Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Εμφανίσθηκαν τα «κτήνη» στους δρόμους του Λονδίνου μετά το τρομοκρατικό χτύπημα (Photos)

Το είχαμε πει:
τα δραματικά γεγονότα στο Λονδίνο θα αποτελέσουν πρόσχημα εκδήλωσης της κρατικής τρομοκρατίας
Θα φέρουν συμβόλαια και κέρδη στην ιδιωτική βιομηχανία ασφάλειας
Το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου, έφερε και θα φέρει και άλλες, αλλαγές στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Ήδη οι αρχές σε κάθε πολυσύχναστο σημείο, σε κάθε τουριστική περιοχή δημιουργούν κατασκευές από ατσάλι προκειμένου να μην μπορεί κάποιο αυτοκίνητο να λειτουργήσει σαν «καμικάζι» και να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο.


Οι κατασκευές αυτές είναι βαμμένες κίτρινες, ειδικά κατασκευασμένες για να περνάνε οι άνθρωποι, αλλά απαγορευτικές για να περάσει κάποιο όχημα. Ήδη αυτά τα «δαχτυλίδια του χάλυβα» όπως τα αποκαλούν, έχουν τοποθετηθεί έξω από το κοινοβούλιο, το Mall, το Green Park το Constitution Hill και κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.


Οι αρχές του Λονδίνου καθησυχάζουν τους πολίτες και τονίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κίνδυνος. Ο εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας μιλώντας στην Telegraph είπως πως «δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία ότι υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος σε αυτά τα σημεία. Είναι απλά μέτρα ασφαλείας αλλά όχι απάντηση σε κάποια απειλή. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ προφανώς και είναι ένα σημείο το οποίο θα επωφεληθεί από την τοποθέτηση των κατασκευών αυτών».


Εμφανίσθηκαν τα «κτήνη»

Την ίδια στιγμή στους δρόμους της πόλης έκαναν την εμφάνιση τους οι Guardians. Πρόκειται για τεράστια κτηνώδη θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας.


Είναι αδιαπέραστα από σφαίρες ακόμη και μεγάλου διαμετρήματος, με χοντρά λάστιχα, ταχύτατα, αντέχουν ακόμη και χτύπημα από χειροβομβίδα και μπορούν να μεταφέρουν παντού τις ειδικές δυνάμεις σε περίπτωση που κάτι συμβεί.


Ήδη δυο από τα «κτήνη» αυτά είναι σταθμευμένα έξω από το σημείο που έγινε η τρομοκρατική επίθεση.

Νέας σύλληψη για την επίθεση 

Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν έναν 30χρονο άνδρα στο Μπέρμιγχαμ σε σχέση με την επίθεση της περασμένης εβδομάδας κοντά στο κοινοβούλιο στο Λονδίνο, "καθώς βαρύνεται με υποψίες ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές ενέργειες" έγινε σήμερα γνωστό από την μητροπολική αστυνομία.
Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 12 ανθρώπων μετά την επίθεση της περασμένης Τετάρτης, κατά την οποία ο Βρετανός Χάλιντ Μασούντ σκότωσε τέσσερις ανθρώπους προτού πέσει κι ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά.
Οι 9 εκ των συλληφθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

http://www.topontiki.gr/article/213884/emfanisthikan-ta-ktini-stoys-dromoys-toy-londinoy-meta-tromokratiko-htypima-photos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου