Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Τι κάνουν για να στρατολογήσουν τις φτωχές Γυναίκες στον Στρατό

Φυσικά ο Πρόεδρος των Ακροδεξιών και εθνικιστών ΑΝΕΛ, Υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος δεν ανακάλυψε τον κόσμο… 
Απλώς ακολουθεί την σύγχρονη τάση των στρατών της Δύσης που στρατολογώντας τις φτωχές Γυναίκες, αναδιοργανώνοντας τις δομές της Εφεδρείας επιχειρούν να μειώσουν το λειτουργικό κόστος που σχετίζεται με τις δαπάνες για το προσωπικό και να εξοικονομήσουν χρήματα για νέα εξοπλιστικά προγράμματα. 
Για να δούμε λοιπόν πως επιχειρούν να στρατολογήσουν τις φτωχές Γυναίκες.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Νόμο που θεσπίζει την υποχρεωτική στράτευση και για τις γυναίκες, ενέκρινε το κοινοβούλιο της Νορβηγίας. Οι γυναίκες στη Νορβηγία είχαν δικαίωμα να υπηρετούν στο στρατό σε εθελοντική βάση από το 1976, ενώ σήμερα φθάνουν το 10% των στελεχών των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο νόμος όριζε ότι όλοι οι άνδρες 19 ως 44 ετών υποχρεούνται να υπηρετήσουν θητεία έως και 19 μηνών στις ένοπλες δυνάμεις (η θητεία τυπικά είναι 12 μήνες), ενώ υπάρχουν πρόνοιες εναλλακτικής θητείας για αντιρρησίες συνείδησης.

Η Νορβηγία με το νόμο αυτό γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα ή κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που επεκτείνει εν καιρώ ειρήνης την υποχρεωτική στράτευση για όλους τους πολίτες της ανεξάρτητα από το φύλο τους. 
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σε επιχείρηση makeup θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τελευταία προσπάθεια των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων για να στρατολογήσουν γυναίκες. 
Η επιχείρηση όμως απέτυχε... 

Ο Βρετανικός στρατός έχει προκαλέσει τα αιχμηρά σχόλια των γυναικών αλλά και του βρετανικού Τύπου στην Μεγάλη Βρετανία μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες. 

Ο στρατός στην προσπάθεια του να ενταχθούν περισσότερες γυναίκες θεώρησε λογικό να μετατρέψει το καμουφλάζ σε μακιγιάζ κι έτσι με αυτόν τον τρόπο να “χτυπήσει” τα κορίτσια εκεί που θεωρεί ότι τα ενδιαφέρει. 

Το 154ο Σκωτσέζικο Τάγμα προσπάθησε να προωθήσει μια εκδήλωση στη Γλασκώβη στις αρχές του περασμένου μήνα χρησιμοποιώντας αυτή την τακτική και την παρακάτω φωτογραφία.

Μάλιστα σε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του γράφει “Κορίτσια, έχετε περάσει από το Στρατιωτικό μας Μακιγιάζ στην Γλασκώβη. Είμαστε εδώ όλο το Σαββατοκύριακο οπότε ελάτε να δοκιμάσετε την Κρέμα Καμουφλάζ (Cam Cream) και να τραβήξετε selfies με τα κορίτσια μας”

Το τάγμα αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτηση μετά από δεκάδες παράπονα εντός και εκτός ενόπλων δυνάμεων αφού δεν έλαβε υπόψη του ότι η συγκεκριμένη τακτική θα μπορούσε να θεωρηθεί σεξιστική... 

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η εφημερίδα Times μας έχει στους κορυφαίους εργοδότες της για γυναίκες φέτος επειδή σταθερά προωθούμε την ισότητα.

«Λυπούμαστε εάν με την πράξη μας που αφορά το στρατιωτικό καμουφλάζ, σε μια εκδήλωση για μακιγιάζ, προκαλέσαμε αρνητικές αντιδράσεις».

ΕΣΘΟΝΙΑ

Στην Εσθονία αν χρειαστεί να αυξήσει τις αμυντικές δυνάμεις της, οι οποίες επί του παρόντος αριθμούν περίπου 6.000 άτομα φλερτάρουν με την ιδέα της στράτευσης γυναικών. Επειδή οι επαγγελματίες στρατιώτες είναι ακριβοί, η χώρα είναι πιθανό να επιλέξει περισσότερες στρατολογήσεις. Αν οι ένοπλες δυνάμεις ξεμείνουν από κατάλληλους και έχοντες κίνητρα άνδρες, πρέπει να αξιοποιήσουν το γυναικείο τμήμα του πληθυσμού. Σήμερα παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν σήμερα την δυνατότητα να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία σε εθελοντική βάση, μόνο 20 με 30 το πράττουν κάθε χρόνο.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Παρόμοιες γίνονται και στην Αυστρία. «Μας τελειώνουν οι νέοι άνδρες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, πριν από το δημοψήφισμα της χώρας σχετικά με την στράτευση πριν από τρία χρόνια. Ο πληθυσμός ψήφισε για να διατηρηθεί η στράτευση.
ΣΟΥΗΔΙΑ
Η Σουηδία κατάργησε την υποχρεωτική στράτευση πριν από έξι χρόνια, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις παλεύουν με τις στρατολογήσεις. Πέρυσι, ο υπουργός Άμυνας ξεκίνησε μια επανεξέταση του ανθρώπινου δυναμικού και έκανε έκκληση για υποχρεωτική στράτευση ανεξαρτήτως φύλου για να συμπληρωθούν οι επαγγελματίες στρατιώτες και αξιωματικοί.
ΔΑΝΙΑ
Η Δανία, δέχεται εισηγήσεις για στρατολόγηση ανεξαρτήτως φύλου.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Στην Ελβετία μια επιτροπή ειδικών στην οποία η ελβετική κυβέρνηση είχε αναθέσει την αναθεώρηση του συστήματος στρατολογίας της χώρας παρέδωσε την τελική της έκθεση. Το συμπέρασμα της επιτροπής ήταν ότι η Ελβετία θα πρέπει να επεκτείνει την στράτευση και για τις γυναίκες.

Πρόβλημα για τον ελβετικό στρατό φαίνεται να έχουν προκαλέσει οι νεοσύλλεκτες με την ανάρτηση σέξι φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) γράφει η Daily Mirror. 

Σύμφωνα με τον ελβετικό στρατό οι νεοσύλλεκτες μανιωδώς ποστάρουν φωτογραφίες στα social media. 

O Εκπρόσωπος των ελβετικών ενόπλων δυνάμεων Ντάνιελ Ρείστ είπε: "Υπάρχει μια πολύ σαφής πολιτική: Δεν επιτρέπoνται οι φωτογραφίες με στολή. Όποιος θέλει να βγάλει φωτογραφία, πρέπει πρώτα να ζητήσει άδεια από τον διοικητή.

"Εάν ανεβάζουν ανοησίες ή σεξιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, θα καλέσουμε τη στρατιωτική αστυνομία. Αλλά εάν δημοσιεύουν θετικές εμπειρίες, αυτό δεν βλάπτει το στρατό."

Ο Ελβετικός στρατός δήλωσε ότι θέλει να ξεκινήσει μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επόμενη χρονιά για να αναδείξει την στρατιωτική καριέρα. Κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης πιστεύουν ότι αυτές οι όμορφες νεοσύλλεκτες ειναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για την εκστρατεία

Οι εικόνες αυτές έχουν δημοσιευθεί ευρέως σε ελβετικές εφημερίδες.

Αλλά ο Ρειστ υποστηρίζει ότι πρέπει να σκέφτονται πριν ποστάρουν - μετά από ένα περιστατικό με ένα βίντεο από γκάφες που έφτιαξαν και ανέβασαν μερικοί στρατιώτες και που στο τέλος έγινε viral στην Ελβετία.
Βλέπεις, στην Ελβετία μοιράζονται τους προβληματισμούς που έχουν οι Έλληνες καραβανάδες οι οποίοι απαγόρεψαν τα κινητά με κάμερα.
Και το έκαναν αυτό ακριβώς όταν άρχισαν να "βγαίνουν" στα κοινωνικά μέσα φωτογραφίες και βίντεο με ξυλοδαρμούς , βρισιές και απειλές, καψόνια από αξιωματικούς, όταν αναρτήθηκαν οι άθλιες συνθήκες σίτισης και στέγασης που μπορεί να σου εξασφαλίσει ο Ελληνικός Στρατός!
ΙΣΡΑΗΛ  
Εκτός Ευρώπης πάντως, το Ισραήλ έχει θεσπίσει επίσης την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για τους άνδρες και τις γυναίκες. Στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, οι γυναίκες αποτελούν το 33% των στρατιωτών και αξιωματικών˙ από το 1999, το ποσοστό των γυναικών μεταξύ των αξιωματικών με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη ή υψηλότερο, έχει αυξηθεί από 7,3% σε 12,5%.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗ! 
Το 2017 θα είναι η χρονιά αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον πολλαπλό ρόλο που έχουν στην κατεύθυνση οικοδόμησης του Ισραήλ των Βαλκανίων. Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, φέτος, το 2017, θα είναι το Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων. 
Το βασικό στοιχείο –κοινό αντίστοιχων αναδιαρθρώσεων στους στρατούς των αναπτυγμένων κρατών είναι η αντιστροφή της πορείας μείωσης των πολεμικών δαπανών και του προσωπικού, η ραγδαία αντικατάσταση του Μισθοφορικού τμήματος με την στράτευση των φτωχών Γυναικών και Ανδρών στα 18 τους χρόνια, η ενίσχυση της εφεδρείας (με ενίσχυση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής-Λέσχες Εφέδρων κλπ) στο πλαίσιο της γενικευμένης στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας. 
Πρόκειται για σχέδια που επεξεργάζονται εδώ και χρόνια τα Επιτελεία, που δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά αποτέλεσαν από την πρώτη στιγμή αντικείμενο όχι μόνο της ακροδεξιάς πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και του Πάνου Καμμένου, αλλά πρόγραμμα και νομοσχέδια που επεξεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας τα ο Κ.Ήσυχος, υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας. 
Για Ταξικούς λόγους δεν κάνουν τη θητεία των Γυναικών Υποχρεωτική: Απαλάσσουν τις Ευκατάστατες Γυναίκες!


Αφού λοιπόν μπλοκαρίστηκε η σοβαρή αυτή σπατάλη –τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως μόνο για τη μισθοδοσία των 1000 ΟΒΑ- το Υπουργείο Άμυνας φαίνεται να προκρίνει την εξασφάλιση δωρεάν στρατεύσιμου δυναμικού. Και αφού η αύξηση της στρατιωτικής θητείας των ανδρών θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος. Προωθούν την Στράτευση των Γυναικών, που θα είναι δήθεν Εθελοντική, αλλά ουσιαστικά Υποχρεωτική για τα κορίτσια των φτωχών οικογενειών, των πιο βίαια χτυπημένων από την καπιταλιστική κρίση, χωρίς δεύτερη επιλογή.

Έτσι όχι μόνο λένε Ψέματα στις Γυναίκες ότι θα τις πάρουν ΟΒΑ, αλλά η δική τους Στράτευση θα καλύψει τα κενά και από το Μπλοκάρισμα των Προσλήψεων ΟΒΑ.

Επίσης φαίνεται ότι ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επηρεάστηκε στην λήψη αυτής της βάρβαρης πολιτικής του απόφασης όχι μόνο από την αντιδραστική του πολιτική συγκρότηση, αλλά και από τις επαφές του με την ισραηλινή πολιτική ηγεσία, καθώς ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ισραήλ των Βαλκανίων!

Η Υποχρεωτική Στράτευση των Γυναικών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι μια αισχρή Ταξική Επιλογή, που επιβεβαιώνει ότι στον σύγχρονο καπιταλισμό οι φτωχοί πολεμούν εναντίον των φτωχών, για τα συμφέροντα των πλουσίων. Καθώς οι γόνοι των μεσαίων και ανώτερων κοινωνικών τάξεων αποσύρονται ή μένουν με διάφορους τρόπους μακριά από τα πεδία των μαχών, ο πόλεμος γίνεται ένα απόλυτα ταξικό ζήτημα: ο κόσμος της εργασίας και τα περιθωριοποιημένα στρώματα μοιράζονται το αιματοκύλισμα και ο κόσμος του πλούτου μοιράζεται τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών και του ξαναμοιράσματος του πλανήτη.

Πρόκειται για μια πολύ αντιδραστική και επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί την άμεση απάντηση του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος. Πολύ περισσότερο όταν γίνονται απόλυτα κατανοητοί από όλους οι πραγματικοί λόγοι της νέας δικαστικής δίωξης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και του αντιμιλιταριστικού κινήματος, αφού η αμφισβήτηση ενοχλεί και το κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό πρέπει να παταχθούν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955467











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου