Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Τουρκία: νίκη του 70χρονου πατέρα - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Αθήνα (1/6/2017)

Νίκησε ο 70χρονος πατέρας. 90η μέρα ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ.
Παραδοθήκαν τα οστά των ανταρτών στους γονείς τους.
Η κηδεία θα γίνει αύριο στην πόλη Ντέρσίμ. 
Ο πατέρας στέλνει χαιρετίσματα στους συμπαραστάτες.
Ο 70χρονος ΚEMAL GÜN βρίσκοτανε σε απεργία πείνας εδώ και 90 μέρες ζητώντας να δοθούν στις οικογένειες τους οι σοροί των ανταρτών.
Προηγούμενη εβδομάδα ο νομάρχης της πολης DERSİM, δήλωσε ότι τα οστά βρίσκονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη και θα σταλούν στην Ντερσίμ για να παραδοθούν στον πατέρα Κεμάλ Γκιούν. Αλλα εδώ και μία εβδομαδα δεν υπηρχε καμία εξελιξη και ο Ο Κεμάλ Γκιούν είχε δήλωσει ότι «είναι αποφασισμένος και να συνεχίσει την απεργία του μέχρι να φτάσουν τα οστά στα χέρια του.»
Τελικά σήμερα παραδοθήκαν τα οστά των ανταρτών στους γονείς τους.
Η κηδεία θα γίνει αύριο στην πόλη Ντέρσίμ. 
Ζητώ η αντίσταση.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


Παράλληλα την επόμενη βδομάδα, την Πέμπτη 1 Ιούνη στις 6:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των τούρκων αγωνιστών ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο και αλλού. Η συγκέντρωση αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου που κάλεσε η "Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στη Τουρκία και το Κουρδιστάν" και όπου συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν θετικά στη πρόταση για κινητοποίηση το ΚΚΕ(μ-λ), το ΕΕΚ, η Κόντρα, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, η ΟΚΔΕ, η Ταξική Αντεπίθεση και ανένταχτοι αγωνιστές. (Αν ξεχνάμε κάποιον ευχαρίστως να το διορθώσουμε!). 
Ήδη η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία αποφάσισε τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μάθαμε για τη σύλληψη και προφυλάκιση των Nuriye Gülmen και Semih Özakça. Παράλληλα ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις σε σχέση με τη φυλάκιση αγωνιστών στη Τουρκία και τις δίκες τους. Για ορισμένους που ήδη δικάστηκαν αποφασίστηκαν ποινές "βαριάς" ισόβιας φυλάκισης, πράγμα που σημαίνει ότι θα παραμείνουν ισόβια στη φυλακή κυριολεκτικά! Όσο για τον Ερκάν μάθαμε ότι βρίσκεται στην απομόνωση, το ηθικό του είναι καλό, έχει βγει η δικογραφία αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη η δίκη του. Αντιμετωπίζει και αυτός τη ποινή που αναφέραμε παραπάνω.
https://antigeitonies.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου