Slider

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Και συλλογικότητες Γονέων & Κηδεμόνων ενάντια στην καταδίκη του Ν.Αργυρίου και του Δικτύου Σπάρτακος, πλάι σε άλλους 110 φορείς

Πλάι στα 110 σωματεία,φοιτητικούς συλλόγους κινήσεις πόλεις και συλλογικότητες που στηρίζουν την αθώωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και τον Νίκο Αργυρίου ενόψει της δίκης τη Τρίτη, 23 Μάη, 9 π.μ Ευελπίδων, κτίριο 13, λάβαμε ψηφίσματα από το Συνέδριο Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής και το ΔΣ της Ένωσης Γονέων του 3ου Κοινοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων
Οι Γονείς γνωρίζουν τί σημαίνει Στρατός για τα παιδιά τους, όπως και τα παιδιά τους γνωρίζουν πόσο επιβαρύνονται ψυχικά, σωματικά, οικονομικά ως φαντάροι τα ίδια και οι γονείς τους. 
Το διαπιστώνουμε κάθε φορά, σε κάθε εξόρμηση, σε κάθε διαμαρτυρία απέναντι στον ελληνικό στρατό. 
Ακολουθούν τα ψηφίσματα:
ΝΑΙ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!
Καμία καταδίκη στο κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό
Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, o Νίκος Αργυρίου μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύη Στρατευμένων μετά από μήνυση του, τότε διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών και σήμερα απόστρατου αξιωματικού, Δ. Βούτση. Η παραπάνω ποινή, σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας και σε παραβίαση δεκάδων διατάξεων περί δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης, επιβλήθηκε στο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε, προ επταετίας, δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην δίκη κάθε άλλο παρά το νόμο υπερασπιζόταν και θύμιζε άλλες εποχές. Με παράνομη άρση απορρήτου, παρακολούθηση του τηλεφώνου του προσωρινού κατόχου, με άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και με μία δικαστική έδρα να απαντά αντί του μηνυτή, το κλίμα της δίκης ήταν φανερό πως ήταν προδιαγεγραμμένο να καταδικαστεί ο Νίκος Αργυρίου.
Τον καταδίκασε βέβαια για κάτι που σε όλη την κοινωνία είναι πασίγνωστο. Επειδή η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων κατήγγειλε ως όφειλε τα καψόνια στον στρατό, τα οποία συνεχίζονται στις μέρες μας. Φαίνεται πως μόνο οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης δεν γνώριζαν τι συμβαίνει εντός των στρατοπέδων μιας και ολόκληρη η κοινωνία βοά για τις συνθήκες εκεί.
Τα καψόνια στον στρατό σίγουρα δεν εξαφανίστηκαν, όπως διατείνεται ο μηνυτής, όπως ούτε και οι αυτοκτονίες των φαντάρων. Οι συνθήκες διαβίωσης παραμένουν κάκιστες ενώ τα εθνικιστικά περιστατικά και η μάστιγα των ναρκωτικών συνεχίζουν να υπάρχουν, θυμίζοντας μας πόσο αναγκαία είναι η παρέμβαση ενός κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα του φαντάρου ως πολίτη με στολή.
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων συνέβαλλαν στη δημιουργία φιλειρηνικού κλίματος χρόνια τώρα με την αντίσταση στον μιλιταρισμό και στον πόλεμο. Είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες τους στο μαζικό κίνημα, τη νεολαία και τους στρατευμένους. Δεκάδες φαντάροι δημοσίευσαν, διαμέσου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σταθερά προέβαλλαν την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων, της κατάργησης των πολεμικών δαπανών και τη διάλυση των πολεμικών οργανισμών όπως του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.
Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή μας, η κριτική και πολύ περισσότερο η καταγγελία τέτοιων φαινομένων, δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή. Επιδιώκουν να καταστείλουν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, ειδικά τώρα που είναι αναγκαίο όσο ποτέ, τη στιγμή που εντείνεται ο εθνικιστικός λόγος για να περάσουν την στράτευση στα 18 και προκλητικούς πολεμικούς εξοπλισμούς σε βάρος του λαού και της νεολαίας.
Αλλά ο Νίκος Αργυρίου δεν είναι μόνος του. Με το ψήφισμά μας βρισκόμαστε δίπλα του, την Τρίτη 23 Μαίου 2017, στο 7o Τριμελές Εφετείο και απαιτούμε:

Αθώωση του Νίκου Αργυρίου-Ακύρωση της ποινής του-Απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων. Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος.
Συνέδριο Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής

ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!
Καμία καταδίκη στο κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό
Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή o Νίκος Αργυρίου μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων μετά από μήνυση του τότε διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών. Η παραπάνω ποινή του επιβλήθηκε επειδή, προ επταετίας, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου, που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο. Η καταδίκη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην δίκη κάθε άλλο παρά το νόμο υπερασπιζόταν και θύμιζε άλλες εποχές. Η παράνομη άρση απορρήτου, η παρακολούθηση τηλεφώνου, η άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης και η δικαστική έδρα να απαντά αντί του μηνυτή, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της δίκης. Ο Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε για κάτι που είναι γνωστό σε όλη την κοινωνία και μόνο οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης δεν γνώριζαν. Το μήνυμα της απόφασης είναι σαφές. Τα καψώνια στον στρατό επιτρέπονται και όποιος τολμήσει να αναδείξει τις καταγγελίες φαντάρων καταδικάζεται σε φυλάκιση.
Οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα παραμένουν κάκιστες, ενώ τα εθνικιστικά περιστατικά και η μάστιγα των ναρκωτικών συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι προκλητικοί πολεμικοί εξοπλισμοί συνεχίζονται και τα σύννεφα του πολέμου γίνονται ολοένα και πιο πυκνά στην ευρύτερη περιοχή μας. Η θέση για στράτευση στα 18, ειδικά σε περιόδους έξαρσης των αγώνων, πηγαίνει χέρι χέρι με την προσπάθεια καταστολής του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό.
Σαν γονείς υπερασπιζόμαστε την ανάγκη παρέμβασης μέσα και έξω από τον στρατό ενός κινήματος που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα του φαντάρου ως πολίτη με στολή. Σε μια περίοδο που σχεδιάζονται νέες περικοπές στην εκπαίδευση (ειδική αγωγή, εκπαιδευτικό & βοηθητικό προσωπικό κα), είμαστε ενάντια στην αύξηση των πολεμικών δαπανών. Θεωρούμε απαραίτητη τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε συνθήκες ειρήνης και γι' αυτό απαιτείται η διάλυση των πολεμικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και ο Ευρωστρατός. Υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές αρχές της ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ειδήσεων και ιδεών. Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος.
Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουν εδώ και χρόνια με πρωτοβουλίες στη νεολαία και τους στρατευμένους το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Δεκάδες φαντάροι δημοσίευσαν, διαμέσου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η απαλλαγή του Δικτύου από τις κατηγορίες είναι μονόδρομος, ώστε να μη βρεθεί ποτέ ξανά κανένας υπερασπιστής των δικαιωμάτων της νεολαίας κατηγορούμενος. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, απενοχοποιεί κάθε αντιδημοκρατική δράση ενάντια στους στρατευμένους και μη νέους.
Με το ψήφισμά μας βρισκόμαστε δίπλα στο Νίκο Αργυρίου την Τρίτη 23 Μαίου 2017, στο 7o Τριμελές Εφετείο και απαιτούμε την αθώωσή του.

 ΔΣ της Ένωσης Γονέων του 3ου Κοινοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου