν 20 κρατουμένων στην Ιταλία, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλήξει σε συμβιβασμό με το Κογκρέσο, δεν θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του να κλείσει αυτή την φυλακή, η οποία ενσαρκώνει τις ακρότητες των ΗΠΑ στην μάχη κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ωστόσο, μείωσε σημαντικά τον αριθμό των κρατούμενων. Όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2009, ήταν έγκλειστοι 242 άνθρωποιΣήμερα ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται σε 59.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου