Slider

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Ο Καμμένος στις ΗΠΑ σε τι βρώμικους πολέμους μπλέκει τον λαό μας;

Πλέον είναι ορατή η απειλή εκδικητικής επίθεσης εξαιτίας της πολεμικής εμπλοκής των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων!
Καμμένος - Μάτις: Τι συμφώνησαν για Αιγαίο, Σούδα και εξοπλιστικά

Η Ελλάδα στο πλευρό των ΗΠΑ με θανάσιμο εχθρό πλέον τη Ρωσία – Πλοίο του ΠΝ θα ενταχθεί σε Ομάδα Κρούσης αεροπλανοφόρου!
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Αλλεπάλληλα όμοια δημοσιεύματα που απηχούν τις απόψεις του Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου αναρωτιούνται: Για ποιο λόγο “έδωσαν τα χέρια” Καμμένος-Ματίς στο Πεντάγωνο;
Μα γιατί συμφωνήθηκαν οι  όροι συμμετοχής της πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας στην επιβολή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Βαλκάνια.
Οι συμμαχίες που επικυρώθηκαν στην συνάντηση Καμμένου-Ματίς, ο εξοπλισμός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα που ξεφορτώνονται οι ΗΠΑ και θα κοστίσουν πανάκριβα, η επέκταση και η ενταντικοποίηση της χρήσης των ελληνικών βάσεων και η πολεμική προετοιμασία όπως η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017, έρχονται να εξυπηρετήσουν τους δύο βασικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου:
τον πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών και την ανάδειξη του σε ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Καθώς όμως δεν έχει στεγνώσει το αίμα των 5 αθώων θυμάτων στο Λονδίνο και των 230 αμάχων στη Μοσούλη από το ολέθριο έγκλημα των ΗΠΑ, αποκαλύπτεται το εξής:
όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ρόλο στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, όταν παρουσιάζεται ως  ο πιο πιστός και σταθερός σύμμαχος των ΦΟΝΙΑΔΩΝ Αμερικανών στην εποχή Τραμπ, αντικειμενικά φέρνει τον λαό μας μπροστά στην απειλή της ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!
Και το ελληνικό κράτος πολεμά. Το ελληνικό κράτος είναι συμμέτοχο και συνένοχο.

Τι άλλο είναι εξάλλου η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, που τόσο μεγάλη προσπάθεια κάνουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να την καμουφλάρουν ως απάντηση στην "τουρκική προκλητικότητα", να την προβάλλουν ψευδώς ως συνιστώσα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού;

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις:

Από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, πρόκειται να διεξαχθεί η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2017», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.Στην άσκηση, εκτός της Ελλάδας, συμμετέχουν αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας, καθώς και παρατηρητές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.
Δηλαδή συμμετέχει η Ιταλία που πολεμά ήδη στην Λιβύη και καίγεται να συμπαρασύρει σε ευρύτερη νέα εισβολή των δυνάεμων της ιμπεριαλιστικής Δύσης.
Συμμετέχει το Ισραήλ, που μαζί με τους Ελληνοκυπρίους καλοβλέπουν κοινό αγωγό φυσικού αερίου που θα περνά από την Τουρκία!
ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
Θυμίζουμε την περήφανη στάση των φαντάρων:

«Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα σενάρια της άσκησης αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία.

Μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.

Το κόστος της στρατιωτικής κινητοποίησης είναι πρόκληση στο δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας. Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του χρέους, λεηλατούνται τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων, γίνονται περικοπές παντού και χάθηκαν στο δρόμο ακόμη και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ενώ κοροϊδεύουν εμάς και τις οικογένειές μας, φορτώνοντας το υπέρογκο οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης, διεξάγουν ασκήσεις που θυσιάζουν στο βωμό του Αξιόμαχου κομματιασμένους Πεζοναύτες στο Βόλο και νεκρούς πιλότους στην Ισπανία, μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.

Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση.

Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών».

Υπογραφές φαντάρων από 50 μονάδες ενάντια στην άσκηση «Ηνίοχος»

290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χιος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου