Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!Ναι αυτά ισχυρίζονται δημόσια σε εκδήλωση 700 ακραίων εθνικιστών ο πρωην ΑΓΕΣ Τελλίδης και ο γνωστός υπερ-εθνικιστής καθηγητής Γιαλλουρίδης ενώ παρούσα ήταν ολόκληρη η ηγεσία της ΝΔ.
Γιατί όμως υπάρχει αυτή η σύγκρουση;
Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα και τις προσδοκίες κερδών σημαντικών τμημάτων της ελληνικής άρχουσας τάξης [εφοπλιστές όπως ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, επιχειρηματίες του ενεργειακού τομέα όπως ο Κοπελούζος, τους επιχειρηματίες της πολεμικής βιομηχανίας κλπ] ουσιαστικά προχωρά τους σχεδιασμούς ελέγχου  και εκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Το σχέδιο αυτό έχει ως πυλώνες την ύπαρξη δύο ελλαδικών κρατών [Ελλάδα-Κύπρος], την συνέχεια της μεταξύ τους ΑΟΖ,  τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω των ελληνικών ερμηνειών για το Καστελόριζο!
Είναι ένα σχέδιο που βασίζεται στους άξονες συμμαχιών μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και έχει ως βασικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την συνεχή πολεμική ετοιμότητα, την αντιδραστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων
Για όσους  υποκριτικά υποστηρίζουν ότι το ελληνικό κράτος είναι -ή θα μπορούσε να είναι, με μια διαφορετικού τύπου πολιτική διαχείριση- δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, το ίδιο, και οι μηχανισμοί του, ο στρατός, το πολιτικό σύστημα, η δικαστική και αστυνομική εξουσία, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αποδεικνύουν διαρκώς ότι το αντίθετο συμβαίνει: το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, σε αντιστοιχία-ή και περισσότερο- με τα υπόλοιπα κράτη της περιοχής, αναγνωρίζει μια τύπου σταθερότητα: αυτή της βαρύτατης εκμετάλλευσης και καταστολής στο εσωτερικό, της επιθετικής ανάπτυξης στον εξωτερικό "ζωτικό" του χώρο, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τους επιθετικούς τσαμπουκάδες για να διασφαλιστούν οι ζώνες επιρροής και οι δυνατότητες επέκτασης των επιχειρηματικών του συμφερόντων, είτε αυτοτελώς είτε ως μέρος της επιθετικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του βάρβαρου άξονα με Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ.
Είναι τυχαίο που προχθές ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.), Βασίλειος Τελλίδης και ένας καθηγητής Πανεπιστημίου ο Χριστόδουλος Γιαλουρίδης μιλώντας μπροστά σε 700 άτομα στο Περιστέρι τόνισαν πως αν η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο και επίθεση στην Ελλάδα καλό είναι η χώρα μας να επιτεθεί πρώτη ;

Ναι καλά διαβάσατε ! Αυτό είπαν ! Βολεύει η προληπτική -έτσι την είπαν - επίθεση της χώρας μας στην Τουρκία !

Καταλαβαίνουμε τι είπαν οι άνθρωποι ; Προληπτική επίθεση λέει ..Και δεν το λέει ένας απλός δημοσιογράφος Το λέει ένας πρώην Αρχηγός Γ.Ε.Σ

Τίποτα δεν είναι τυχαίο ! Προετοιμάζουν αργά και σταθερά τον λαό για όλα τα πιθανά σενάρια που βολεύουν την αστική τάξη της χώρας και τα συμφέροντά της ! Προετοιμάζουν τον λαό στην ιδέα πως αν χρειαστεί ο στρατός πρέπει να βγει και έξω απ τα σύνορα της χώρας !

Πριν είναι αργά πρέπει και μεις να προετοιμάζουμε τον λαό και να του λέμε πως δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τους λαούς των γειτονικών χωρών σε αντίθεση με τις αστικές τάξεις των χωρών που έχουν να χωρίσουν πολλά!

Πριν είναι αργά το κίνημα ειρήνης της χώρας μας σε συνεργασία με τα κινήματα ειρήνης των γειτονικών χωρών πρέπει να πάρουν φωτια !

Κανένας Ελληνας φαντάρος δεν έχει δουλειά έξω απ τα σύνορα της χώρας μας όπως επίσης κανένας φαντάρος γειτονικού κράτους δεν έχει δουλειά έξω απ τα σύνορα της δικής του χώρας!

Το μέλλον των λαών δεν είναι το μακέλεμα μεταξύ τους αλλά η ειρηνική τους συνύπαρξη !

(Κεντρικό πρόσωπο στην συζήτηση ήταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας,της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος

Η δημόσια συζήτηση διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Κύπρου και την Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Εθνικά Θέματα και την Κοινωνική Πρόοδο. Επίσης απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης).http://fanthis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_74.html?spref=fb

Απαραίτητη όσο πότε η δράση μιας εργατικής διεθνιστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
Η τρομερή προσπάθεια ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, συμβαδίζει με την αναγκαιότητα παρέμβασης του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος.
Χρειάζεται, όσο ποτέ, να περιφρονήσουμε τα εθνικά δίκαια, τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των εργολάβων, των τραπεζιτών και των καναλαρχών.

Να πούμε ότι ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. 
Μόνο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα και Τουρκία, η απειλή   της επαναστατικής απειλής μπορεί να τους σταματήσει. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ -ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία αλλά δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την Ανατροπή της αντεργατικής-μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής-κυβέρνησης, για τα  δικαιώματα του κόσμου της εργασίας,.
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου