Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Επίθεση με πλαστικές σφαίρες εναντίον Παλαιστινίων από Ισραηλινούς στρατιώτες - Τουλάχιστον 45 οι τραυματίες - Photos

Τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης όταν, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας, εκτός από μεγάλο όγκο χημικών και δακρυγόνων που έριξαν, έβαλαν κατά του πλήθους με εκατοντάδες πλαστικές σφαίρες. 
Οι συγκρούσεις εκδηλώθηκαν συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ του παλαιστινιακού χωριού Madama και του εβραϊκού οικισμού Yitzhar στα νότια της Ναμπλούς, όταν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν να διαδηλώνουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που γίνονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, για τις αιματηρές εξεγέρσεις της 30ής Μαρτίου του 1976 όταν αποφάσισε η τότε ισραηλινή κυβέρνηση να κατάσχει αραβικά εδάφη και να τα παραδώσει σε εποίκους. 

Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, οι Παλαιστίνιοι που διακομίστηκαν έχοντας δεχθεί πυρά με πλαστικές σφαίρες είναι τουλάχιστον 45, ενώ από την πλευρά των Ισραηλινών δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματίας, ενώ εκπρόσωπος των νοσηλευτών που βρέθηκαν στο σημείο ανέφερε πως ο αριθμός των τραυματιών είναι «πολύ πάνω από τον συνηθισμένο». 
Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 1976, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να απαλλοτριώσει στην περιοχή της Γαλιλαίας 4.940 στρέματα γης που ανήκαν σε Παλαιστίνιους, προκειμένου να οικοδομηθούν και να κατοικηθούν από ισραηλινούς εποίκους και να μετατραπούν έτσι σε εβραϊκές πόλεις.

Στις 30 Μαρτίου του ίδιου έτους, χιλιάδες Παλαιστίνιοι προχώρησαν σε απεργίες και διαδηλώσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν έξι άτομα από σφαίρες ισραηλινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου