Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αυτή είναι η πραγματικότητα της στρατιωτικής θητείας: Τρελό χώσιμο των φαντάρων στο 516 ΜΚ/ΤΠ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 
Δυσκολότερη την ήδη δύσκολη θητεία μας κάνουν για εμάς, τους φαντάρους του 516 ΜΚ/ΤΠ στον Λαγό του Βόρειου Έβρου, μία σειρά καθημερινά προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα να συσσωρεύεται κούραση και να αυξάνεται το έτσι κι αλλιώς υψηλό κόστος της στρατιωτικής μας θητείας.

 Συγκεκριμένα:

Υπάρχει πρόβλημα με τις υπηρεσίες και ιδίως με το ΤΑΑ (περίπολος του στρατοπέδου με τζιπάκι). Οι στρατιώτες που το επανδρώνουν υπηρετούν 3 ώρες ανά τρίωρο, με αποτέλεσμα να μην κοιμούνται σχεδόν καθόλου. Παρ' όλα αυτά την επόμενη μέρα πρέπει να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα με ο,τι αυτό προβλέπει και μόνη λύση για να ξεκουραστούν είναι να θυσιάσουν την έξοδο, που όλοι περιμένουμε για να ξεφύγουμε από τον εγκλεισμό του στρατοπέδου.
Εξάλλου πλέον στο τάγμα υπάρχουν περίπου 20 στρατιώτες για να καλύψουν 16 άτομα σε υπηρεσίες, τις οποίες μάλιστα συχνά μαθαίνουμε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν αναλάβουμε. 
Φοβόμαστε ότι ή κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη εν όψει των αδειών του Πάσχα.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ο "κωλυόμενος" θαλαμοφύλακας, δηλαδή ένας φαντάρος που υπηρετεί μόνος του όλα τα πρωινά νούμερα του θαλαμοφύλακα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ώστε οι υπόλοιποι να είναι "ελεύθεροι" για αγγαρείες.

Αγγαρείες για τις οποίες συχνά δεν παρέχονται ούτε οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να γίνουν σωστά, όπως με τις επαναλαμβανόμενες καθαριότητες στις τουαλέτες που ενίοτε γίνονται και χωρίς καθαριστικά -καθώς δίνονται με το σταγονόμετρο.

Στο εντατικό πρωινό πρόγραμμα καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε με το ελλιπέστατο πρωινό που προσφέρεται: χθεσινό ψωμί με μαργαριίνη και μαρμελάδα, και δύο φορές τη εβδομάδα γάλα με δημητριακά. Το ίδιο πρωινό προσφέρεται αάραγε στους στρατιώτες που υπηρετούν στην Μεραρχία?... Ως αποτέλεσμα κάθε πρωί σχηματίζεται ουρά στο ΚΨΜ, του οποίου οι τιμές σε κάποια προϊόντα ελάχιστα διαφέρουν από αυτές του εμπορίου.

Μονιμο έξοδο αποτελεί το νερό, καθώς πόσιμο νερό παρέχεται μόνο από τους... νιπτήρες της τουαλέτας! Επιπλέον έξοδα για μπουκάλια νερό λοιπόν, καθώς και για χαρτί υγείας και σαπούνι για τα χέρια. Όλα αυτά προστίθενται στο υψηλό κόστος μετακίνησης από και προς τον Εβρο, που δεν καλύπτεται απτον στρατό.

Προβλήματα δημιουργούνται κατά κανόνα με τις ειδικές άδειες, αγροτικές και φοιτητικές, που δικαιουμαστε, ωστόσο συχνά δεν δίνονται με διάφορες προφάσεις.

Τις τελευταίες μέρες δεν ανάβουν το βράδυ τα καλοριφέρ, ενώ στον βορειο Εβρο τη νύχτα η θερμοκρασία εξακολουθεί να πέφτει στους 0-5 βαθμούς. Παράλληλα στην ΠΑΠ Ευγενικου που υπηρετούμε συχνά παρατηρούνται ελλείψεις στα τρόφιμα.

Όλα αυτά συνολικά δημιουργούν μία κουραστική καθημερινότητα, καθώς προστίθενται στο έτσι κι αλλιώς απαιτητικό πρόγραμμα υπηρεσιών και τις αλλεπάλληλες ασκήσεις και συναγερμούς. Έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να σκέφτονται ως λύση την αναβολή, που ήδη έχουν πάρει 4 φαντάροι από τον Γεναρη.

Ζητάμε απτή στρατιωτική ιεραρχία και το ΓΕΣ να παράσχουν επιτέλους τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις ωστε να είναι ανεκτή η καθημερινότητα για τους φαντάρους που υπηρετούν στην άλλη άκρη της χώρας. 
ΑΠΟΨΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Η επιστολή καταγγελίας από το 516 μκ/τπ, μεταξύ των τόσων άλλων που φτάνουν καθημερινά από τα ΚΕΝ και όλες τις μονάδες της παραμεθορίου αποδεικνύουν ότι η καθημερινότητα της στρατιωτικής θητείας είναι πολύ διαφορετική από την προπαγάνδα του ΓΕΣ και την κατάπτυστη εκπομπή "Αρετή και Τόλμη" της ακροδεξιάς ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και του ομίλου Βαρδινογιάννη.  

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου