Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δικτυο σπαρτακος
Καταγγελίες στρατευμένων από μονάδες
Καψόνια, εθνικισμός και αυθαιρεσία εις βάρος των στρατευμένων πάνε μαζί. Εντείνεται η πολεμική προετοιμασία στον ελληνικό στρατό σύμφωνα με τις καταγγελίες του Δίκτυου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος που έχουν αρχίσει να πυκνώνουν. Μπορεί ο ακροδεξιός ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος να μιλάει για επικοινωνιακά παιχνίδια εκ μέρους της Άγκυρας, φάινεται όμως ότι οι πρόσφατες επισκέψεις του Τουρκικού στρατού είναι αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και μέρος της επιθετικής στρατηγικής του κοινού άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Για να δούμε λοιπόν τι γίνεται στις μονάδες:
1.      Στο ΚΕΤΘ Αυλώνας παρ’ όλο που τα περισσότερα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και δύο σειρές τουλάχιστον τους συναδέλφους (φωτογράφος, διακοπές ρεύματος) έχουν εξαλειφθει πλήρως, νέα καταγγελία έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Την νύχτα της Δευτέρας 30/1/2017 ο ανθιπύλαρχος Π. έβγαλε συναδέλφους της 2ης ύλης στην βραδυνή αναφορά και ενώ τους έδωσε εντολή για βήμα σημειωτόν (ο Στρατιωτικός Κανονισμός 20-1 το αποκαλεί καψόνι), τους έδωσε εντολή να τραγουδάνε γνωστά εθνικά άσματα.
2.      «Στο 502 Τάγμα Πεζικού εδώ και μία εβδομάδα με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του νέου Α/ΓΕΣ όλο το στρατόπεδο τρέχει πάνω κάτω για ασκήσεις ετοιμότητας. Από την Δευτέρα όμως, μία μέρα μετά το γεγονός στα Ίμια κάναμε άσκηση ΤΧΕ (τμήμα χρονικής ετοιμότητας). Οι ασκήσεις αυτές θα ενεργοποιηθούν άλλες τρεις φορές μεσσα στην εβδομάδα. Η εντολή έρχεται από τον νέο Σωματάρχη. Μας ανέφεραν ότι λόγω του γεγονότος στα Ίμια, της μη παράδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών και των δηλώσεων του ερντογάν για την συνθήκη της Λοζάνης πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα (!)»
3.        Από την μονάδα της 174 ΜΕΑΠ  μας ήρθε η εξής καταγγελία: «Εδώ και τέσσεριςς μέρες είμαστε  σε μία κατάσταση αναβρασμού. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έγιναν ασκήσεις Τμήματος Αμέσου Ετοιμότητας με συναγερμούς. Μας είπαν ότι θα γίνονται συχνά από εδώ και πέρα. 
Συνάδελφοι, όλα αυτά τα περιστατικά μαρτυρούν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, του ΥΠΕΘΑ, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας. Η πολεμική επιφυλακή που υπάρχει σε όλα τα στρατόπεδα των συνόρων είναι μία προετοιμασία για νέα  θερμά επεισόδια που θέλουν τους φαντάρους στην πρώτη γραμμή. Μην επαναπαυεστε στο ότι δεν έχει γίνει σαφής ανφορά για τον ρόλο σας σε τέτοια περίπτωση. Για τον στρατό είστε άβουλα πιόνα στην σκακιέρα των κερδών και των συμφερόντων.
Συνέδελφοι φαντάροι. Εδώ και δύο χρόνια η επίθεση στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, στην Επιτροπή Αλλυλεγγύης Στρατευμένων ΤΩΡΑ φάινεται ότι είχε ως στόχο την φίμωσή του μαχητικού εργατικού δυναμικού μέσα κι έξω από το Στρατό. ΤΩΡΑ φαίνεται η σκοπιμότητα του εθνικιστικού κλίματος που δημιουργήθηκε χρησημοποιώντας την φωτογραφία των Αλβανών νεοσύλλεκτων συναδέλφων και η σχέση του με το ξέπλυμα της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής, αντικειμενικά από το ίδιο το υπουργείο άμυνας και τον Π. Καμμένο, με τις εθνικιστικές τελετές στο Καστελόριζο.
Ακολουθήστε το παράδειγμα των διωκώμενων αγωνιστών.
Βγείτε στην αντεπίθεση πριν σας βγάλουν στα πολεμικά πεδία.
Βγείτε παραπονούμενοι, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά σας. Είμαστε πολίτες με στολή και όχι δια βίου πραιτοριανοί και μισθοφόροι. Χτυπήστε τον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό που δηλητηριάζει τα μυαλά των συναδέλφων. Φτιάξτε επιτροπές φαντάρων παντού. Είμαστε πιο ισχυροί γιατί είμαστε μέρος της κοινωνίας που αγωνίζεται. Αυτοί είναι μέρος του κράτους που καταστέλλει και προετοιμάζει τους νέους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Έχουν μόνο την σάπια ιδεολογία και την κούφια προπαγάνδα τους.
Συνάδελφοι φαντάροι καταγγείλετε άμεσα όσα γίνονται στις μοναδες σας. Το Δίκτυο Σπάρτακος είναι οι αγώνες των στρατευμένων, είναι το εργατικό κίνημα στον στρατό.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης είναι και θα είναι πάντα δίπλα σας. Να γνωρίζουν το ΓΕΣ και τα στρατιωτικά επιτελεία ότι η στρατευμένη νεολαία δεν θα γίνει κρέας στα κανόνια τους. Να σταματήσει την κάλυψη των αυθαιρεσιών και την εθνικιστική πολεμική προετοιμασία στα στρατόπεδα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955 437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου