Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ο τουρκικός Τύπος σε ακατάσχετη Μπουρδολογία να πείσει ότι η Τουρκία μπορεί να νικήσει σε πόλεμο την Ελλάδα


Αδίστακτες κυβερνήσεις σχεδιάζουν να θυσιάσουν την νεολαία και στις δύο ακτές του Αιγαίου για τα βρώμικα συμφέροντα τους. 
ΕΝΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ
Ο Τσίπας ανεβάζει και άλλο τους εθνικιστικούς τόνους.
Ο έλεγχος του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου είναι ένα τεράστιο επίδικο.
Η εθνικιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει τι χαρτί του εποικισμού των βραχονησίδων ενώ ανάλογα οι τουρκικές διεκδικήσεις εκφράζονται με τις γκρίζες ζώνες.
Η ένταση στο Αιγαίο και όχι η αναζήτηση πολιτικής λύσης βολεύει και την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου που ετοιμάζει ένα οδυνηρό αντικοινωνικό Μνημόνιο, αλλά και την κυβέρνηση Ερντογάν που αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα αλλά και διεθνή.
Ταυτόχρονα και τα δύο κράτη εμμένουν στη διατήρηση του προβληματικού καθεστώτος στο Αιγαίο [χωρικά ύδατα 6ν.μ, εναέρια η Ελλάδα υποστηρίζει τα 10ν.μ. αλλά η Τουρκία και όλοι οι διεθνείς φορείς αναγνωρίζουν τα 6ν.μ κλπ.] με αποτέλεσμα καθημερινά να ριψοκινδυνεύουν τόσοι νέοι για την αδίστακτη πολιτική και των δύο κυβερνήσεων.
Τέλος, η κυβέρνηση Τσίπρα που προωθεί εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ, σε μια γιγαντιαία γεωστρατηγική επιλογή προσπαθεί να την επιβάλλει και στους Ευρωπαίους δανειστές και στον λαό μας που είτε καλείται να αναλάβει ρόλο ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ στην πρώτη γραμμή είτε να δεχτεί νέες περικοπές και θυσίες.
Παράλληλα και ταυτόχρονα την καλλιέργεια κλίματος «κρίσης» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καλλιεργεί ο τουρκικός Τύπος, ο οποίος φαίνεται ότι «ποντάρει» στον «ιστορικό εχθρό» για να πολώσει το κλίμα υπέρ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει μπροστά του να κερδίσει ένα δημοψήφισμα που θα του ανοίξει τον δρόμο για να γίνει πρόεδρος-σουλτάνος.
Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ
Ο ίδιος τουρκικός Τύπος φαίνεται ακόμα να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να πείσει την τουρκική κοινή γνώμη ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν διαλυθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά παραμένουν ικανές και αξιόμαχες.

Με τον τίτλο «Ειδική πρόκληση από την Αθήνα» η Aksam σχολιάζει ότι ακόμη μια πρόκληση προσέθεσε η Αθήνα στις προκλήσεις στο πλαίσιο των Ιμίων.

«Με εντολή του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων από τα Ίμια ρίψη αλεξιπτωτιστών των ειδικών δυνάμεων».

Η Aksam φιλοξενεί επίσης άρθρο με τον τίτλο «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά – Η ‘φαγούρα’ του γείτονα με τα Ίμια», όπου γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ότι δηλαδή τα ανατολίτικα καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα και στην απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που απείλησε με… δυστύχημα.
Επίσης, σημαντικό, με τον υπότιτλο «Ο στρατός δεν αφήνει ‘να πέσει τρίχα’ στο Αιγαίο» η Aksam αναφέρεται σε ανακοίνωση περί επιφυλακής που εξέδωσε η Τουρκική Ακτοφυλακή την Πέμπτη.
Με τον τίτλο «Τα όνειρα της Αθήνας βυθίστηκαν στο Αιγαίο» η Star γράφει για την υπεροχή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα Ίμια.
Είναι εμφανές ότι το τουρκικό κράτος προσπαθεί να ανυψώσει το πεσμένο ηθικό του «ξεδοντιασμένου» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στρατού τους, για αυτό και η Star υποστηρίζει ότι η… κρουαζιέρα των Τούρκων στρατηγών για 7 λεπτά έξω από τα Ίμια αποδεικνύει ότι ο τουρκικός στρατός είναι ικανός.
Το πόσο ικανός είναι ο τουρκικός στρατός το βλέπουμε στη Συρία, που 500 τζιχαντιστές οχυρωμένοι στην Αλ Μπαμπ έχουν καθηλώσει 8.000 Τούρκους καταδρομείς και 5.000 τουρκόφιλους μισθοφόρους.
«Οι υπολογισμοί των Ελλήνων που βασίστηκαν στην πλάνη ότι ‘ο αποδυναμωμένος τουρκικός στρατός δεν μπορεί να επέμβει στο Αιγαίο’ διαλύθηκαν με την επίσκεψη του Στρατηγού Ακάρ στα Ίμια», σχολιάζει η τουρκική Star στην πρώτη σελίδα και προσθέτει:
«Η Αθήνα, εμπιστευόμενη τις πληροφορίες ότι ‘οι τουρκικές δυνάμεις είναι απασχολημένες στα ανατολικά και δεν υπάρχει ούτε ένας πιλότος να πετάξει αεροσκάφος’ ξεκίνησε την στρατιωτικοποίηση των βραχονησίδων στο Αιγαίο.
Όμως, ο ελληνικός στρατός πήρε μια απάντηση που δεν περίμενε καθόλου.
Αναγκάσθηκε να υποχωρήσει, καθώς οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν ισχυρή απάντηση από θαλάσσης και αέρος».
Στις εσωτερικές σελίδες της ίδιας Star αναφέρεται ότι «οι προδότες πραξικοπηματίες της FETO [γκιουλενιστές] πρότειναν να προβούν σε κατασκοπεία στις χώρες στις οποίες ζήτησαν άσυλο», δίνοντας έτσι συνέχεια στους ισχυρισμούς ότι οι 8 Τούρκοι ικέτες «πρόδωσαν» μυστικά της Τουρκίας στις ελληνικές Αρχές.
«Η Ελλάδα, που είδε ζεστά την πρόταση αυτή, επιχείρησε να καταλάβει τα Ίμια βάσει των στρατιωτικών πληροφοριών που της έδωσαν οι στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο», γράφει στο… η τουρκική Star και συνεχίζει:
«Τη θέση αυτή φέρεται να υποστήριξε ο ε.α. ταξίαρχος του πρώην Τμήματος Μυστικών Πληροφοριών του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Φαχρί Ερενέλ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έναντι της Ελλάδος η Τουρκία υπερέχει τεχνολογικά (σε πυραυλικά συστήματα και στρατιωτικά οχήματα)».

Τέλος, στο δημοσίευμα παρατίθενται οι σχετικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Φικρί Ισίκ ότι «ο τουρκικός στρατός είναι πιο ισχυρός από ποτέ». 
Τις δηλώσεις Ισίκ προβάλλει και η εφημερίδα Turkıye.
Σε φωτογραφία από την περιοχή των Ιμίων, που πλαισιώνει το δημοσίευμα, με τη λεζάντα «Δεν υπάρχει πέρασμα για σκάφη στα Ίμια» [ό,τι να ‘ναι] σχολιάζεται ότι «τα σκάφη της γείτονος [δηλαδή της Ελλάδας] παρά την έκκληση για διάλογο της Άγκυρας, εκδιώχθηκαν  όταν παραβίασαν τα Ίμια».
Στις εσωτερικές σελίδες του δημοσιεύματος επισημαίνεται ότι συνεχίζονται οι ελληνικές παραβιάσεις και με τον υπότιτλο «Θρασείς δηλώσεις» παρατίθενται οι σχετικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος φαίνεται ότι ΡΊΧΝΕΙ ΝΕΡΌ ΣΤΟ ΜΎΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.
Η Bırgun με τον τίτλο «Προειδοποίηση προς την Ελλάδα» υπενθυμίζει τα σχετικά σχόλια του Βουλευτή του AKP Κοτζάμπιγικ ότι «θα χτυπήσουν», καθώς και την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ με τον υπότιτλο «Επίδειξη στο Αιγαίο από τον ελληνικό στρατό» γράφει για τη χθεσινή άσκηση των αλεξιπτωτιστών στην Κω
«Και πάλι παραβίαση από την Ελλάδα στα Ίμια – κλιμακώνουν την ένταση» γράφει η Posta αναφορικά με τη χθεσινή άσκηση των αλεξιπτωτιστών στην Κω και τον ισχυρισμό ότι ελληνικό σκάφος «που παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα» ανεκόπη από τις ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής, καθώς και τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΘΑ.
Στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας αναφέρεται και η Sozcu με τον τίτλο «Θρασύτητα προς την Τουρκία από τον Έλληνα Υπουργό».
«Οι Έλληνες στρατιώτες πέταξαν με αλεξίπτωτο κοντά στα Ίμια» γράφει η Mıllıyet.
Φυσικά όλη αυτή η ακατάσχετη μπουρδολογία του τουρκικού Τύπου σε συνδυασμό μα τα αντίστοιχα άρθρα του ελληνικού κατεστημένου τύπου και των μιλιταριστικών-εθνικιστικών σαιτ φτιάχνουν κλίμα και πυροδοτούν την ένταση.
ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ-ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Καλύτερη απάντηση στους τυχοδιωκτισμούς τους

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! Ίμια 2017: Προφητική δημοσκόπηση, πόσο έτοιμοι είμαστε για πόλεμο;http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/02/2017.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου