Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ (25 ΤΘΤ)

Καταγγελίες στρατευμένων από το στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη, στο Πετροχώρι Ξάνθης, έρχονται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσουν το συνολικό και βάρβαρο ρόλο του ελληνικού στρατού στη διαχείριση του προσφυγικού, στον έλεγχο και την καταστολή του "εσωτερικού εχθρού" και των κινημάτων, στη διαπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις και τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και με τον λόγο περί "λόγων ασφαλείας" του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.
Σήμερα, 18 Μάρτη, για τους φαντάρους του στρατοπέδου, οι οποίοι είναι εξοδούχοι, επιχειρήθηκε αρχικά να τους απαγορευτεί να βγουν από το στρατόπεδο στις 12, όπως και είναι κανονικά η έξοδός τους, και τους επιτρέπεται να βγουν μετά τις 4!

Ο λόγος που επικαλούνταν οι αξιωματικοί όλη την προηγούμενη εβδομάδα ήταν: "υπάρχει πορεία το Σάββατο, θα γίνουν επεισόδια και δεν πρέπει να βγείτε πριν τελειώσουν". Αναφέρονται στην παγκόσμια και πανελλαδική ημέρα δράσης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την ημέρα κατά την οποία εκατοντάδες σωματεία και χιλιάδες κόσμου, σε όλη την Ελλάδα, θα διαδηλώσουν ενάντια στη ρατσιστική και πολεμική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ελληνικού κράτους

Ο αξιωματικός υπηρεσίας, σήμερα, τους έλεγε: "υπάρχουν εντολές, μακάρι να μπορούσε να γίνει αλλιώς, αλλά προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλειά σας"!
Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι θα επιτρεπόταν να βγουν από τις 12 όσοι έχουν δικαίωμα διανυκτέρευσης, ενώ δεν θα επιτρεπόταν για τους υπόλοιπους, προκειμένου να μην είναι στο κέντρο της Ξάνθης (!).
Η συμμετοχή του ελληνικού στρατού, μαζί με λιμενικό, ΝΑΤΟ, Frontex, αστυνομία και υπηξρεσίες ασφαλείας, στον ακήρυκτο πόλεμο κατά των μεταναστών και μεταναστριών συνεχίζεται αμείωτη και διευρύνεται. Μαζί με την ανάληψη της ευθύνης κατσκευής, λειτουργίας και "προστασίας" των άθλιων hot-spot και στρατοπέδων συγκέντρωσης σε όλη την επικράτεια, μαζί με το κυνήγι προσφύγων και τη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., μαζί με τη διαχείριση αδιανόητων κονδυλίων, που δεν ελέγχονται από πουθενά, μαζί με την πολεμική προετοιμασία ενάντια στις "εθνικές απειλές" και τις ασκήσεις καταστολής πλήθους, ανακατάληψης κτιρίων και διαχείρισης ταραχών, ο ελληνικός στρατός επιχειρεί, με μικρά βήματα, ένα πάει παραπέρα τις αυθαιρεσίες του απέναντι στους στρατευμένους. Το ζήτημα είναι η διαμόρφωση της νεολαίας που υπηρετεί σε πειθήνια μάζα ελεγχόμενων και αναλώσιμων πραιτοριανών.
Θυμίζουμε την απόπειρα να τιμωρηθεί φαντάρος που συμμετείχε στην αντίστοιχη περυσινή πορεία, στις 18 Μάρτη του 2016, με την κινητοποίηση των υπηρεσιών παρακολούθησης και του "Α2" του ΕΣ: http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_993.html. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ένοπλες δυνάμεις και η στρατιωτική ιεραρχία επιχειρούν, με περισσότερο ή λιγότερο οργανωμένους και σοβαρούς τρόπους, να επιτεθούν στο ίδιο το περιεχόμενο του φαντάρου-πολίτη με στολή.






ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!






Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή. Διαρκώς δίνουν αγώνες και αντιστέκονται στη μετατροπή τους σε χτίστες, διαχειριστές και ανθρωποφύλακες των στρατοπέδων συγκέντρωσης του ελληνικού κράτους. Έχουν δώσει αγώνες για να μην καταστέλλουν, να μην κυνηγούν και να μην "πολεμάνε" μετανάστες, όπως θα ήθελε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία και οι βάρβαρες επιλογές τους. Έχουν αναφαίρετα δικαιώματα, τα οποία δεν μπορεί να καταπατήσει κανένας αξιωματικός και καμία ιεραρχία.






Οι στρατευμένοι έχουν δικαίωμα να βγαίνουν από το στρατόπεδο τις ώρες που προβλέπονται για την ξεκούρασή τους, και να μην γίνονται αντικείμενα της ρατσιστικής και κατασταλτικής πολιτικής των δυνάμεων ασφαλείας και των επιτελείων. Έχουν δικαίωμα σε όλες τις ώρες εξόδου τους, ακόμα κι αν θέλουν ή δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.






Εμείς επιμένουμε να παλεύουμε για το αυτονόητο: Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή, ενάντια στον πόλεμο και την καταστολή.






Τελικά, όλοι οι στρατευμένοι έχουν δικαίωμα να βγουν από τις 12, όπως ενημερωθήκαμε. Κι αυτό αποτελεί μια "προληπτική νίκη" των ίδιων απέναντι στην "προληπτική αυθαιρεσία" των ανωτέρων τους. Οι αξιωματικοί τους, μόλις τους ενημέρωσαν ότι μπορούν να βγουν κανονικά, όπως προβλέπεται.






Εμείς απαιτούμε και θα προσπαθούμε πάντα να διασφαλίσουμε ότι


ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξει ξανά, ΟΥΤΕ ΚΑΝ, οποιαδήποτε σκέψη για τέτοιου τύπου εντολές.






Οφείλουν, λοιπόν, το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ να μας εξηγήσουν τι εννοούν όταν επικαλούνται "λόγους ασφαλείας, με ποια λογική αυτά τα μέτρα λαμβάνονται σε διάφορες μονάδες, και ποιος ή ποιοι έχουν την ευθύνη γι' αυτά.



ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου