Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Καταγγελία αλληλέγγυων στη Μόρια

Αποτέλεσμα εικόνας για μορια μυτιληνηςΗ αστυνομία της Λέσβου δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει συλλήψεις ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ!

Σε προληπτική σύλληψη 20-25 προσφύγων καθημερινά προβαίνει η αστυνομία στο κέντρο μεταναστών Μόριας, τους οποίους στη συνέχεια κρατάει στο κλειστό προαναχωρησιακό μέρος του κέντρου (πτέρυγα β), χωρίς καμιά κατηγορία , και κυριολεκτικά κόβοντας τους την χολή εφόσον η κράτηση στην πτέρυγα αυτή ισοδυναμεί με απέλαση.




Για ποιο λόγο όμως τους επιβάλλουν αυτά τα καψόνια;

Επειδή κάποιοι πρόσφυγες πληροφορούνται ότι η απόφαση Β Βαθμού επί του αιτήματός τους για άσυλο είναι απορριπτική, και δεν παρουσιάζονται στο περιφερειακό γραφείο ασύλου της Λέσβου για να τους παραδώσει  για σύλληψη και απέλαση στην Τουρκία.

Έτσι λοιπόν τι κάνει η ΕΛΑΣ με τις ευλογίες της κυβέρνησης για να τιμωρήσει τους πρόσφυγες που δεν συμμορφώνονται με την πολιτική των απελάσεων;
Διενεργεί 20-25 συλλήψεις  την ημέρα, μήπως και πετύχει εκείνους που δεν παρουσιάζονται!! Εκείνους  που δεν παρουσιάζονται!! Εκείνους  τους συλλαμβάνει (αν τους πετύχει μέσα στην εικοσιπεντάδα) και τους υπόλοιπους τους απελευθερώνει το βράδυ μετά από μια μέρα που παραμένουν έγκλειστοι!

Κανένας πρόσφυγας να μην γίνεται έρμαιο της Αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής.Να σταματήσουν αμέσως οι απελάσεις και να ενταχθούν οι πρόσφυγες στον κοινωνικό ιστό των πόλεων.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου