Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Χάος στην Τουρκία: Παραίτηση της κυβέρνησης απαιτεί ο Κιλιτσντάρογλου - «Βοηθάτε τρομοκράτες»

Βαρύτατες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ «Ρέινα» της Κωνσταντινούπολης που κόστισε τη ζωή σε 39 άτομα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνοντας το χάος -πολιτικό και κοινωνικό- που επικρατεί στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την αύξηση των τζιχαντιστικών τρομοκρατικών χτυπημάτων στη χώρα και απαίτησε την παραίτησή της.
«Η κυβέρνηση βοηθά και στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις» είπε ο Κιλιτσντάρογλου σε αξιωματούχους του κόμματός του, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Και ο πρωθυπουργός βγαίνει και λέει ότι αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα συνεχιστούν. Δεν λέει καν ότι θα τις αποτρέψει».

Ο Κιλιτσντάρογλου διερωτήθηκε αν «είναι αυτός τρόπος να διοικείται μια χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί, να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να αποτρέψει την τρομοκρατία», ενώ είπε ευθέως ότι η κυβέρνηση έχει «ιδεολογική συγγένεια» με τρομοκρατικές οργανώσεις και ότι εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλων χωρών.

«Το έχουμε πει τόσες φορές, ότι δεν πρέπει να εμπλεκόμαστε στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης χώρας, αλλά η κυβέρνηση έστειλε όπλα στη Συρία με νταλίκες. Τώρα όλα αυτά τα όπλα επιστρέφουν στην Τουρκία», είπε ο Κιλιτσντάρογλου, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι το ISIS είχε στρατολογήσει μαχητές και από την Τουρκία.

Αποκάλυψε δεν ότι «ο πρώην υπουργός Υγείας (σ.σ. της Τουρκίας) είπε ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που τραυματίστηκαν στη Συρία αναζήτησαν βοήθεια σε τουρκικά νοσοκομεία. Μετά επέστρεψαν στη Συρία με όπλα στα χέρια τους», ενώ προσέθεσε ότι «τον Αύγουστο του 2012 ένας επικεφαλής του ISIS είπε “τα όπλα και οι προμήθειές μας έρχονται μέσω Τουρκίας”. Ποιος κυβερνούσε τότε τη χώρα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου