Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη:Συγκρούσεις μεταξύ αντιφασιστών και ακροδεξιών(Βίντεο)

Στα δύο χωρίστηκε ο Λευκός Πύργος, από τη συγκέντρωση μελών ακροδεξιών οργανώσεων και την αντισυγκέντρωση αντιφασιστών, που πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα στο σημείο. Περίπου 20 μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος»είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από το άγαλμα Βότση, ενώ από την άλλη πλευρά οι αντιφασίστες.
Τις δύο πλευρές χώριζε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Νίκης είχε διακοπεί.
Ωστόσο, δεν άργησε η στιγμή όπου ξέσπασαν τα επεισόδια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος» επιχείρησε να περάσει από την συγκέντρωση των αντιφασιστών με αποτέλεσμα να δεχτεί επίθεση. Στην συμπλοκή επενέβη η αστυνομία κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης.
Τα παραπάνω γεγονότα συνέβησαν στο περιθώριο της Πορείας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος ,που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 από τηνΠλατεία Ελευθερίας με προορισμό τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό.  Ανάμεσα στον κόσμο, κάποιοι κρατούν λευκά μπαλόνια στα οποία αναγράφεται το κεντρικό σύνθημα της πορεία «Ποτέ Ξανά».
Η πορεία κατέληξε στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό από όπου πριν από 74 χρόνια έφυγε το πρώτο βαγόνι με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης με προορισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στο σημείο θα γίνουν χαιρετισμοί, θα τραγουδήσει χορωδία ενώ έπειτα οι παρευρισκόμενοι θα ανάψουν κεράκια και θα τα αφήσουν στις ράγες του σταθμού.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ξεχωρίζει ο 90χρονος επιζών τουΆουσβιτςΧάιντς Κούνιο.
Lefteria:
Τά καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να παρουσιάσουν βέβαια μιά διαφορετική εικόνα,οι «κακοί»αντιεξουσιαστές πού επιτέθηκαν ενώ στη σελίδα του Ιερού λόχου υπάρχει κάλεσμα γιά ντού στην πορεία τών αντιφά
Οι  κακοί αντιφά/αντιεξουσιαστές τά μάτ να προστατεύουν τα φασισταριά και τα βοθροκάναλα να ξεπλένουν άπαντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου