Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Καμμένος-Γεωργιάδης έχουν γραμμένους τους φαντάρους και τσακώνονται για τις ψήφους των Στρατιωτικών

Τεράστια αδικία για τους Φαντάρους που πληρώνουν τα πάντα ενώ ο Καμμένος δίνει εκτός έδρας και ειδικά μισθολόγια σε Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς!
Πάνος Καμμένος και Άδωνις Γεωργιάδης, αφού έδωσαν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο για το πόσο Ακροδεξιοί και Εθνικιστές είναι, γύρισαν ξανά την πλάτη στους Φαντάρους!
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι οικοδομεί ένα συνολικό πλαίσιο στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας, επιχειρώντας να εξαγοράσει στρατιωτικούς και κατασταλτικές δυνάμεις στο νέο κράτος του ολοκληρωτικού κοινοβουλευτισμού που οικοδομεί και στα πολεμοκάπηλα σχέδια της.
Ταυτόχρονα, όχι απλώς αδιαφορεί για τους φαντάρους, όχι μόνο προσθέτει τεράστια οικονομικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες που υφίστανται και αυτές το βραχνά της θητείας, αλλά προωθεί την ακόμη μεγαλύτερη οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας.

Ας κάνουμε μια απλή σύγκριση λοιπόν. 

Ένας αδειούχος συνάδελφος που υπηρετεί σε μονάδα στην Πλάτη του Έβρου, μόνο για να καλύψει το κόστος ενός ταξιδιού με ΚΤΕΛ, χρειάζεται 180 ευρώ: 150 για τα ΚΤΕΛ και 30 για ΤΑΧΙ.

Ένας αδειούχος συνάδελφος που υπηρετεί σε μονάδα στην Κομοτηνή, μόνο για να καλύψει το κόστος ενός ταξιδιού με ΚΤΕΛ, χρειάζεται 120 ευρώ: 100 για τα ΚΤΕΛ και 20 για ΤΑΧΙ.

Δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσα ευρώ θα χρειάζονταν στον στρατιώτη που αμείβεται με 8,7 ευρώ μηνιαίως αν ταξίδευε με αεροπλάνο για να χαρεί μαζί με τους αγαπημένους του την εορταστική άδεια.

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έλαβαν την πολιτική απόφαση κατάργησης των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων-καταστάσεις επιβίβασης τα οποία δίνοντας στους αδειούχους φαντάρους που υπηρετούν σε απομακρυσμένες μονάδες της παραμεθορίου και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ υπόσχονταν προεκλογικά να τις επαναφέρουν, απλώς συνέχισαν την εφαρμογή των άθλιων μνημονιακών πρακτικών.
Θα περίμενε όμως κανείς τόσο ο Πάνος Καμμένος, ηγέτης των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπεύθυνος της ΝΔ, να ενδιαφερθούν για τους συναδέλφους φαντάρους.
Αυτοί όμως συνεχίζουν να μας γράφουν στα λουστρίνια τους… 
Με εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου χορηγούνται δύο ημέρες εκτός έδρας στους υπηρετούντες στην παραμεθόριο. Ήδη μεταφέρεται πίστωση απο τον προϋπολογισμό της ΓΔΟΣΥ στον προϋπολογισμό του ΓΕΣ για την άμεση καταβολή στα στελέχη. Έχουν αναληφθεί ενέργειες από τον επικεφαλής της ΓΔΟΣΥ υποστράτηγο Ζ.Πρασσάκη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονιμικών για την ενίσχυση του ήδη επιβαρυμένου προϋπολογισμού του ΓΕΣ για την απρόσκοπτη καταβολή των εκτός έδρας της παραμεθορίου.
Ακόμη χειρότερα. 
Το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς να ενισχύσουν τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς, πώς να ενισχύσουν τα προνόμια τους. Από τους διαξιφισμούς Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Καμμένου, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει σύντομα να φέρει προς ψήφιση το νέο ειδικό μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, 
Ο Αδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι παρά τις υποσχέσεις του κ. Καμμένου "μέχρι το τέλος του 2016, δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν" ισοδύναμα ώστε να παγώσουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις.
Ο Πάνος Καμμένος "σήκωσε το γάντι" και απάντησε μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι "προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας".
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτούμε να δοθούν λύσεις άμεσα.
Και μπορούν να δοθούν λύσεις τόσο από το Υπουργείο Άμυνας, όσο και από τις διοικήσεις των μονάδων. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια πολιτικής ενσωμάτωσης των στρατιωτικών –στους οποίους υπόσχονται και Μόνο σε αυτούς μαζί με τους αστυνομικούς-πράκτορες ΕΥΠ, δικαστές, επιστροφές των εισοδημάτων τους που περιόρισαν οι μνημονιακές πολιτικές- και να τους παρέχουν επιδόματα παραμεθορίου με ψηφοθηρικές βλέψεις στο φόντο των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.
Πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθούν για τους φαντάρους και άμεσα να επαναφέρουν τις καταστάσεις επιβίβασης. Για τις οποίες διαμαρτύρονταν όταν τις περιόριζαν δραματικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ.
Επίσης, οι διοικητές πρέπει να εξασφαλίζουν τη δωρεάν μετακίνηση των στρατιωτών-ναυτών-σμηνιτών στις εξόδους τους και να επιτραπεί επιτέλους η είσοδος τους στις Λέσχες Αξιωματικών.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και συλλογικά να διεκδικήσουν την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου