Slider

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Η Αστυνομία χώρισε εξαγριωμένους καθηγητές στην Σχολή Ευελπίδων!

Η ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΙ ΣΣΕ, με ημερομηνία 21 Μαρτίου, επιβεβαιλωνει πλήρως τις αποκαλύψεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Η σπουδή του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας να συγκαλύψουν και να αποκρύψουν το γεγονός σε συνδυασμό με την κρατική επιχείριση καταστολής και εξόντωσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δια της νομικής οδού αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους στον ΣΤΡΑΤΌ υπάρχουν στεγανά.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της συστηματικής δράσης στη σχολή της Ακροδεξιάς και της επιβολής ενός βάρβαρου καθημερινού προγράμματος ελέγχου και καθυπόταξης συνειδήσεων από το στρατιωτικό κατεστημένο που επικοινωνεί με την εθνικιστική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.
Συγκρίνετε λοιπόν τις ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και των διδασκόντων:

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Η ανακοίνωση του διδακτικού προσωπικού:

Την τελευταία περίοδο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα, που δεν τιμούν την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξαν καταγγελίες των περιστατικών από αρμόδιους φορείς, αλλά και αρνητικά δημοσιεύματα για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με στόχο τον φθηνό εντυπωσιασμό.

Ανάλογα δημοσιεύματα ήρθαν στο φως με αφορμή περιστατικό που συνέβη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης (ΑΣ), και το οποίο αφορά σε λεκτική προστριβή ανάμεσα σε δυο συναδέλφους μέλη ΔΕΠ. Το περιστατικό ξεκίνησε με εκατέρωθεν διαφωνίες επί ακαδημαϊκών θεμάτων και συνεχίστηκε με μεταξύ τους διαπληκτισμό. Παρά το έντονο ύφος δεν ακούστηκαν ύβρεις. Ένας εκ των δυο συναδέλφων θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο και ζήτησε από τον άλλο να μην φύγει από το χώρο της Σχολής, γιατί θα κινούσε τη διαδικασία του αυτοφώρου, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του. Πράγματι, μετά από λίγο χρονικό διάστημα εμφανίσθηκε και παρέμεινε στην είσοδο της Σχολής περιπολικό της αστυνομίας.

Η απειλή μηνύσεων με αφορμή έντονες διαφωνίες επί ακαδημαϊκών θεμάτων και λεκτικούς διαπληκτισμούς, η κλήση και η παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο της Σχολής μετά την λήξη της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης φαντάζει πρωτοφανής και δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος και ύφος. Επιπλέον, ο σεβασμός στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και στα πρόσωπα που το απαρτίζουν δεν προέρχεται από καμία μορφή εκφοβισμού και εξαναγκασμού. Η λειτουργία της Ακαδημαϊκής Συνέλευσης (το αντίστοιχο της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος) δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται με αστυνομικούς όρους και κάτω από τη σκιά απειλούμενων μηνύσεων. 

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της ΣΣΕ καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα αυτά, τα οποία απάδουν προς κάθε έννοια ακαδημαϊκής δεοντολογίας και ασφαλώς πλήττουν το κύρος και την έξωθεν εικόνα της Σ.Σ.Ε.

Με την ευκαιρία αυτή, υπογραμμίζεται ότι, βάσει του νόμου περί ΑΣΕΙ, η ΣΣΕ είναι ισότιμη με τα ιδρύματα του πανεπιστημιακού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης θεμελιακών παραμέτρων που εντάσσουν τη Σχολή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, υποβαθμίζει τη Σχολή σε φορέα μεταλυκειακών σπουδών, και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Το συμφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας την στιγμή αυτή απαιτεί την ενδελεχή διερεύνηση του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα για την αποκατάσταση του κύρους της ακαδημαϊκής κοινότητας μιας Σχολής με ιστορία, προσφορά και κύρος δύο αιώνων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΙ ΣΣΕ

ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ 
ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΕΝΟΥΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos.blogspot.com

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου