Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σχετική εικόναΤα πραγματικά πυρά δημιουργούν πραγματικά ατυχήματα.
Πολλές φορές έχουμε τονίσει την επικινδυνότητα των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Αλλά έχουμε καταδείξει και την πραγματική τους ουσία. Στα εκατοντάδες ατυχήματα της εκπαίδευσης, στους νεκρούς συναδέλφους είτε από ατυχήματα όπως τα παιδιά που σκοτώθηκαν από όλμο είτε από αυτοκτονίες είτε μέσα σε άθλιες υγειονομικές συνθήκες και συνθήκες διαβίωσης, στη βαρβαρότητα και τη μαύρη εκμετάλλευση της  στρατιωτικής ετοιμότητας και της θητείας του παραλόγου, πάντα το συμπέρασμα είναι ένα: στρατός, κυβέρνηση και κράτος δολοφονούν τη νεολαία, μας προετοιμάζουν για αναλώσιμο υλικό - θυσία στα κέρδη τους, τους υπολογισμούς τους, στους πολεμικούς τσαμπουκάδες τους και στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στους φτωχούς και τους καταπιεσμένους.
Γι’ αυτό δεν είναι λίγες οι φορές, ειδικά όσο εντείνεται η έξαρση της πολεμικής προετοιμασίας των τελευταίων ετών, όπου οι ασκήσεις είναι όλο και περισσότερες, όλο και πιο απαιτητικές, που έχουμε σημαντικό αριθμό θανάσιμων τραυματισμών. Ένα τέτοιο περιστατικό ευτυχώς όχι τόσο σοβαρό, έφτασε ως καταγγελία στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από το ΚΕΝ Θήβας.
Κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης βολής των νεοσυλλέκτων, συνάδελφος από την μόνιμη δύναμη της πυροβολαρχίας διοικήσεως στη Θήβα, ο οποίος εκτελούσε χρέη ασφαλείας στο χώρο του περίγυρου του πεδίου βολής, τραυματίστηκε ελαφρά από σφαίρα που πιθανώς εξοστρακίστηκε, με αποτέλεσμα να το σκίσει το τζακετ και να του δημιουργήσει μια κοκκινίλα στον ώμο. Είναι αδιανόητη τύχη το γεγονός ότι ο συνάδελφος δεν τραυματίστηκε βαριά, ούτε πέθανε, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τη φονική αποτελεσματικότητα του G3, του όπλου που χρησιμοποιεί μαζικά ο ελληνικός στρατός.
Φυσικά, διατάχθηκε ΕΔΕ. Αυτό όμως, δεν μας λέει τίποτα. Από όσο γνωρίζουμε, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Εκτός, από ένα πράγμα, που λέει ότι η εκπαίδευση και οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά θα έχουν τραυματίες και νεκρούς, γιατί τα όπλα είναι φτιαγμένα να σκοτώνουν. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα, παρά μόνο να αναπαράγει τη διαδικασία στην οποία οι αναλώσιμοι φαντάροι και οι ΕΠΟΠ είναι ένα μόνο υπολογισμένο μέγεθος στα ποσοστά ατυχημάτων-δολοφονιών του στρατού. Είτε σε καιρό «ειρήνης» είτε σε καιρό πολέμου..
Όταν δεκάδες συνάδελφοι μας, συμμετέχουν καθημερινά σε ασκήσεις, όταν εμπλέκονται σε πορτοκαλί συναγερμούς, σε συνεχή Τμήματα Χρόνικής Ετοιμότητας, με το όπλο παρά πόδας για μέρες, όταν στον ανταγωνισμό με την Τουρκία και τη συνεχή επιθετικότητα στο Αιγαίο όλες οι μονάδες είναι σε επιφυλακή. Τι μας εγγυάται ότι αυτό δε θα σημάνει νεκρούς το επόμενο διάστημα, όσο μας προετοιμάζουν για μισθοφόρους των πολέμων τους και χακί ΜΑΤατζήδες; Τίποτα, η μόνη εγγύηση είναι ότι ο φόρος αίματος που απαιτούν θα αυξάνεται διαρκώς.

Τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα. Φτάνει πια ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ. Η νεολαία δε θα γίνει κρέας στα κανόνια τους. Τα όπλα τους σκοτώνουν γιατί γι’ αυτό είναι φτιαγμένα.

Καμία συμμετοχή φαντάρων σε ασκήσεις. Να απαγορευτεί η χρήση πραγματικών πυρών.
Αρνήσεις φαντάρων να συμμετέχουν στον παραλογισμό της ελληνικής κυβέρνησης για μόνιμη πολεμική ετοιμότητα και άμεση εμπλοκή σε πολεμικά επεισόδια και ιμπεριαλιστικές εκστρατείες.
Να μην διανοηθούν να ρίξουν ευθύνες στους φαντάρους, βγάζοντας λάδι το επικίνδυνο πλέγμα εκμετάλλευσης και βάρβαρης εκπαίδευσης, βγάζοντας λάδι τη διοίκηση του στρατοπέδου, τα επιτελεία, το υπουργείο και την κυβέρνηση.

Η νεολαία δε θα γίνει τροφή για τα κανόνια τους!
Δεν αποδεχόμαστε το αξιόμαχο του στρατού ως βωμό για τη θυσία της νέας γενιάς.
Για αυτό ξαναδικάζεται η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.
Με μαζικό κίνημα, Μέσα και Έξω από το στρατό, να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και της αιματοβαμμένης στρατιωτικής ηγεσίας!  

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο, και καλούμε τους υπολοίπους να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί την διοίκηση του στρατοπέδου, το ΓΕΣ και το υπουργείο εθνικής άμυνας.

Με τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και φασισμό.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και για τον κόσμο των πλουσίων
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου