Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πόσα εκατομμύρια ευρώ κοστίζει ο στρατηγός Κωσταράκος, Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.;

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΡΤΑΚΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. 


Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αναρτήσεις στο ΓΕΕΘΑ έχει φθάσει έγγραφο αίτημα, για αύξηση του προσωπικού ασφαλείας του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ στρατηγού Μ. Κωσταράκου. 

Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες αριθμεί ήδη 20 άτομα. 
Το κόστος της αποστολής επιβαρύνει αποκλειστικά την Ελλάδα.
Αλήθεια, τι μας νοιάζει εμάς;
Γιατί να πληρώνουμε τόσα εκατομμύρια για τον στρατηγό που οργανώνει τις πολεμικές εισβολές της Ευρωπαικής Ένωσης;

Αναμένουμε λοιπόν την απάντηση του ΓΕΕΘΑ για την Προκλητική αυτή αίτηση που ενσωματώνεται στην συνολική φιλοπόλεμη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική.
Ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Βίτσας είναι συνυπεύθυνοι.
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΕΝΑ ΑΠΑΙΣΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 500000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ 18 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!
Η κυβέρνηση, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος συνεχίζουν να προκαλούν. Αυτή την περίοδο που ο λαός μας δυστυχεί, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει νέο Μνημόνιο και σχεδιάζει νέες οδυνηρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες-νέους φόρους. Είναι απίστευτη πρόκληση να μας καλούν να πληρώσουμε περισσότερα των 500000 ευρώ για τη θητεία του ΑΓΕΕΘΑ ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Μάλιστα, σε μια εποχή που η Ε.Ε. εντείνει τον πόλεμο κατά των μεταναστών και θέτει ζήτημα αναβάθμισης του Ευρωστρατού, για τον νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που σχεδιάζει.

Είναι όμως μια ευκαιρία να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, ο οποίος αρνείται ένα πιάτο αξιοπρεπές φαγητού και ένα μπουκάλι νερό στους φαντάρους, πετώντας στους στις άθλιες μονάδες, χωρίς υγιεινή και χωρίς γιατρό. Άραγε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προβληματίζεται καθόλου που επί της τρίμηνης υπουργίας του έχουν χάσει ήδη την ζωή τους τρεις (3) φαντάροι;
Οι προκλήσεις όμως από το στρατιωτικό κατεστημένο δεν έχουν σταματημό.
Αρχικά, δημοσιεύματα ανέφεραν τη "μεγάλη αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στο ΓΕΣ με την υποχρέωση που έχουμε ως χώρα από την οποία προέρχεται ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, να τοποθετήσουμε 18 στρατιωτικούς για να στελεχώσουν το Επιτελείο του σε λίγους μήνες παραλαμβάνοντος στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.
Ξαφνικά σε δεκαοκτώ αυξήθηκαν τα στελέχη, από την αρχική απαίτηση για 7 αξιωματικούς, πουζητά το ΓΕΕΘΑ να συνοδεύσουν τον Αρχηγό του στη νέα του θέση.
ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!
Υπάρχουν δύο ακόμη θέματα στη πρόταση του ΓΕΕΘΑ που προκαλούν:
•Οι 18 θέσεις στην ΕΕ δεν προβλέπεται να προκηρυχθούν, ώστε όλα τα στελέχη που έχουν τα προσόντα να κριθούν και να επιλεγούν. Η πρόταση προβλέπει ότι και οι 18 απλά θα επιλεγούν από το ΓΕΕΘΑ. Ο Α/ΓΕΕΘΑ επιθυμεί να έχει δίπλα του συγκεκριμένους Αξιωματικούς ενώ το ΓΕΣ προτίθεται σύμφωνα με τις ισχύουσες θεσμικές διαδικασίες να προκηρύξει τις θέσεις και κατόπιν να προβεί σε επιλογή.
•Το δεύτερο μέγα θέμα που προκύπτει είναι ότι η πρόταση του ΓΕΕΘΑ προβλέπει ότι αν η θητεία του στρατηγού Κωσταράκου πάρει παράταση -όπως πήρε ο σημερινός πρόεδρος- τότε και τα 18 στελέχη που θα τον συνοδεύουν θα πάρουν κι αυτά παράταση! Ούτε καν το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους δηλαδή δεν προβλέπει η πρόταση του ΓΕΕΘΑ.
Για τις πιστώσεις που θα καλύψουν τα ετήσια έξοδα και των 18 στρατιωτικών είναι άγνωστο αν έχουν βρεθεί. Και φυσικά περικόπτονται από τα χρήματα που με φειδώ έτσι και αλλιώς δίνονται για να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των μονάδων, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να βιώνουν άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες. 
Επίσης και μάγειρας προβλέπεται στο επιτελείο του Α/ΓΕΕΘΑ στην ευρωπαϊκή θέση που αναλαμβάνει τον Οκτώβριο. Όπως προκύπτει από τα σήματα που κυκλοφορούν στα Γενικά Επιτελεία, στις Βρυξέλλες αναζητείται ακόμη και μάγειρας για να τοποθετηθεί στο επιτελείο του επόμενου προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.
Ενδεικτικά είναι τα όσα γράφονται στο onalert.gr: «Ακόμη κι αν προβλέπεται στο επιτελείο του εκάστοτε προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, νομίζουμε ότι θα ήταν καλό ο Α/ΓΕΕΘΑ να κάνει την υπέρβαση και να μην πάρει μαζί του και μάγειρα. Αυτή την περίοδο το μήνυμα που εκπέμπεται και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δεν νομίζουμε ότι είναι θετικό. Στα δύο σήματα που έχουμε στην διάθεσή μας φαίνεται ότι το ΓΕΕΘΑ ακολουθεί αυτή τη πρακτική. Αν και για τον μάγειρα θέτει ως προσόν την "μέτρια" γνώση αγγλικών. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν πρέπει να έχει "άριστη" γνώση. Για άλλη θέση απαιτεί άριστη γνώση γαλλικών και πολύ καλή αγγλικών».
Μήπως πρόκειται για μια ακόμη φωτογραφική διάταξη; Από μια νέα πολιτική ηγεσία στο ΥΠΕΘΑ που λέει ότι καταπολεμά το βύσμα και το ρουσφέτι;
Εμείς καλούμε τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο να σκεφτεί έστω και τώρα τι βιώνουν οι φαντάροι και να παραιτηθεί.
Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να προασπίζουν τα προνόμια τους και να βάζουν πάνω απ' όλα την καριέρα τους, αλλά η πλειοψηφία του προσωπικού να δυστυχεί.
Αλλά πάντα έτσι δε γινόταν με τις Μαρίες Αντουανέτες;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου