Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Πού αποδίδουν τα σωματεία των στρατιωτικών την αυτοκτονία του λοχία

Πού αποδίδουν τα σωματεία των στρατιωτικών την αυτοκτονία του λοχίαΣτον τρόπο που γίνονται οι μεταθέσεις αποδίδουν την αυτοκτονία ΕΠΟΠ στην αερομεταφερόμενη ταξιαρχία «Πόντος» τα σωματεία των στρατιωτικών και συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.
Του Μαρίνου Γκασιάμη
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Καθημερινώς μεγαλώνει ο αριθμός των συναδέλφων μας που, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ως αυτόχειρες, επιλέγουν να δώσουν τέρμα στη ζωή τους, παίρνοντας μαζί τους, βαθιά κρυμμένο μέσα τους, το λόγο της πράξης τους.
Θεωρούμε ότι το θεσμικό πλαίσιο των τοποθετήσεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αλλάξει ριζικά και εκ βάθρων, δίνοντας στα στελέχη αυτό που επιζητούν. Δικαιοσύνη, ισότητα και κανόνες».
Σε επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με κύκλους της ΠΟΕΣ, μας επισημάνθηκε πως επί της ουσίας τίθεται θέμα αξιοκρατίας στις μεταθέσεις, καθώς σε πολλές περιπτώσεις στελέχη παραμένουν στην ίδια μονάδα επί σειρά ετών ενώ άλλα προωθούνται και μετατίθενται χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη αξιοκρατικά στοιχεία.
Ολόκληρη η ανακοίνhttp://www.newsbeast.grωση της ΠΟΕΣ εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου