Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Έχουμε ξεχάσει τι θα πει έξοδος εδώ στην Κω, στο 80 ΤΥΠΕΘ


Η εμπλοκή άρχισε λίγο πριν το πρώτο γκρουπ του Πάσχα όπου αρκετοί στρατιώτες κόλλησαν στην προβλεπόμενη άδεια και μέρες από την κανονική τους άδεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γενικά οι φαντάροι έχουν την τάση να ζητάνε λιγότερες αλλά μεγαλύτερες άδειες. Ακριβώς γιατί το κόστος των εισιτηρίων είναι πολύ μεγάλο και όλοι προσπαθούν να το ελαχιστοποιήσουν. 
Η διοίκηση της μονάδας άρχισε να σιγά σιγά να προσαρμόζεται στα δεδομένα της μικρότερης δύναμης.
Αρχικά για να βγαίνουν οι υπηρεσίες κάνανε 2 τα νούμερα (άρα φυλάμε 2 τετράωρα) στα φυλάκια. Στη συνέχεια επειδή δεν έβγαινε ούτε αυτό στο ένα φυλάκιο που έχει κάμερες και σύνοδο σκύλων δε στέλνανε φρουρά. Οι συνάδελφοι επέστρεψαν από τις άδειες αλλά δυστυχώς συνεχίζεται η εμπλοκή γιατί από τη στιγμή που άρχισαν να μαζεύονται εξοδούχοι ξαναρχίσαμε να στέλνουμε φρουρά στο φυλάκιο που δε στέλνανε και τώρα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που μας πηγαίνει από τις αρχές του Απριλίου 10υπηρεσίες για μία έξοδο. Τα πράγματα δείχνουν ότι θα χειροτερέψουν γιατί είναι προγραμματισμένες και άλλες άδειες το επόμενο διάστημα.
Η διοίκηση ουσιαστικά δεν ακούει τα παράπονά μας. Για το τυπικό έκανε αίτημα για επιπλέον στρατιώτες από την ταξιαρχία που φυσικά κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγαίνουν οι υπηρεσίες και όχι να υπάρχουν εξοδούχοι. Όταν υπάρχει έντονο πρόβλημα μπορούν να κάνουν απίστευτες αλχημείες, μπορούν να εξαφανίζουν ή να συμπυκνώνουν τις υπηρεσίες. Όταν όμως αυξάνονται οι αναλώσιμοι φαντάροι όλα επιστρέφουν.
Στο στρατόπεδο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και απογοήτευση. Είμαστε όλοι εξαντλημένοι. Πολλοί ψάχνουν τρόπο να φύγουν είτε με αναβολή είτε βάζοντας βύσμα. Κάποιοι μάλιστα τα καταφέρνουν κάνοντας ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για όσους μένουν πίσω.
Με οργή διαπιστώνουμε ότι πολλοί συνάδελφοι κάνουν τη θητεία τους στη λέσχη αξιωματικών. Καμία έλλειψη δεν υπάρχει στο ‘υπηρετικό προσωπικό’ των καραβανάδων. Η δικιά τους καλοπέραση γίνεται η δικιά μας εξάντληση.
Απαιτούμε με οποιοδήποτε κόστος να έχουμε έξοδο μέρα παρά μέρα, τώρα άμεσα. Η έξοδος πρέπει να είναι δεδομένη όχι η υπηρεσία. Δεν υπερασπιζόμαστε τη βολή μας αλλά την σωματική και ψυχική υγεία μας. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτές οι πιεστικές καταστάσεις δημιουργούν 'ατυχήματα'
Βγείτε παραπονούμενοι, στείλτε επιστολές καταγγελίας. Είναι δύναμη. Μόνο έτσι αλλάζουν τα πράγματα, βελτιώνονται οι συνθήκες.
Αγωνιζόμαστε για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Για ένα Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό, φασισμό. ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου