Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ...Δύο επιθέσεις στο κοινοβούλιο και στη γέφυρα του Westminster

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο, μετά τις δύο επιθέσεις έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και στη γέφυρα του Westminster,.
Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και έπεσαν πυροβολισμοί για την εξουδετέρωσή του, ενώ στη γέφυρα του Westminster φορτηγό παρέσυρε πεζούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση στη γέφυρα, ωστόσο συνολικά τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 τραυματίες, ενώ μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.

Τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται από την αστυνομία ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση στη γέφυρα του Westminster "ξυπνά" εφιαλτικές μνήμες από τα αιματηρά "χτυπήματα" τζιχαντιστών στη Νίκαια της Γαλλίας, καθώς και στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

19:40 Νεκρός ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε
Έγινε γνωστό και επίσημα πως ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε από τον δράστη, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, υπέκυψε στα τραύματα του.

19:39 Ξεγύμνωσαν τον δράστη - Τον σημάδευαν με όπλο ενώ ήταν αναίσθητος
Δείτε τις φωτό ντοκουμέντο ΕΔΩ




Νοσοκόμοι θεάθηκαν να προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου.
Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί θεάθηκαν να τρέχουν προς την έξοδο της Βουλής. Φωτοειδησεογράφος του Reuters είδε τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους τραυματισμένους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κοινοβούλιο.

Τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στο έδαφος, με κάποιους να αιμορραγούν ακατάσχετα και κατά τα φαινόμενα να μην έχουν τις αισθήσεις τους, δείχνουν φωτογραφίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Μία από τις φωτογραφίες εικονίζει μια ανθρώπινη σορό κάτω από τους τροχούς ενός λεωφορείου του Λονδίνου.
Ένας ένοπλος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας έξω από το κοινοβούλιο, ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, έπειτα από ισχυρούς κρότους και ένας φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς είπε ότι είδε τουλάχιστον 12 τραυματίες.

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι δήλωσε ότι είναι ασφαλής. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όταν διαπράχθηκε η επίθεση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.




Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσημα πως αντιμετωπίζει τα δύο περιστατικά ως "τρομοκρατική επίθεση".

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου